Asplöven – Troja 6-3


Om man skulle börja med skriva något om upplevelsen strax innan nedsläpp om denna match, så skulle det väl i så fall kunna vara, att det i ICA Arena är bra mycket glesare på publikplats än i Ljungby Arena. Det verkade som om man i Haparanda gett upp även tredjeplatsen.

Att det var två lag som hade allt att vinna och ingenting att förlora bekräftades inledningsvis, då anfallsspelet prioriterades i första hand. Troja fick också en drömöppning, när en helt friställd BoIS enkelt satte pucken i nät efter 39 sekunder.

Asplöven tog dock över taktpinnen och det var signifikativt vilka som kom från allsvenskan och vilka som kom från div 1. Asplövens kombinationer och passningsspel klaffade allt som oftast och passningsmottagaren hade omgående nästa alternativ klart för sig, medan Trojas passningar hamnade någon decimeter fel och istället för fart, så fick man oftast stanna upp och dra med sig pucken genom zon eller bjöd Asplöven på målchanser genom kontringar, då pucken inte hade exakt adress. På så sätt blir det lite svårare att ta tag i matchen och göra de där avgörande målen.

Resultatet lät inte vänta på sig och vid 13:42 hade Asplövens Jonas Berglund fullbordat ett äkta hattrick. Hoppet tändes dock i periodens sista minut att vi skulle vända den här matchen också, då Johan Andersson reducerade till 3-2. Men gamle Trojabekantingen Sebastian Dyk ville ge sina gamla lagkamrater lite svårare väg att vandra och ökade på ledningen än en gång till 4-2, 9 minuter in i andra. Troja gav dock inte tappt och 2 min in i tredje perioden reducerade Troja än en gång genom Mattias Nilsson (4-3). Men närmare än så kom inte Troja denna kväll. Asplöven dödade matchen genom att sätta både 5:an och 6:an.

När sedan Västervik besegrade Södertälje med 5-1 och därmed säkrade avancemang till Hockey Allsvenskan, kan vi Trojaner bara lyfta på hatten och önska kapten Englund och östkustgänget lycka till. Även Södertälje ska lyckönskas för sitt avancemang. Båda lagen har gjort det bra.

Om man ska dra lärdom av de två gångna säsongerna borde det i så fall vara;
För att nå det där absoluta toppskiktet och verkligen utmana om en allsvensk plats, så räcker det inte med att vara ett bra och spelskickligt division 1 lag. Man måste i stort vara ett lag med ganska hög allsvensk kompetens redan från början.

Vi Trojaner ska inte hänga läpp allt för länge för det. Troja har faktiskt gjort en bättre säsong än i fjol.

Att det sedan inte räckte till är vi inte ensamma om att få uppleva. Andra lag och supportrar har fått genomlida samma frustration som vi inom hockeyns värld när förväntningarna inför säsongen inte till 100% infriades när det drog ihop sig. Så är det i sportens värld. Ibland studsar allt rätt och ibland vill det sig inte.

På lördag hoppas jag Ljungby ger Troja stående ovationer och tackar laget värdigt genom att möta upp i Ljungby Arena en sista gång denna säsongen. Tredjeplatsen ska bärgas. Troja behöver ert stöd.

På Söndag ser vi framemot nästa säsong och då ska vi vara redo, både lag och publik. Då ska vi gå upp!

*** Bois, Åkesson, Mackan
** Trucken
* Robin Johansson

– Publik (401)


33 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Justme on 31 mars, 2016 at 22:49
  • Svara

  Problemet är Elias inte att man inte avancerade, utan att man egentligen inte tog några framsteg i förhållande till förra året. Tvärtom, man hade en lätt och enkel resa genom PO. Hade man mött VIK; KIK; SSK hade man åkt ut, precis, som förra året.
  Ursäkta, men jag sa det redan innan allettan, att Pelle tar inte Troja till AS. Inte i år och inte nästa eller de kommande 10 åren.
  En handlingsförlamad sportgrupp, som inte började åtgärda problemen, utan släckte bränder genom åtskilliga värvningar.
  Titta på Leksand. Sist i AS i November, bytt tränare, nu 1 match från SHL…Tränare och målvakt är 2 poster, som man inte kan snåla på om man seriöst menar avancemang. Det är surt att inte ha avancerat, men det har varit väntat och egentligen uppenbart länge. Det sura är att man inte bytt tränare efter sådär 15 matcher när det stod klart, att årets Troja är lika ojämn som förra årets, trots stor omsättning på spelarna.
  Vill man verkligen upp, så skaffar man en erfaren, meriterad tränare och en bra målvakt, samt behåller Robin. Sedan kan man börja bygga laget, som även den nya tränaren får vara med och säga till om.
  Jag personligen tycker också att man gott kan nyttja Jerry Anderssons kontaktnät och kompetens, då sportgruppen, som styr idag känns inte kompetenta nog att hitta rätt spelare, det är alltid bara gnäll om att det är ont om spelare på marknaden. Ja, för att man är sent och fel ute.
  Tyvärr det är i första hand inte lagets prestation, som är det best bistra.

   • bengt on 31 mars, 2016 at 22:58
   • Svara

   Mycket mycket bra skrivet håller verkligen med

   • T on 31 mars, 2016 at 23:20
   • Svara

   Instämmer helt!

   Blir intressant att se vad det blir för tränare kommande säsong.

   Nånting i denna stilen hade jag velat se laget nästa säsong:

   Tränare: ? ( Patrik Ross )

   1. Christoffer Bengtsberg – ECHL 2. Johan Nielsen

   1
   Anton Holm – SSK Jonathan Jonsson – TAIF Johan Skinnars – SSK

   Jonatan Nielsen Rasmus Johansson

   2
   Tor Immo Linus Johansson – Mora Jonas Johansson

   Carl Ackered – KIK Joel Johansson – DEL2

   3
   Oskar Svanlund Marcus Nilsson Mattias Åkesson

   Daniel Karlsson Simon Fernholm

   4
   Alexander Lindkvist Hansen David Laudius Tobias Törnkvist

   Richard Blidstrand Alexander Edström

   1. Hej, ledsen att göra dig besviken men många av dessa kommer spela i HA nästa år. Och Linus J är i princip klar för SHL.

     • T on 1 april, 2016 at 08:34
     • Svara

     Så är det ju såklart men det beror ju självklart på vad man är beredd att betala.

     Men vi måste försöka få fram lite nya erkända spets spelare till nästa säsong, sen att det blir just dessa är ju mindre viktigt.

     Dock hade det varit kul att plocka hem de killarna med Troja hjärta som har gjort det bra i andra lag.

     Men som du säger så är ju tyvärr Linus redan förlorad.

    • Robin on 1 april, 2016 at 08:35
    • Svara

    Att du hade med david laudius får den laguppställningen att framstå som ett skämt?!

     • T on 1 april, 2016 at 08:55
     • Svara

     Hade Laudius fått spela med bättre spelare är han inte så dålig som du tror. Alla sågar Laudius, jag sågar speliden och tränaren som inte fått ihop spelarna så de passar med varandra.

      • Robin on 1 april, 2016 at 09:01

      Det är ju en stor betongklump på isen. Nej in med unga hungriga spelare som vill framåt. Inga avdankade föredetta lakersspelare tack. Tröttnat grovt på dom nu

    • MrMr on 1 april, 2016 at 11:29
    • Svara

    Intressant och se vilka som lyft sig eller ej presterat när det väl kom till kvalspel,det är ganska talande när man ser produktionen och om man spelar i P.P eller ej och +-/

    Efter sett matcherna så är det inte anfallet som varit den svaga punkten utan att försvaret försämrats avsevärt på ett antal ställen..Trucken,Anton gick framåt i kvalspelet även Blidstrand var ok,men sen var det tyvärr lägre kvalite mot i seriespelet på resten..
    Anfallet har för den skull inte varit lysande i Kvalspelet men helt ok,Tyvärr har försvar och Målvaktsspelet bedarrat!och då menar jag mot seriespelet..
    Sen några andra reflektioner Immo,JJ hade faktiskt räknat lite mer med dessa och inte dåliga men trodde mer..
    En annan gåta är också hur man kan ha Pontusson i PP istället för TT ..all respekt för Pontusson och hans enorma jobb,men han får ju inte in pucken om det så hade varit ett fotbollsmål..

   • troka56 on 1 april, 2016 at 08:08
   • Svara

   Byt tränare, målvakt plus några ny spelare. Exakt så är det Västerås har gjort och nu är dom 8 miljoner back.

  • mathias on 31 mars, 2016 at 23:14
  • Svara

  Ska bli mycket intressant att se om troja förlänger med pelle. Börjar man involvera jerry officiellt i föreningen igen?

  Och föresten Enestubbe, han som har gått till attack mot trojas publiksiffror. Vad tycker han om asplövens ca 400 i kamp om en viktig tredjeplats ;)

  Ses på lördag trojaner.

   • T on 31 mars, 2016 at 23:25
   • Svara

   Troja kommer inte förlänga med Pelle!

   Jerry ryktas till Sheffield Steelers till nästa säsong så stämmer det lär han inte hjälpa Troja mycket.

   • Kungtummen on 1 april, 2016 at 02:14
   • Svara

   Kan alla lägga ner allt jävla snack om Jerry han har gjort sitt i klubben. Gräv lite i vad han gjort i klubben så finns det massa saker som inte är så jävla snygga. In med nytt fräsht blod i klubben det är fortfarande för mycket inavel . Vill vi framåt inte ta steg bakåt som vi gör just nu.

   Tyvärr kommer vi komma 3:a och få en plats i HA och då kommer Pelle TYVÄRR få vara kvar.

    • mathias on 1 april, 2016 at 06:22
    • Svara

    Jahaa du kungtummen, du som vet, berätta gärna vad jerry har gjort? Sen tror jag hans kunskaper hade varit bra att ha nu oavsett vad du tycker.

  1. Jag har hört att Jerry har klart med ett nytt uppdrag ute i Europa.

    • mathias on 1 april, 2016 at 09:03
    • Svara

    Okej :)

  • jonas on 1 april, 2016 at 09:24
  • Svara

  Behåll Pelle som sportcaef han har ju varit det i Rögle Jerry tog ner Troja till div 1 det var ju spelana som inte ville ha kvar honom. Jag har aldrig hört nån som sitter över 30 år i samma klubb. och målvaktena ni säger Troja ska behålla Robin Johan har varit bättre än Robin i KS. och Tor får vi se på tv nästa år han går nog till allsveskan och det gör nog Blidstrand med är risken stor. och tränare hoppas jag också på Patrik Ross men att Ross kommer till Troja nästa år den cahnse är lite tror jag

  • Lars on 1 april, 2016 at 11:08
  • Svara

  Västerås IK lever farligt :http://vlt.se/sport/ishockey/1.3715034-vik-hockeys-skuld-har-okat-mer

  • M on 1 april, 2016 at 12:04
  • Svara

  Viktiga spelar kvar.

  jonas johansson,
  robin johansson,
  Rasmus johansson,
  Jonathan Nielsen,
  Lindqvist-hansen
  CJS
  Blidstrand
  Tor Immo
  Marcus Nilsson
  Oscar Svanlund.

  kan man bygga nånting på de så tror jag det kan bli bra.

   • Mattias on 1 april, 2016 at 17:05
   • Svara

   M… Av de spelarna tror bara att Robin Johansson, Markus Nilsson och Oscar Svanlund stannar.möjligen Immo med..

   Jonas hoppas jag standarder han har spelet i sog. Få han bara spela med bättre spelare så är han gjuten i första kedjan. Grymt bra passningsspelare och även avslutare. Han och Immo ihop skulle bli giftigt tror jag.
   I övrigt:
   Rasmus ryktas till taif igen
   Nielsen går till HA
   Flash tror jag är förlorad. Hoppas givetvis att han stanna..
   CJ går tillbaka till sin gamla klubb tyvärr.
   Blidstrand var väl bara ett lån? Eller skrev de option på et år till?

  • jonas on 1 april, 2016 at 13:48
  • Svara

  jag har hört att Johan nilsen har kontrakt nästa år med jag vet inte om det stämmer

  • Challe on 1 april, 2016 at 15:47
  • Svara

  Instämmer med flera av ovanstående. Tack och hejdå Pelle med kollega! Nytänk och modern hockey tack!
  Vet också att flera spelare kommer att lämna klubben för annat. En spelare jag saknar om vi ska prata ung, framtid med hjärta för klubben är även Alfred Andersson. Tycker inte han fått de rätta förutsättningarna. Det han har presterat har han gjort mycket bra och jag ser framtid med hans kvaliteter. Är förvånad om han inte får spela för Troja nästa år. Viktigt att ta tillvara på talanger och Det sänder goda vibbar för klubben. Ser man till andra lag så som Frölunda, Rögle, HV med flera, vad är det som gör att de klarar av det men inte Troja? Här har ledarskapet stor betydelse för att ge rätt förutsättningar och göda fortsatt utveckling!

  • Mattias on 1 april, 2016 at 17:09
  • Svara

  Jag sticker ut hakan och säger Martin Karlsson igen.. Han vet hur man får upp ett lag en serie.. Även om det ser ut som att han sover i båset. Kanske som ass coach. Med Strömberg som headcoach.

  Ross är givetvis en ren dröm, kommer aldrig hända.

  • jonas on 1 april, 2016 at 17:12
  • Svara

  Jag tror nog mer på att Blidstrad stanar är Tor. Tor går nog till HA. Varför vill ni inte att Johan Nilsen stanar han har kontrakt nästa år det har Edström och Trucken med

   • TN on 1 april, 2016 at 17:45
   • Svara

   För att Nilsen förlorade förstaspaden till en junior + att du haussat honom hela säsongen? :-)
   Mer seriöst; tycker att han utvecklades åt fel håll detta år. Hade du frågat mig för ett år sedan skulle han varit given förstamålvakt.
   Inte mycket lär hända innan en ny tränare är klar oavsett

  • Buckshot on 1 april, 2016 at 17:45
  • Svara

  Alfred ska naturligtvis få fortsätta i Troja. Han är ung och hungrig, till skillnad från vissa föredettingar.

  • Justme on 1 april, 2016 at 17:48
  • Svara

  Det spelar väl ingen roll vilka av nuvarande spelare, som stannar. Man måste behålla de egna produkterna, som har varit duktiga, även om de inte har gjort jätteväsen av sig. Pelle har inte lyckats snickra ihop ett fungerande lag, femmorna blandades hej vilt nästan hela säsongen, det har inte funnits ngn riktig arbetsro i truppen, spelarna har inte fått chansen att anpassa sig och vänja sig. Ingen av Trojas målvakter har gått igenom säsongen helt stabilt, båda har gjort lite tabbar då och då, men Robin är ju egen produkt och han har verkligen spelat bra matcher och gjort matchavgörande räddningar. Man kan inte säga att Troja har förlora någon match på grund av någon av målvakterna. Som div 1 lag, kan de egentligen fortsätta med båda dessa, troligtvis blir de inte sämre, tvärtom. Nu har de kvalrutin och glöm inte att det var Robins första säsong egentligen som senior.
  Däremot måste man byta tränare och en del spelare både på back och forwardssidan. Grejen är, att man bör ha börjat förhandla alla redan med spelare för att hinna få ihop ett lag innan ”det blir ont om spelare på marknaden”…igen.
  Vad gäller Jerry, mina tankar gick mer åt att ta hjälp av honom när det gäller värvningar, inte så mycket att han aktivt börjar träna eller så.
  Sedan, som någon nämnt också, måste man hitta någon partner i SHL, som man kan samarbeta med på ett mera seriöst sätt än Rögle. Det kan för den delen vara Rögle, men då måste det vara seriöst och inte bara massa bullshit avtal, som inget ger.
  Vi får se, men det blir ju intressant att höra uttalanden från ledningsgruppen efter sista matchen.

  • Lindbackcen on 1 april, 2016 at 18:56
  • Svara

  Jag tycker man kan behålla stommen,,,svårt att säga vilka som vill lämna/vill stanna men förmodligen blir det väl en 5-6 st som försvinner önskvärt vore om backstommen blir kvar skulle inte tro att Nilesen o R Jphansson stannra de försvinne nog till AS behåll Blidstrand om möjligt + en av målisarna förstärk med tre RIKTIGA snipers från början Tveksam till Åke Ladde,,,<Marcus,,,Flash försvinner nog.In med Hampus Oskar Tage.Om inte Jonatan J får förlängt i Taif klipp honom direkt!! given förste center anser jag. Min drömkedja,,, Tor Immo Jonatan J Jonas J

   • TN on 1 april, 2016 at 20:07
   • Svara

   Enligt mig har Jonas J inte visat ett dugg i kvalserien. Förstår inte riktigt vad andra ser honom. Önskar självklart motsatsen, men mot bättre motstånd är han total osynlig.
   Den enda av våra ”stjärnor” som höjt sig mot slutet av säsongen/kvalserien är BOIS.

  • Justme on 1 april, 2016 at 22:15
  • Svara

  Och Leksand är i SHL…..snacka om det.

  • Berra on 2 april, 2016 at 00:06
  • Svara

  Största driven till framgång sitter mellan örona. Trots ett ganska bra och skickligt lag ingen framgång då det krävts, detta kräver en tränare med mod pch.

   • Robin on 2 april, 2016 at 10:05
   • Svara

   Så är det! Därför vill jag gärna se några scoutade kanadicker eller amerikanare som bokstavligt hatar att förlora och som vill framåt i karriären.

  • putte on 2 april, 2016 at 12:43
  • Svara

  För att Troja ska lyckas med att ta steget upp i AS behövs tre saker.

  1. En uttalad målsättning att gå upp. Väldig viktigt när det gäller att locka sponsorer och framförallt publik

  2. En kompetent sportchef och inte som det är nu med en inkompetent sportgrupp som dom har idag.

  3. En tränare av klass som kan lyfta laget och föra utvecklingen på dom unga spelarna framåt. Pelle har varit en medioker tränare som jag ser det , han har haft väldigt svårt att motivera och utveckla spelarna , så ett tränar byte är ett måste om Troja vill uppåt.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud