Trojas lagbygge 2016/2017?


Trojas säsong var mentalt över innan säsongen på pappret var helt spikad, tyvärr. För andra året i rad har man misslyckats med målsättningen att ta sig tillbaka och detta trots att man satt seriens mest meriterade och antagligen bland de högst betalta lag på isen.

Men även om man har misslyckats så har man haft ett bra lag där majoriteten av spelarna gärna, hemskt gärna, får följa med på Trojas resa även nästa år och då förhoppningsvis se till att målsättningen uppfylls. Det ”enda” som står iväg för det är att lära sig av denna säsongens brister och åtgärda dem inför nästa. Lättare sagt än gjort med andra ord.

För det är lätt att skylla allt ihop på tränare Pelle Svensson och låta honom bära hela hundhuvudet för de senaste två säsongerna. Men samtidigt är han inte helt ansvarig för misslyckadet för det finns personer bakom honom som tillsatt honom och bakom dem finns personer som tillsatt personerna som tillsatt Pelle. Alltså går ansvaret hela vägen upp till toppen av föreningen. Sportgruppen tillsatte Pelle. Men sportgruppen har i princip aldrig uttalat sig om någon värvning, eller något annat för den delen heller, utan Pelle har ensamt fått skulden för mindre lyckade värvningar (och tvärtom) vilket kanske inte är helt rättvist i alla lägen. Och vem har tillsatt sportgruppen? Men som sagt, mycket har varit lyckat också under året och det är endast bristerna som behöver åtgärdas och det är där man måste gå till botten med problemet. Det behöver inte enbart vara Pelle ”fel”. Jag vill inte låta för hård, men jag tycker att det råder en viss oklarhet i vem och vilka som sköter och ansvarar för vad. Även om det egentligen inte väger så jättetungt sålänge rätt man sköter rätt sak, vilket säkert kan vara fallet.

Hur som helst, här kommer mina åsikter om hur jag tycker Troja ska bygga sitt lag inför säsongen 2016/2017. Men innan ni börjar ropa efter Jerry Andersson så kan jag berätta att han redan är klar för ett annat uppdrag, ute i Europa.

Vi börjar med tränarsidan:

Pelle Svensson och Peter Andersson
– Pelle har försökt två år i rad nu och ändå inte nått helt önskade resultat. Men samtidigt är han antagligen en av de mest vinstrika tränarna i Trojas historia och ska enligt vad jag hört vara rätt så omtyckt bland spelarna och många spelare (framförallt skåningarna) spelar i klubben helt och hållet på grund av det faktumet att Pelle är tränare. Så kort och gott kan man säga, försvinner han försvinner även många spelare. Men samtidigt har han blivit impopulär bland supportrarna och vill Troja behålla sin troväridghet inför sina egna supportrar så tror jag det kan bli problematiskt att behålla Pelle. Dessutom kanske det inte är värt att fortsätta klampa i samma mönster ett tredje år när det inte varit lyckosamt tidigare. Men jag litar på att sportgruppen kan ta ett bra beslut här och jag kan tänka mig att spelarnas åsikter spelar en stor roll i beslutet.

Målvakter:
Robin Johansson
– Ryktas vara på gång till allsvenskan och det vore väl konstigt om han inte fick och tog den chansen. Men skulle han vilja vara målvakten som tar Troja tillbaka så tror jag Robin är helt rätt man! Vill han stanna är han den självklara förstamålvakten. Värt att behålla? JA!

Johan Nielsen
– Angående Nielsen har det viskas lite om att han vill vara förstamålvakt. Stannar Robin så lär nog Nielsen inte vara kvar. Men sticker Robin så kanske hans chanser finns, då han trots allt har ett kontrakt som sträcker sig över nästa år. Men är Nielsen rätt man att leda Troja tillbaka till allsvenskan? Värt att behålla? Inte som första målvakt.

Backar:

Alexander Edström
– Har haft en bra säsong poängmässigt men ändå varit osynlig långa stunder under säsongen och ytterst få gånger varit direkt avgörande i en match. Är han på nergång? Edström är dock en trogen och lojal trojan och vinner på så sätt bounuspoäng. Värd att behålla? Ja, men kanske kanske inte i en roll som en drivande spelare utan till tredje/andra backpar.

Rasmus Johansson
– Jäkligt stabil back under hela säsongen och fick därmed mycket förtroende i alla spelformer. Dippade konstigt nog först nu i KS och petats undan något sett till förtroende. Men defensiva backar behövs och så länge inte HA klubbarna är för heta på honom så är han ett självklart kort att satsa vidare på! Värd att behålla? Ja.

Jonathan Nielsen
– Ryktet säger att han redan är klar för HockeyAllsvenskan. Grym allroundback som tillhör toppen av Ettan både offensivt och defensivt. HA-klass! Värd att behålla? JA!

Richard Blidstrand
– Kom in sent men har visat upp ett liknade spel som Nielsen. Kanske väger Blidstrands defensiv över något. Vilket endast är positivt! Värd att behålla? Ja!

Daniel Karlsson
– Trotjänare, lagkapten och var som bäst när de gällde som mest! Värd att behålla? Ja!

Thage Pettersson
– Ung back som fick sparsamt med speltid. Tyvärr. I ett fortsatt hårdsatsande Troja kan det bli fortsatt tufft att slå sig in, men jag tycker absolut man ska ge sin bästa och solidaste juniorback fler chanser! Skulle det bli för hård konkurrens, kanske ett annat division.1 lag skulle kunna matcha honom i några matcher. Värd att behålla? Självklart, framtiden måste alltid prioriteras.

Matt Waddell
– Hade svårt att ens ta en plats bland sju backar på slutet. Har viss offensiv spets men har varit alldeles för vek i egen zon och tycks inte riktigt hinna med i tanken. Han har bosatt sig i Halmstad men för ett heltidsproffs håller det inte i Troja. Halmstad Hammers nästa? Värd att behålla? Nej.

Anton Johansson
– Hade det struligt tidigt på säsongen men överraskade i kvalserien när han helt plötsligt spelade betydligt mer resolut. Kanske mentorn Trucken avgörande. Har annars lite liknade problem som Waddell, något vek och slö i tanken. Att han är en fostrad trojan ger honom dock en viss pluspoäng men samtidigt; vill Troja bli bättre nästa säsong måste man nog offra Antons plats för en ny. Värd att behålla? Nej, behöver något år i en midre klubb med mycket förtroende för att växa! Men kanske man skulle kunna offra någon annan för att ge Anton, som är ung och utvecklingsbar, chansen.

Jesper Eriksen
En ren säkerhetsrisk men har ett bra skott. Rätt lik Edström och om vi ställer de två mot varandra väljer jag Edström alla dagar i veckan. Värd att behålla? Nej.

Forwards:

Carl-Johan Svensson
– Kanske den enda renodlade offensiva spelaren i laget. CJS håller HA-klass men saknade lagkamrater som kunde förvalta hans smörpass. Dock ryktas det om att han vill hem till Grästorp igen. Synd, då jag gärna fortsatt ser honom som lagets första center. Värd att behålla? Ja!

Oskar Svanlund
– Han saknar en viss tyngd. Men han är våghalsig och det syns att han är begåvad. Gör ofta de oväntade och kommer bli en grym spelare på sikt! För att verkligen få ut max ur honom så bör han spela i topp2-kedjor! Värd att behålla? Ja, kanske den mest självklara i laget.

Alexander Lindqvist-Hansen
– En riktig krigare som är ovärderlig för laget. Tillför massor med energi! Frågan är dock om han stannar utan Pelle som tränare? Värd att behålla? Ja!

Mattias Nilsson
– Bildar tillsammans med Flash ett ovärderligt radarpar som alltid gör sitt jobb. Under Nisses år i Troja tror jag aldrig jag sett honom göra en dålig match! Trotjänare! Värd att behålla? Ja, livstidskontrakt!

Alfred Andersson
– Framtidsnamn! Värd att behålla? Ja!

Jens Holmström
– Han gör likt Nilsson och Flash ett bra skitjobb med att döda tid och vinna puckar. Urtrojan dessutom. Enda som är till hans nackdel är att laget kanske riskerar att bli tjockt och då faller han nog bort. Borde tillhöra de lägre kedjorna om han accpterar det men skulle Flash lämna så kan Holmström absolut få hans roll delvis. Värd att behålla? Ja, om han accepterar en undanskynd roll.

Marcus Nilsson
– Kan både göra ett defensivt slitjobb och vara en offensiv trollkarl. Han bra speed och klubbteknik men får tyvärr dålig utdelning för det. Men som sagt väldigt ”prisvärd” eftersom han kan ta alla roller! Värd att behålla? Ja.

Tobias Törnqvist
– Tobias är en tung och tuff spelare som har ett bra skott. Han får ofta en roll som checkingspelare men skulle med sitt skott kunna få en roll öven i PP. Känns inte oersättlig även om verkligen varit en tillgång för laget. I mitt lag faller han bort på grund av att Troja måste röja lite utrymmen i truppen för att bli bättre kommande säsong. Värd att behålla? Nej.

Mattias Åkesson
– Ännu en trotjänare som trots mycket kritik ändå varit en av laget starkaste produktiva spelare under säsongen. Åkesson har alla verktyg i verktygslådan för att bli en av Ettans bästa spelare men i så fall måste han ransaka sig själv och fundera över om ham verkligen brinner för hockeyn. Troja kan inte ha en ledande spelare som utstrålar sån oinspererad energi som Åkesson stundvis gjort under säsongen. Bättre fart på rören och en smått ilsken Åkesson är dock guldvärd. Värd att behålla? Ja, men får endast en chans till på grund utav att han är trojan och kanske på Immos bekostnad?

Johan Andersson
– Mest rutinerad i laget och den som steppat upp allra mest när kvalserien väl började. Gör ett grymt jobb med att skymma framför mål, trashtalka och allmänt vara ett störningsmoment för motståndarna. Dock har han emellanåt precis som Åkesson ingjutigt ett oinspirerat intryck på isen vilket hämmat hela laget. Jag tror Troja måste dumpa BOIS kostnad och utrymme i spelartruppen om man vill bli bättre. Värd att behålla? Nej, för lite hockey per krona.

Jonas Pontusson
– HockeyEttan experten Mjörnberg sa inför säsongen att Pontusson var Trojas bästa nyförvärv. Det har vi tyvärr inte sett mycket av trots spel i både PP och BP. Högst medioker. Värd att behålla? Nej.

David Laudius
– Skulle bli vår målskytt och spetsvärvning men slutade i fjärdekedjan och blott tio mål. Har dessutom gett ett ganska oinspirerat intryck. Värd att behålla? Nej.

Tor Immo
– Lite för vek i tighta matcher och har försvunnit i kvalserien. Dock är han ung och lär fortsatt ta nya steg i utvecklingen. Ingen spelare man kan luta sig tillbaka på som tongivande redan nästa år men är likt Svanlund en talang som kan blomma ut när som helst! Värd att behålla? Ja. Men kanske på Åkessons bekostnad?

Hampus Andréen
– Ifjol överraskade han och var en frisk fläkt och i år han han tagit ett steg framåt gällande styrka och andra defensiva egenskaper. Offensivt dock lite av ett mellanår. Men andra året som senior brukar vara tuffare, kan blomma ut kommande säsong. Värd att behålla? Ja.

Jonas Johansson
– Har verkligen verktygen och spelsinnet för att vara en ruskigt bra spelare men har precis som många andra i laget uppfattats som oinspirerad och inte producerat som förväntat. Kostar antagligen en hel del också. Bättre att lägga de pengarna på en eller två mer hungriga spelare. Värd att behålla? Nej.

Med detta sagt så blir följande spelare kvar:
Robin.J, CJS, Jonathan Nielsen, Svanlund, Marcus.N, Åkesson, Immo, Blidstrand, Rasmus.J, Flash, Mattias.N, Trucken, Edström, Andrén, Alfred.A, Holmström, Thage.P

… och följande spelare försvinner:
BOIS, Pontusson, Jonas.J, Laudius, Törnqvist, Johan.N, Anton.J, Eriksen, Waddell

Och med de tillgängliga spelarna hade jag formerat följande lag:

1:e
(Ny) – CJS – (ny)
Jonathan.N – (ny)

2:e
Svanlund – (ny)/Mackan – Immo/Åkesson (välj en)
Rasmus.J – Blidstrand

3:e
Flash – Nisse – (ny)/Marcus.N
Trucken – Edström

4:e
Andréen/Junior – Alfred – Holmström
Junior (extra forward) – Thage (7:e back)

Målvakt
Robin.J
(Ny)

Alltså en helt ny förstakedja och en andrakedja med betydligt mer offensiv karaktär men samtidigt kanske något mer ”osäker”. Detta av den anledningen att man på så sätt kan bränna mer krut på en självklar och uttalad förstakedja. För det behöver vi, i både SSK och VVIK kunde man tydligt se en kedja med spelare som drog tåget och var den spets som kunde avgöra tighta matcher. Detta har Troja saknat i år!

Detta skulle alltså innebära runt fem nyförvärv till nästa säsong. Vilket känns helt rätt då man har haft bredden och grunden till ett Allsvenskt lag men har saknat spetsen. Dock skulle ju detta antal nyförvärv öka något om nu till exempel CJS, flash, Jonathan.N eller Robin lämnat för en annan klubb. Försvinner alla dessa herrar så ställer det dock ännu högre krav på spets!

Men jag har även förberett en lista på tänkvärda namn som skulle kunna förstärka detta Troja lag. Jag har dock avstått från att ta med några namn från Allsvenskan, Södertälje och Västervik då jag anser att det lär krävas mycket mer att knyta till sig någon därifrån än från övriga HockeyEttan, där Troja är den största aktören och därmed har hög dragningskraft.

Men Simon Fernholm fick inget nytt kontrakt i Timrå och vill han vara med på Trojas resa och inte får något erbjudande i HA så vore det ju perfekt! Samma sak gäller urtrojanen Joel Johansson som spelar i Tyskland just nu. Han hade kunnat vara spelaren som tog oss tillbaka men tror tyvärr han tjänar lite för bra i Tyskland för att vilja gå ner i seriesystemet till Troja. Det samma gäller Joakim Nettelbladt som fortfarande står skriven i Ljungby trots två säsonger i Danmark, han har i år varit lagkapten och gjort en fruktansvärd stark säsong poängmässigt. Tyska ligorna brukar dra åt sig de bästa från Danmark, men det känns ändå realistiskt att Troja ska kunna tävla med den danska ligan om spelare.

Hursomhelst, kollar vi på Ettan så finns det spetsbackar att placera i förstabackpar äveb här. Även eventuella ersättare till Nielsen går att hitta. Då tänker jag framförallt på KRIF/Tranås back Jimmie Jansson som är en backtyp som påminner om Nielsen. Men i KRIF finns även Philip Martinsson som har ett förflutet i Troja! Men bäst av dem alla och den absolut största drömvärvningen spelar i Huddinge och har under säsongen testat på Allsvenskan med AIK. Han har även ett förflutet i Troja och heter Filip Olsson. Grym allroundback!

Mer renodlade offensiva backar hittar man annars i Kristianstads Carl Ackered och i Piteås August Tornberg. Kanske behövs ett lite mer offensivt kompliment i Trojas försvar, och en som höjer PP till en ny nivå.

En annan back som dragit åt sig mina blickar under säsong är annars Kirunas defensiva back Jesper Appel men han har tycärr ett kontrakt med Kiruna även över nästa säsong.

Troja behöver ju dock offensiv spets också, och när Huddinge var på besök i Ljungby var det fler än Filip Olsson som imponerade. Niclas Lehnman är en toppcenter på nära in på HA-klass. Han har ett bra skott och otroligt bra teknik. En förstacenter! Även wingen Victor Andersson imponerade med sin snabbhet och smidighet som han kunde hålla tack vare sin korthet (175cm).

Två herrar som i mina ögon hade varit gjutna i en förstakedja. Frågan är bara om de vill lämna Stockholm?

KRIFs Stefan Söder är annars en annan 08:a med ett fantastiskt målsinne och bra teknik. Högerfattad dessutom och har redan bevisat att han inte är hemmakär!

Nybros Kim Tallberg har spelat i Troja och var då en ren och skär checkingspelare. Har sen dess behållt sin obekväma spel men utvecklats till en riktigt bra målskytt som ofta gör obekväma mål. En kapabel ersättare till BOIS kanske? Även om BOIS spelstil kan vara rätt svår att ersätta.

Sen så finns det en slamkrypare i diskutionen. Den mest talangfulla spelaren jag kanske sett under året har faktiskt, otippat nog, spelat i Tyringe. Kim Runemark har för det mesta spelat i division.2 under karriären men har ändå gjort två bra säsonger i Ettan och i mitt tycke skulle han absolut klara av en roll som producerande spelare i ett topplag som Troja. Han är dessutom en spelartyp Troja saknat under säsongen, en spelare som kan bryta mönstret och kan skapa målchanser på egen hand! Tillsammans med Tranås Jimmie Jansson, Huddinges Lehnman och Filip Olsson så är nog Runemark den spelare jag håller högst som ”drömförvärv” inför kommande säsong!

Förutom dessa namn jag nämnt ovan så tycker jag följande spelare har varit intressanta under säsongen, men jag tycker inte riktigt de når upp till samma standrad som spelarna ovan. Men hur som helst, det är värt att kolla in följande spelare också:
Adam Seydlitz, forward, Hudiksvall
Matthew Johnson, forward, KRIF
Sebastian Manberg, forward, Kiruna
Oskar Lundberg, forward, Visby


25 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • älmhult trojan on 3 april, 2016 at 22:14
  • Svara

  Jag vill ha spelare som växer när det blir täta och tuffa matcher.
  Åkesson var loj fram till avstängningen, men efter den är han, mackan och bois bästa formationen.
  Törnqvist är en av få som våga ta för sig och kan dessutom göra mål.
  Anton Johansson börjar otroligt dåligt men när det drog ihop sig mot slutet var han och Trucken bäst.

  Ett lag jag vill se.
  Ron Pasco och Hugge som tränare

  Målvakter Oskar Selhstedt och Robin

  Jimmie Jansson Joel Johansson
  Dyk Miller Svanlund

  Anton trucken
  Åkesson mackan bois

  Edström Blidstrand
  TT Nisse holmström

  Tage P Max Blomqvist
  Andreen Alfred Andersson Pontusson

  • hopper on 3 april, 2016 at 22:23
  • Svara

  En vettig genomgång av spelare, det är bara en spelare vi har olika åsikter om, jag tycker inte att nr. 25 ska erbjudas nytt kontrakt. När det gäller tränaren måste det in en ny kraft, under Pelles 2 år har varken spelet eller spelarna utvecklats något.

  • Kecke on 3 april, 2016 at 22:40
  • Svara

  Självklart ska Åke erbjudas kontrakt.
  In med en ny tränare och bättre fys, samt isträningar så räcker laget vi har!

  • Johannes on 3 april, 2016 at 22:48
  • Svara

  TT ska absolut vara kvar. Oöm och ung spelare som är bra både framåt och bakåt. Åkesson kliver alltid fram när matcherna börjar gälla lite, men som sagt behöver visa attityd hela säsongen.

  1. Ja, TT är ett gränsfall. Faller endast bort pga. att laget är tjockt. Svårt att hitta plats åt alla och löneutrymme måste frigöras för en förstakedja.

  • TN on 4 april, 2016 at 00:08
  • Svara

  Med tanke på hur mycket BOIS och Åke höjde sig/visade klass i Kvalserien – där det verkligen gällde – ska de erbjudas nya kontrakt. Sedan måste man se till att de verkligen får den träning/tränare som behövs för att vara motiverade redan från början.

   • hopper on 4 april, 2016 at 00:44
   • Svara

   Visade Bois och Åke verkligen klass i kvalserien, Bois gjorde ingen poäng de 3 första matcherna, Åke gjorde ingen poäng de 4 första. Av åkes 11 poäng kom 6 i dom 2 sista matcherna, av Bois 13 poäng kom 7 i dom 2 sista matcherna, det tycker inte jag är att höja sig och visa klass.

    • Robin on 4 april, 2016 at 12:22
    • Svara

    Håller med. När starten gick stod vi kvar på perrongen. Åke har jag gärna kvar men det krävs ett ordentligt snack med honom hur hans motivation är. Åkesson borde vara klasser bättre än viks Hedblad/Öhman etc.

     • TN on 4 april, 2016 at 14:17
     • Svara

     Med samma resonemang var alltså Mackan Nilsson mer eller mindre värdelös till sista hemmamatchen mot Borlänge?
     Och våra spetsvärvningar, JJ och Immo, höll de ens Razinger-klass? ;-)

  • putte on 4 april, 2016 at 07:09
  • Svara

  En mycket bra och intressant sammanfattning av spelarmaterialet Elias. Det du skriver om Pelle o Peter stämmer det är inte bara deras fel men det tråkiga och statiska spelet får dom ta på sig tycker jag.

  • jonas on 4 april, 2016 at 07:19
  • Svara

  jag tror Blidstrand går till Ha jag hoppas inte det men jag tror det. jag går Tor också går till Ha jag hoppas inte det heller. jag tycker JJ ska vara kvar sätta han och Tor i samma kedja. och TT ska vara kvar han kan ta Bois plats framför mål i power play

  • Kecke on 4 april, 2016 at 08:10
  • Svara

  Jag tror att Pelle lämnar och att Peter tar över, får hjälp av ny ass tränare.

  • Calle on 4 april, 2016 at 08:25
  • Svara

  Simon Fernholm är klar för en hockeyallsvensk klubb.

   • Kecke on 4 april, 2016 at 17:16
   • Svara

   Fernholm=Aik

  • Justme on 4 april, 2016 at 10:33
  • Svara

  Bra genomgång av organisationen inte enbart spelarna.
  Jag håller fullt med, om att Pelle inte ensam skall bära hundhuvudet. Där finns en sportgrupp bakom/kring honom, som ger verktygen och förutsättningarna han jobbar med, med. Å andra sidan, det är han själv, som utformar spelstrategi, väljer spelare i Box/PP och den kritik han har fått är trots allt befogat, eftersom Troja har hela säsongen spelat en spelform, som inte riktigt passar den bild man har av Troja. Det har oftast spelats på säkerhet och förhoppningar på att vinna matcher på kontringar mer eller mindre, vilket har räckt i grundserien, men sedan har man ju fått mer och mer problem, utan att kunna ändra strategi och spelform. Hur man utnyttjar spelarna, som står till förfogande är ju trots allt tränarens beslut och t.ex att spela Laudius i PP när han har total måltorka är ju inte det bästa valet.Likaså har jag svårt att förstå det mönster, som upprepade sig från förra året också, nämligen att de mest poängstarka spelarna i grundserien blev mer och mer åsidosatta ju högre upp i seriesystemet Laget kom. Att det händer någon enstaka spelare kan jag förstå men 2 år i rad och flera spelare berörda, är lite svårt att få grepp om.
  En annan sak är just, som du nämner den bristande inspirationen, som JJ med flera har visat. Det är likaväl tränarnas uppgift att se till att spelarna är med både mentalt och fysisk och ta till åtgärder om det brister.
  Jag vill inte bedöma Pelles kompetens som dålig, men att det sätt han leder Troja på, passar inte in i resten av föreningens och fansens bild av Troja. Tråksunsdvall hade nog haft mer nytta av den typen av tränare, som Pelle är.
  Jag vill dock tillägga, att nedan uttalande inte var alldeles rättvist eller snyggt från hans sida att skylla ifrån sig:
  ”Vad fattades för att ni inte tog klivet upp?
  – En riktig sniper. Jag har fått lite ”skit” för att vi spelat tråkigt, men jag tycker ändå vi producerade många mål och bjöd på fin hockey bitvis. Tyvärr saknade vi spelare som stack ut och visade vägen, summerade Pelle Svensson”
  Det var hans andra år. Han var med och på hela säsongens resa med värvningar också. Lika mycket hans ansvar, som sportgruppens att se till att få in rätt spelare och det räcker inte att spela fin hockey och göra många mål på bottenlag. Troja har inte mäktat med topplagen riktigt varken i år eller förra året, inte ens i grundserien och haft genomgående samma problem 2 år i rad. Dålig ursäkt.

  Tittar man tillbaka lite i tiden med Patrik Ross, så ser man, att trots allt lyckades inte han heller bättre och var mindre omtyckt av flertalet spelare. Det är en svår balansgång, allt är inte svart eller vit, man måste verkligen lägga ner mycket energi och möda på att hitta rätt tränare och rätt spelare.
  Men för det, krävs det från ledningen och sportgruppens sida en klockren målsättning, solklara ansvarsområden med tillhörande befogenheter. Mycket seriösare än de gångna 2 säsongerna, när man trots uttalat Allsvenskt målsättning har man sagt att man tar ett steg i taget och när man väl klarat PO, har man i princip nått målet eftersom man kom längre än förra året.

  Jag tror också, att ju fler säsonger man håller på att ”fjanta” runt, desto svårare blir det att få in riktigt bra spetsspelare, för man tappar förtroende och anseende mer och mer när man gör halvhjärtade försök till avancemang. Ambitiösa spelare kommer inte till Troja, för de vill inte vara med på en resa av misslyckande.

  Blom skriver också en annan viktig sak rörande supporten under matcherna.
  Jag bor inte i Ljungby, har långt att resa, så jag har bara sett 2 matcher på plats, men det är alldeles för tam och lam stämning i Ljungby Arena…Tyvärr måste det till mycket för att ”taket skall lyfta”. Inte bara av åskådaren på sittplats, men även TS måste hålla igång mer och skapa en stämning som drar med sittplatsåskådaren oavsett om man leder eller inte.
  Så länge Troja inte leder är det i princip knäpptyst i arenan och det är ingen vidare. Besvikelsen är ju stor, men återigen vill jag ta upp Leksand, som exempel. Jag tror många av er har hört uttalanden från spelarna, hur de kunde avancera från jumboplatsen i AS i November till SHL i April och ALLA, utan undantag nämnde supportrarna högt upp på listan. De var med på hela resan, stöttade och hejade oavsett om man vann eller förlorade med 5-0.
  Så mitt förslag är att TS börjar sin silly season och jobbar på nästa års ramsor, skaffar trummor och rekryterar så många som möjligt och arbetar fram någons sorts strategi på hur man får ihop ett vettigt stöd under matcherna.

   • mathias on 4 april, 2016 at 12:37
   • Svara

   Du har rätt angående stämningen. Något som jag tycker är synd att vi är så mycket emot klappor i ljungby (tom så att folk väljer att stanna hemma pga dom), när vi hade dom en match va de bra tryck även från sittplats, sittplats vill bevisligen inte använda händerna.

  • Lars on 4 april, 2016 at 10:54
  • Svara

  Dyk från Asplöven vore ett kanonförvärv. Har varit tidigare i Troja och det är ett plus.

  1. Klar för Pantern

    • Lars on 4 april, 2016 at 10:58
    • Svara

    Synd. Tack för informationen.

  • jonas on 4 april, 2016 at 15:57
  • Svara

  Troja kan värva några spelare från Västervik Joacim Hedbland

   • mathias on 4 april, 2016 at 18:43
   • Svara

   Hedblad vill nog spela med västervik i HA.

  • Challe on 4 april, 2016 at 21:41
  • Svara

  Gläds åt framtidstron i lagbygget! Tror inte på befintlig tränarduo. Ny spelidé och modern hockey önskas. Tycker CJS, Rasmus Johansson och Robin Johansson varit mest värdefulla spelare i årets lag. Jag tror i framtida lagbygge i turordning på juniorerna Alfred Andersson, Oskar Svanlund och Thage Pettersson, men det krävs förtroende och speltid så de växer in i laget. Olika spelartyper och kvaliteter och med mycket hockey i sig. Rykten säger att flera klubbar och agenter är intresserade av spelare i laget, några har redan blivit omnämnda men det finns fler… Se upp innan det är försent!

  • Vedis on 4 april, 2016 at 22:06
  • Svara

  I och för sig, så har jag inget emot att Pelle och Peter fortsätter!!
  Bara det blir bättre fysträning! Vilket det säkert kommer att bli också!
  Tycker det såg riktigt hyfsat ut stundtals i andra halvan av KS.

   • Justme on 4 april, 2016 at 22:58
   • Svara

   Det är inte första april längre :)
   Men det var ett bra skämt.
   Vill du ha kvar Troja i Div 1 i 10 framtida år, ja, då kan du vilja ha kvar Pelle.

  • Buckshot on 5 april, 2016 at 10:37
  • Svara

  Det finns för många brunkare. Sådana man kan säga att dom aldrig gör en dålig match. Men det räcker inte(som vi har sett den här säsongen). Alltså måste ett antal brunkare bort även om dom klarar av att spela 0-0 mot motståndarnas stjärnor.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud