Sista backen klar


Troja bekräftar nu på förmiddagen att man gjort klart med en sjunde och därmed sista back till truppen 16/17. Det är William Wennström som hämtas in från Tyringe och stod trots sin ringa ålder för en stabil första seniorsäsong förra säsongen. På 32 matcher noterades han för +/- 6 och tre poäng. 20-åringen beskrivs som en defensivt stabil back och blir alltså den sista pusselbiten i nästa säsongs backuppsättning. Med det hälsar vi William välkommen till Troja och det ska bli mycket spännande att se hans utveckling kommande säsong.


29 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Justme on 12 maj, 2016 at 13:36
  • Svara

  Skrev tidigare:
  Då fick vi svaret om Blidstrand. Backbesättningen klar enligt Pelle i och med att Wennström ansluter. Således blir det ingen Blidstrand i Troja kommande säsong. Vet inte vad jag skall tycka om det. Han är definitivt ingen offensiv back i alla fall, men är inte utvisad alltför ofta. Tror dock inte han är lika bra, som Blidstrand.
  Han har mestadels spelat i tredjekedjan/varit extraback, så troligtvis inte alltför mycket speltid heller.
  Där kunde man likaväl plockat upp en junior ur egna ledet känns det som och inte gjort en Mora.

  Nu när man vet att Laudius får nytt förtroende, så måste jag ärligt erkänna, att jag inte ser någon, som helst logik i Pelles lagbygge. Visst, man fick väl Ladde ganska billigt med tanke på hans prestation förra året, men då backsidan är färdig, troligtvis snart anfallet också, känns det, som att man ställer ett på papper svagare lag på isen än förra året (om det inte kommer in någon/några vassa på forwardssidan)

  Trojas försvar var bra i grundserien, men inte i närheten lika effektiv i Allettan och KS trots förstärkningar, som nu har försvunnit utan ersättning. Bådar inte gott enligt mig.

  • putte on 12 maj, 2016 at 16:53
  • Svara

  Tror att det kommer att bli precis som förra säsongen man kommer att köra med en liten trupp och det påverkar konkurrensen om platserna, Och vad beträffar backsidan så har man inte gjort den bättre utan betydligt sämre.

   • Justme on 12 maj, 2016 at 17:26
   • Svara

   Ja, Backsidan har försämrats helt klart. Det är också som du säger, att man har en tunn trupp, = ingen konkurrens om platserna, dessutom, måste man återigen panikvärva, när man märker att laget inte håller. Ett lotteri, som Troja inte har pengar att slänga ut på utan måste vara säkra på att man köpt något, som levererar för kostnaden också.
   Sedan är det ju en annan fråga, hur stark är numera södra hockeyettan, nu har ju alla lagen, som har varit Trojas värdemätare i princip försvunnit. Det enda laget, är Kristianstad, hur starka de nu är….
   Jag har en känsla av att vi kommer att sitta och läsa bortförklaringar nästa vår också om varför man återigen missat avancemang.
   Självklart handlar det mesta om pengar, men klarar man inte Allsvenskan, skall man inte säga heller att man har det, som målsättning, utan revidera och säga, att Troja skall spela DIv1 hockey framöver. Då blir åtminstone inte fansen besvikna. Men vi har något att se fram emot i höst, nämligen antalet åskådare i den nya fina arenan, som troligtvis kommer att ligga runt 1000 eller strax över, allt enligt sedvanlig Ljungbypublik (kanske har de lite rätt också….vill man se Varberg, Grästorp, Dalen, eller AIK, Björklöven, MODO?? svaret är ganska enkelt.)

    • Robin on 13 maj, 2016 at 17:11
    • Svara

    Jag vill se Troja såklart. Men håller med, för många ointressanta matcher i denna skitserie.

    • Doris on 13 maj, 2016 at 20:04
    • Svara

    Justme. Tänker inte kommentera dej längre, men måste säga min åsikt ang publiken.

    För det första så går man till arenan för att heja fram Troja.

    Antar att du bor väldigt långt från Ljungby eftersom du inte ser så många matcher, men antar då att du följer via webben när du inte kan vara på plats eller..

    Vi kräver att spelarna ska ge ALLT även i serielunken, då är det fan upp till publiken att göra detta också.

    Vi kan inte skylla på vad lagen vi möter heter, alla måste hjälpas åt så att vi tar oss tillbaka dit vi och vår arena hör hemma. Nämligen i AS.

     • Andreas Magnusson on 13 maj, 2016 at 21:02
     • Svara

     Bra inlägg Doris. Helt min mening också.

     • Justme on 14 maj, 2016 at 19:10
     • Svara

     Helt rätt, jag bor inte i Ljungby, således har bara sett 3 matcher i den nya arenan, resten via webben,men innan jag flyttade från Ljungby för 9 år sedan, gick jag på alla matcher när jag var hemma i Ljungby.
     Således vet jag mycket väl, hur Ljungbypubliken är… ja, man SKA gå dit och stötta laget, man SKA göra det oavsett, men sådan är inte verkligheten. 2-3 förluster, så försvinner 1/3 av publiken…titta på årets sista match…
     Sedan är det såhär
     1- Troja är ett lag med hel och halvtidsproffs, som får betalt.
     2- tränare och stab får betalt.
     3- publiken betalar inträde, vi blir inte bjudna och insläppta gratis, utan vi betalar för att vi vill se ishockey, samt Troja vinna. (och billigt är det inte i Ljungby )
     4- om jag betalar för något, så förväntar jag mig något i gengäld och inte är det besvikelse gång på gång, som jag vill ha, för så småningom tröttnar jag….så funkar de flesta, utom de mest inbitna.
     Jag stöttar Troja, som sagt på bästa sätt jag kan, men jag kan inte blunda, för det som håller på att hända. Jag mins inte när jag skrev det först, men trots förhoppningar och önsketänkande, tror jag inte på att Pelle är rätt man att ta Troja till AS…inte nu, inte då och inte senare.
     Troja hade utan tvekan ett tillräckligt bra spelare 15/16 för att ta sig till AS, men de blev aldrig ETT lag…inte tillräckligt mycket i alla fall.
     NU behåller man samma tränare och ställer en tunnare trupp på isen, det är enligt min åsikt inte receptet för avancemang och jag kommer inte att ändra åsikt bara för att någon tar illa vid sig. Jag hoppas dock verkligen att jag har helt fel och du och de som är genomgående positiva får rätt.

  • jonas on 12 maj, 2016 at 17:35
  • Svara

  han är en defenisiv back det behöver Troja dom har bara Trucken

   • Justme on 12 maj, 2016 at 17:43
   • Svara

   Ja, som i ett mycket sämre lag spelat i 3-4 linan och som extra back. Jag vet inget om honom, men är tämligen säker på att han inte är en förstärkning, som ersätter någon av de förlorade…inte ens Waddell.

   • Justme on 12 maj, 2016 at 17:44
   • Svara

   …och fyller man laget med mediokra div1 spelare så är den allsvenska drömmer just en dröm och inget annat.

  • jonas on 12 maj, 2016 at 18:09
  • Svara

  Justme är du nått proffs vad ve du om allsvenska är bara en dröm. tänk om Troja går upp då är du nog tyst gå inte och titta på Troja i höst

   • Justme on 12 maj, 2016 at 18:48
   • Svara

   Nej, något proffs är jag inte, men har spelat ganska många år själv och vet en del om hockey. Dessutom har jag mina egna åsikter, som inte behöver vara rätt, men det får jag stå för. Om Troja går upp så lyfter jag hatten, gläds som alla andra och erkänner att jag har haft fel. Så enkelt är det. Men jag kommer inte att tycka att det var rätt att betala för en spelare, som man kunde hitta i det egna ledet, oavsett om du blir sur eller inte.

   • Justme on 12 maj, 2016 at 18:59
   • Svara

   Jag kan också säga, att jag är säker på att jag håller lika mycket på Troja, som du gör, men kan inte vara så hemmablind att jag tycker allt är frid och fröjd och kanonbra, för så är inte fallet. Tycker du det, så är det skitbra för dig.
   Ju mer lagbygget fortskrider, desto mer står jag fast vid min åsikt att Pelle kommer inte att ta Troja till AS …någonsin.

    • putte on 12 maj, 2016 at 20:02
    • Svara

    Håller med Pelle kommer aldrig att ta Troja till AS. Hans hockey är defensiv och för mig står Troja för glad anfallshockey. Jag har följt Troja i i många år och jag har aldrig sett Troja spela tråkigare hockey än dom två senaste säsongerna. Om Trojas ambitioner att ta sig tillbaka till AS är att försämra backsidan så undra jag om detta är rätt väg.

     • Stefan on 12 maj, 2016 at 21:13
     • Svara

     Du glömmer inte Trojas 3 sista säsonger i hockeyallsvenskan? Tråkigaste brunkhockeyn jag sett. Snittade inte 2 mål per match. Kom igen förfan.

  • Lindbackcen on 12 maj, 2016 at 21:09
  • Svara

  Mycket gnäll,tycker jag.Jag tror att fler kommer att höja sej den kommande säsongen nu när de vet vad som krävs för att gå upp,ett par vassa orwards så er det bra ut.Revanchlusten kommer att vara väldigt stark o laget kommer att vara ännu bättre föberett när de spelar i Allettan.Vi ska dessutom komma ihåg att 3 lag från ettan var BÄTTRE än de två från AS, vilka lag lag från ettan kommer att utmana mer än Troja? möjligtvis Kristianstad.Vi vet ju även vilket gnäll det var i vintras ,,typ laget kommer att åka ur iPO 1! vi vet ur det slutade små marginaler o lite oflyt i början på serien,jag tror dessutom att Håkansson kan bli en vitaminspruta på de offensiva spelarna.

   • putte on 12 maj, 2016 at 21:43
   • Svara

   Jag hoppas du får rätt och jag fel men jag står fast vid min åsikt . Jag kommer att hålla på Troja när pucken släpps till hösten men tills dess ge både ros och ris till laget och så här långt tycker jag man bara har försvagat laget men det kan ändras vi får se, det är ju inte klart ännu.

    • Robin on 13 maj, 2016 at 17:15
    • Svara

    Putte jag tycker du enbart kollar vilka namn som kommer till vår klubb. Man ska istället se på hur bra spelarna är framåt mars/april när det börjar dra ihop sig. Flertalet spelare lär bli bättre ju mer dom får spela. Immo, TT, Söder, Anton, William mfl lär ta några kliv till och då kan det bli roligt på riktigt. Värva namn är dyrt, att hitta guldkorn som kan blomma ut är det enda vi har råd med i dagsläget.
    SSK hade samma budget i ettan som vi hade i allsvenskan, nu gick dom hela vägen men var 1 mål från att åka ut mot piteå, vilken fiaskostämpel det hade varit. Marginaler..

   • Justme on 12 maj, 2016 at 21:45
   • Svara

   Må du ha rätt, men Troja plockade 6 av möjliga 30 poäng (inkl. grundserien) på de 2 lag, som till slut gick upp till AS. Det är grymt svagt enligt min åsikt. Sen ställer man ett ännu svagare lag på isen och menar ta sig upp där…det ger inte mycket hopp hos mig i alla fall.
   Att man slog bottenlagen, har i slutändan ingen betydelse. De har inte AS som mål. I KS släppte Troja in 3 mål/match…3…mot grundseriens 1.4 och halverad målskörden..trots förstärkningar, som nu inte längre spelar i Troja. I PO hade man tur med lottningen…det kan vi vara överens om. Vi kunde fått KIK, Södertälje eller VIK igen..då hade vi troligtvis inte kommit till KS och säsongen hade slutat på samma station, som förra.
   Men visst…hoppet är det sista, som dör och jag har också stora förhoppningar om att Håkansson kan göra skillnad.

    • Johannes on 12 maj, 2016 at 23:42
    • Svara

    Man kunde inte möta VIK eftersom de inte spelade PO.

    • Johannes on 12 maj, 2016 at 23:51
    • Svara

    Försvarsspelet funkade ju inte alls i Kvalserien och inte heller i Allettan. Framförallt BP var riktigt risigt.
    Wennström vet jag heller inget om och han var väl inte den värvningen vi hade väntat oss, men vi får ge honom chansen att visa vad han går för innan vi sågar honom.
    Vad det gäller Blidstrand tycker jag vissa hyllar honom lite väl mycket. Han var okej men ingen stjärna. Nielsen var otroligt vass framåt men ojämn i sitt försvarsspel. Trucken tycker jag var den som var stabilast i defensiven av backarna.

  • Lindbacken on 13 maj, 2016 at 07:05
  • Svara

  Jag tror attbåde Anton o Eeström kommer att växa till stabila producerande backar,offensivt kommer det bli bra till slut,lugn i stormen,jag tror att det blri bra till slut!

   • Justme on 13 maj, 2016 at 17:51
   • Svara

   Anton och Edström var ju bra förra säsongen, likaså Trucken. Rasmus och Jesper är också ok, sedan utan fördomar är det 2 stora frågetecken. Vi vet inte hur Thage axlar ansvaret, och hur Wennström blir. Således har vi egentligen 5 backar, som vi kan förlita oss på innan säsongen börjar och saker klarnar upp lite.
   Endast förluster alltså, större eller mindre..men likväl förluster utan ersättning.
   Forwardssidan är förhoppningsvis inte klart och där har vi fått in en spelare, som vi kan räkna, som förstärkning och tappat minst 2-3 (eller fler) av de bättre, och behållit de lite mindre lyckade. Jag hoppas verkligen att sportgruppen har 2-3 äss i rockärmen gällande anfallet, för med dagens uppsättning kan vi vara glada om vi tar oss till PO. Om de nu försvagat försvaret, bör vi göra dubbelt så mycket mål framåt och försvara oss genom att anfalla och göra det effektivt.
   När väl första matchen börjar, ser vi vad man har ställ för lag på isen, så blir det nog också ganska klar bild över vårens (2017) kommande resultat. Tittar man på AS nästa säsong, är det ganska ont om lag, som Sundsvall och Asplöven. Det är väl Pantern, som idag ser ut att ha en ganska tunn trupp, men de är nog långt ifrån klara. Jag skulle tippa på att de 2 lag, som åker ut ur AS till våren kommer att vara betydligt bättre än både Asplöven och Sundsvall var i år, samtidigt finns det inga solklara kandidater som skulle utmana (i dagsläget)
   Hur, som helst, Troja har ett tyngre jobb att göra än både förra och förrförra säsongen och vi måste ha ett markant bättre lag än båda de gångna säsongerna om det skall gå vägen.

    • mathias on 13 maj, 2016 at 19:01
    • Svara

    Pelle har ju sagt att de två centrarna som ska in är spelare som ska höja hela laget, så de kommer se bättre ut på pappret än vad de gör nu. Gällande att vi ska vara glada om vi når PO med denna trupp är konstigt sagt då jag har svårt att se nåt annat lag i div 1 som kan mönstra samma lag som troja. Jag tror att trojas största motståndare fram till kvalserien nästa säsong är troja själva för laget till de kommer vi ha och de kommer säkert spetsas ytterligare framåt jul. Enda laget som kan utmana troja att vinna allettan är kik. Kan inte se nåt annat lag från varken söder eller öst(?) Dvs inte sthlm serien.

     • putte on 13 maj, 2016 at 19:08
     • Svara

     Ni glömmer Asplöven och Östersund som har uttalade ambitioner att gå upp nästa säsong. Troja kommer att vara ett topplag i div 1 södra inget snack men sen ??????

      • mathias on 13 maj, 2016 at 19:42

      Jag räknar med att dom ger tufft motstånd, men först i PO eller ev kvalserie då de är norrlag.

     • Buckshot on 13 maj, 2016 at 19:36
     • Svara

     Jag sparar den stora motorsågen tills vi vet vilka centrar som ska lyfta hela Troja/Ljungby :-0

  • jonas on 14 maj, 2016 at 09:59
  • Svara

  jag har sett på Troja tv när dom presenterade Daniel Håkansson som ny ass tränare. då sa Andrenas Nord får sport gruppen att dom ska upp nästa år och då frågade reporten om det går med mindre spel budet då sa nord att man måste titta på hur andra lag gör. sen sa han ja se inget annat lag som har bättre förusättingar än Troja gå in och titta på ett på hemsidan

   • Justme on 14 maj, 2016 at 18:36
   • Svara

   Det är helt rätt ur en synvinkel. Pantern tog och höll sig kvar i AS med (på papper) sämre lag än Troja. Båda säsongerna. Men så hade man också Stephan Lund i båset. Nu har han försvunnit, ass. tränare tagit över, får väl se hur det går för de. Sedan hade man hela 12 spelare på lån…från Malmö och Lakers, 2 SHL klubbar, varav den ena är Kronobergsklubb. Märkligt att Troja inte har ngn bra kontakt med andra lag, som kan matcha spelare i Troja..

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud