Ljungby Arena, en arena för alla.


Troja har som bekant som avsikt att få Ljungby Arena till en arena för mer än endast ishockey och den skaran som lockas av det. Även om man via olika event även vill att fler ska lockas till arenan för hockey. Men vid sidan om hockeyn vill man också ha mer aktivitet. Det är en lätt sak att önska men en väldigt svår sak att genomföra på ett effektivt sätt samt att komma på olika innovativa event som kan locka.

I vintras hade man en invigning av arenan med konsert med bland annat Carola och Sean Banan tillsammans med en stor mässa för stadens företagare. En succé trots att arenans motståndare från både Vänsterpartiet och Kristdemokraterna (med flera) sågade den idén när bland annat jag la fram det som ett argument för arenan i olika insändare till Smålänningen. Förra veckan anordnade man dessutom en landskamp vilket även det var ett argument för arenan som sågades och hånades av motståndarna. Så Troja har bevisat arenans potential och användningsområde utöver Trojas matcher.

Men nu är det dags att göra det mer frekvent. Att dela med sig av arenan mer och på så sätt både vinna PR och en viss ekonomisk vinning! Jag har några idéer, vilket Troja också har, men tillsammans tänkte jag att vi skulle kunna komma på en hel hög med innovativa idéer på hur Ljungby Arena kan användas. På så sätt hjälper vi tillsammans Troja mot något positivt!

Hockey-VM börjar om någon vecka. Folk kommer samlas hemma hos varandra, köpa snacks, läsk och öl för att följa Tre Kronor. Men om Troja fixar storbildsskärmar uppe i restaurangen likt man gjorde i Allettan när man spelade borta mot Södertälje så kan man locka dessa människor till arenan istället för hem till varandra och istället för att folket köper sin öl på bolaget och sitt snacks på Lidl så köps det i arenan och av Troja. Och därmed får Troja in pengar till sin kassakista. Det är inga stora summor men många broar små leder ofta till något stort. Man har ju bland annat Ryssland och Tjeckien i gruppspelet, två matcher som garanterat väcker känslor och lockar folk. Sen finns ju förhoppningsvis slutspelet också. Men ja, jag förstår att det kan bli vissa problem att genomföra denna idé på grund av rättighetsskäl. TV4 vill säkert ha betalt om Troja anordnar något sånt här, men det får man undersöka och se om det är värt pengarna eller ej.

Tidigare år, när Sunnerbohov fanns, så har det spelats inomhusturneringar i fotboll i hallen i form av Intersport Cup. Det borde vara ett event som kan komma tillbaka och generera intäkter i form av försäljning i kioskerna plus kanske en viss procent i publikintäkter. Beroende på vad kommunen och aktuellt fotbollslag säger om det. Och kanske skulle man kunna utnyttja det faktum att golvet redan är lagt och under samma vecka till exempel lockat innebandylaget Lagan IBK att spela sin enkronasmatch i arenan mot ett större lag (som lockar även utomstående) som till exempel Vöikers. Lagan skulle ju då förstås få majoriteten av vinsten av evenemanget men Troja kan säkert kompromissa till sig en summa pengar men man vinner framförallt PR och chansen att få vissa upp sin förening (i korridorer, jumbotron och pauser) för en ny publik.

I övrigt är alla idrottsevenemang intressanta, som till exempel brottning eller pingis. Kanske kan man med hjälp av brottarklubben locka till sig någon större nationell turnering (SM?, DM?) och lägga den i arenan. Troja tar en del av intäkterna som tack för att de lånar ut arenan och lägger ner energi (beroende på vad kommunen säger) plus att man vinner PR!

Musikarrangemang är ju också intressant. Kanske inte så innovativt men enkelt. I mellanåt kommer det ju faktiskt en del band till Ljungby, till exempel Jay Smith och Stiftelsen, så varför inte lägga deras konsert i arenan?

Har ni några idéer? Både utan och med hockey samt med och utan anknytning till Trojas matcher? Kommentera gärna dem så idéerna sprids.
Edit: en träningsmatch mot Växjö Lakers hade sannerligen locka lika mycket folk som en vanlig seriematch gör. Om inte mer! Kanske en back-to-back med en hemma och en i Växjö hade lockat? Men visst, det ställer till vissa problem att två serie skiljer mellan lagen. Inte säkert Växjö känner att de vinner så mycket på att möta motstånd från HockeyEttan.


4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • jonas on 12 april, 2016 at 09:57
  • Svara

  jag har täckt på SHL hockey mellan Hv71 och växjö då kommer många folk från jönköping och växjö

  • Mattias on 12 april, 2016 at 10:06
  • Svara

  Skulle aldrig sätta min fot i arenan om lakers spelar SHL hockey här.. ??

  • jonas on 12 april, 2016 at 10:27
  • Svara

  men om det spelas Shl hockey i arena var inte det ett bra förslag med shl hockey

  • Mack on 12 april, 2016 at 18:15
  • Svara

  Elias: Jag gillar idén och hoppas att vi kan se mer saker som händer i arenan. Ser dock problem i ditt resonemang som jag tror måste bort för att det skall bli ”allas” arena.

  Kommunen äger arenan, inte önskvärt från början men nu blev det så. Dvs om det skall anordnas ngt som inte är hockeyrelaterat varför skall då Troja vara involverade? Sända en hockey match som Harrys också kan göra eller som du säger sälja chips som Lidl istället skulle sålt i en av kommunen subventionerad verksamhet känns väldigt konstigt och verkligen inte som rättvis konkurrens. Troja hyr arenan till sina evenemang och allt som är utanför det som kommunen bör stödja, dvs föreningsliv och ungdomsverksamhet ,ger bitter eftersmak.

  Om Lagan vill spela match, LIF fotbollsturnering brottning osv kan jag inte se varför Troja skulle ha ngt med det att göra. Lika mycket som att Lagan skulle ha pengar för att Troja gör en uppvisningsmatch i fotboll i sunnerbohallen.

  Så länge arenan ses som Trojas egendom kommer det bli svårt att göra ngt mer och locka folk som inte, som jag, är obotliga Troja fans.

  Så nej, börja om och gör rätt. Skapa en arena för alla, där faciliteter som kiosker restaurang odv kan användas av de som är i arenan och anordnar evenemanget i fråga. I verligheten kommer det givetvis bli så att Troja nyttjar 80% av tiden men den övriga skall kunna hyras av alla . På lång sikt är jag säker på att detta kommer vända till Trojas fördel och inte som idag då 50% av befolkningen ogillar föreningen på grund av den uppfattade särbehandlingen.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud