Avslöjar: Ytterligare fyra förlängningar på G och stjärna på kroken!


 

I onsdags skrev Trojas trotjänare Mattias Åkesson på ett nytt kontrakt med Troja som innebär att han är klar för sin 11:e raka säsong i Trojas a-lag. Säsongen som gick blev han tvåa i lagets poängliga med sina 43 poäng och kom trea i antal må med sina 14 inkasserade, endast slagen av BOIS  och Carl-Johan Svensson på 19 respektive 17 fullträffar. Säsongen dessförinnan kom han även den tvåa i den interna poängligan med en liknade säsong som årets, när han sköt 14 mål och 28 assist (totalt 42 poäng). Men då på ett färre antal matcher.

Till Trojas hemsida säger Pelle Svensson att han tror det finns ännu mer att hämta ut ur Åkesson även fast han redan producerat två poängstarka år: ”Åke har ju bland annat två säsonger med 40+ i poäng bakom sig och det är såklart ett bevis på kvalitet, även om jag är övertygad om att vi kan plocka ut mer av honom”. Det är nog många som ser talangen i Åkesson, något han visar när matcherna blir mer inspirerande. Men det finns mer att hämta ut ur honom under serielunk enligt mig.

Detta blev som sagt klart redan i onsdags men på grund av att de händer mycket kring Troja just nu har denna förlängning inte rapporterats om här på bloggen förrän nu.

Och nu nås vi av nyheten att även Flash skrivit på för ett ny år i truppen, ett tredje för honom i Troja. Alltså är Trojas box play säkert även till nästa år!

”Flash är ju tillsammans med ett koppel spelare extremt vältränade och fokuserade på helheten, även här går han i bräschen. Dessutom en glädjespridare av rang och håller alltid fanan högt oavsett situation. En drömspelare att ha i gänget.” beskriver Pelle för Trojas hemsida och dem som följt Troja på nära håll kan absolut skriva under på att denna förlängning väger tungt. Han lär inte saknat erbjudanden från andra lag och om jag hade varit sportchef i en allsvensk klubb hade jag gjort vad som helst för att få Flash att ingå i mitt lagbygge!

Men, det är inte enbart positiva nyheter vi nåtts av. I onsdags kunde Trojakollen avslöja att Oskar Svanlund skulle lämna klubben för spel på högre nivå. Han har skrivit på ett avtal med Mora i HockeyAllsvenskan. En klubb trojanen Pierre Engvall redan representerar och som Linus Johansson, en annan Ljungbyfödd, representerade säsongen som gick, innan han skrev på för Djurgården i SHL.

En annan som kommer lämna Troja är lagets poängkung på 46 poäng, Carl-Johan Svensson. Ryktena har gått i princip hela säsongen, men nu är det officiellt. Han flyttar återigen hem till moderklubben Grästorp.

Sedan tidigare vet vi att backen Richard Blidstrand för diskussioner med lag i Allsvenskan och senaste nytt där är att man ska ha kommit ytterligare ett steg närmare ett kontrakt med en för nuvarande okänd klubb.

Men häng inte läpp för det!Mycket trovärdiga uppgifter till bloggen vittnar om att ytterligare fyra påskrifter ska vara klara. Det handlar om Tobias Törnkvist, som med sina 13 mål blev fjärde bäst i laget, och backen Anton Johansson. De ska enligt uppgift skrivit på ett nytt kontrakt som endast väntas på att offentliggöras av Troja.

Desamma gäller bröderna Nilsson. De ska enligt samma källa skrivit på eller alternativt vara väldigt nära att skriva på ett kontrakt med klubben. Det ska inte råda några tvivel om att de ska representera laget även kommande säsong. Ljungbykillar som de är!

Dessutom går det ett rykte, ett rykte jag än så länge måste hålla som väldigt vagt, att Asplövens Simon Olsson ska haft kontakt med Troja och Pelle. Ryktet gick även ifjol och med tanke på både Pelles och Olssons Rögleanknytning så är det kanske inte helt osannolikt att kontakt har funnits. Men än så länge tyder inget på att något kontrakt ska vara speciellt nära.

Edit: Rasmus Johansson har även han förlängt kontraket under dagen.

Edit 2: Lördag. Även Mattias Nilsson har förlängt.


12 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Ruben on 21 april, 2016 at 19:34
  • Svara

  Hoppas på Dyk med

   • Robin on 21 april, 2016 at 19:38
   • Svara

   Ska till pantern.

   • Kungtummen on 23 april, 2016 at 19:32
   • Svara

   Hur tänkte du där Dyk? Han är bland dom sämsta värvningarna Troja gjort.

  • putte on 21 april, 2016 at 19:41
  • Svara

  Det verkar som om Pelles kontakter bara består av före detta Rögle spelare eller är det bara jag som inbillar mig detta. Bra sammanfattning Elias av vad som händer i Troja alltid kul att läsa .

  • Andreas on 21 april, 2016 at 19:44
  • Svara

  Ja brunkarna skriver på och målgörarna och stabila backar avvaktar vi med…hmm…billigt lag än så länge.

   • Justme on 22 april, 2016 at 10:16
   • Svara

   Håller med där, lite tidigt att döma dock. Det tråkiga är att de bästa alla redan har lämnat, som ju måste ersättas och man har inte ens lyckats behålla de egna talangerna. Tråkigt nog.
   Ärligt talat, gällande Simon är jag ganska pessimist, tror knappast att en forward med ganska bra poängskörd i ett bottenlag i AS vill gå ner till Div1. Peller och Rögle eller inte.
   Det är dessutom verkligen en tankeställare, att man enbart har Röglespåret att värva spelare. Inget fel på det spåret som sådant, men kanalerna bör vara många fler och bredare för att hitta bra spelare till vettig peng.

  • jonas on 21 april, 2016 at 20:05
  • Svara

  fan också att inte Blidstrad fortsätter i Troja en sån stabil back han gjorde aldrig några misstag på isen. Bra att TT fortsätter låta han spela power play nästa år han kan stå framför mål

   • putte on 21 april, 2016 at 20:29
   • Svara

   Troja har inte råd att ha sådana spelare som Blidstrand ( skämt )

  • jonas on 21 april, 2016 at 20:45
  • Svara

  men varför söker inte Troja spelare i ECHL det kan finnas många biliga spelare där

  • HH on 21 april, 2016 at 21:56
  • Svara

  Han heter Tobias TörnKVIST. Med K. Inte Q.

  • putte on 23 april, 2016 at 12:27
  • Svara

  Bra att så många ur Trojas stomme har förlängt sina kontrakt men fortfarande inga spelare som spetsar truppen lite oroväckande tycker jag. Kanske bara jag som är lite otålig men jag litar inte på Pelles och sportgruppens kontakter.

   • T on 23 april, 2016 at 23:44
   • Svara

   Håller helt med där! Man får hoppas de håller på med nyförvärv samtidigt som de förlänger med den gamla truppen annars finns det inte mycket vettigt att hämta när alla andra lag har plockat in de bra!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud