Så gick det i VM för trojanerna!


Semi och final ska fortfarande spelas men i och med Sverige och Danmarks uttåg i kvartsfinalen, så innebär det också att alla trojaner nu avslutat sitt VM. Hur gick det för dem?

Istvan Bartalis gjorde en bra turnering, kanske den starkaste bland trojanerna, med ett mål och fyra assist. Han sköt 14 skott mot mål under turneringen och hans mål kom mot toppnationen Kanada! Han fick -3 i statistiken totalt.

Landsmannen Janos Vás var i jämförelse hela -8 efter sju spelade matcher. Men var å andra sidan dirket avgörande i Ungerns vinst över Vitryssland med 5-2. En vinst som var Ungerns första vinst i a-VM på 77 år! Vás gjorde två mål i den matchen, bägge i numerärt underläge! Detta blev dock hans enda poäng i turneringen.

Bartalis och Vás Ungern tillsammans med Kazakstan klarade sig tyvärr inte kvar i a-gruppen utan degraderas till b-gruppen. Däremot flyttas Italien och Slovenien upp. Med Sloveniens återkomst kan vi nog räkna med någon ex-trojans medverkan även kommande VM. 

Men trots Ungerns degradering så ska hockeyfebern i hemlandet inte ha svalnat! Tydligen ska man blivit hyllade på flygplatsen av massvis med fans och det ska ha ordnats gratis bussar från Budapest bara för att hylla laget. Och detta vid en degradering!

Ljungbysonen Oscar Fantenberg avslutade sin turnering med elva skott på mål, noll mål, en assist och +3 på åtta matcher. Fullt godkänt av en debutant! Kommande säsong ska Fanten spela i Sochi i KHL.

I Nogre hittar vi den tunga Robin Dahlstrøm som hade en rätt undanskymd roll i det norska laget. Noll poäng på sju matcher och blott fem skott mot mål. -1 i statistiken.

Och tillsist den mest avlägsna trojanen i tureringen, Morten Green, ett namn som är lika förknippat med dansk ishockey som Tuborg till dansk ölindustri. Green stod för 0+2 och -5 när han Danmark nådde kvartsfinal för första gången på sex år. Väl där föll de mot Finland med 1-5.

Avslutningsvis så kan jag rapportera att IIHF har utsett Storbritannien och Belfast som värd för VMs tredjedivision nästa år. Detta är, om jag förstått det rätt, första gången på 25år de får äran att arrangera ett senior världsmästerskap för herrar i ishockey. Landet växer så det knackar hockeymässigt!


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud