Sommarintervju #1: Jerry Andersson


Då var det dags att ta tag i bloggandet igen, efter en alldeles för lång paus som dock har haft sina förklaringar. Jag tänkte, precis som förra sommaren, att köra lite intervjuer med folk kring och i Troja, men även med folk som kanske inte har någon direkt koppling till föreningen. Men i år kör vi ett lite större mellanrum mellan intervjuerna, så att dessa räcker hela sommaren. Först ut är såklart Jerry Andersson som ger sin syn på säsongen som gått och den som följer. Trevlig läsning!

Om vi blickar tillbaka på Trojas säsong, vilken tror du var den största orsaken till att lagbygget inte räckte hela vägen fram?
– Jag tycker att lagbygget saknade en stark förstafemma med en center och en vass målskytt för att bygga den optimism och sätta sig i respekt som krävs för att vara den stora favoriten. Jag var lite ifrågasättande till de varierande toppar och dalar som laget visade, kanske berodde detta på fel karaktärer, mättnad och lite för dålig fysisk grund. Det är  i alla fall min känsla. Personligen kan jag tycka att spelare som ”Nisse” och ”Flash” bör leda en andrafemma och att fjärde består av yngre spelare och som får matchning på ett smart och motiverande sätt. Det är lyx att ha två starka Allsvenska spelare i en fjärdefemma.

Om du kollar på Trojas lag i dagsläget, hur tycker du att det står sig gentemot övriga konkurrenter?
– Troja står sig säkert gott även kommande säsong. I den södra serien ser jag inget direkt hot, däremot kommer det att finnas två, tre lag till, precis som ifjol då det ska göras upp om avancemang.

Vilka lag har störst chans att gå upp i HockeyAllsvenskan?
– Jättesvårt att säga. Jag tror att Troja har ett bra läge, men som jag sa innan, det gäller att få till det på upploppet och har man varit noggrann under säsongen så brukar det betala av sig. En annan detalj, och kanske den viktigaste, är att alla står bakom viljan att gå upp och att ge laget den extra touchen. Ifjol var det si och så med den saken, framförallt blev man konfunderad när kvalserien startade med SSK hemma och sviktande publikstöd.

Vilket är Trojas bästa nyförvärv?
– Bästa förvärven är en sak nu och en annan i november. Vi får se helt enkelt. Men jag hoppas att Söder har förmåga att spela på sin nivå i fler än två av fem matcher, där finns potential men han bör bli jämnare för att vara den toppspelare han kan vara.

Trojas tyngsta tapp?
– Jonathan Nielsen offensivt är ett avbräck, Mackan Nilssons energi likaså.

Om du fick tippa en spelare i truppen som du tror kommer att bli ett stort utropstecken i vinter, vem skulle det vara?
– Ett stort utropstecken och då menar vi någon som överraskar..? Jag hoppas att någon av ungdomarna,  Alfred eller Tage får möjlighet att spela sig till en position på tre kedjor och att de visar kvaliteter som försvarar deras kontrakt. Dags att stiga fram och överraska således.

Vilka lag blir Trojas största konkurrenter i kampen om HA-platserna?
– I kampen om de Allsvenska platserna så är största hoten lagen uppifrån i år,  gissar jag. Vilka två får tiden utvisa. Tror att lag som Östersund, Visby, Vimmerby, Huddinge, Kristianstad och kanske Mariestad vill vara med och kriga. Mats Lusth kan under kort tid få KIK att bli vassare än vad de visade ifjol, klar varning där.

Vem vinner den interna poängligan i laget?
– Poängligan borde Åkesson vinna, de kraven tror jag att han bör leva med.

Och vem sätter du en liten floppvarning på, om det finns någon sådan?
– Floppar finns det inget utrymme för, men som alltid, värvar man fem eller sex nya så blir alltid minst en fel. Tyvärr. Hoppas de upptäcker detta i tid och kan kapa bort och sätta in nytt om det visar sig att någon floppar.

Tre snabba:

Vilket lag vinner Div.1-södra? – Troja, i strid med Kristianstad.
Vem/eller vilka går upp i Allsvenskan? – Troja går upp.
Vilken spelare  ska vi hålla extra koll på i vinter? – De mer rutinerade pjäserna, så som Trucken, Bois, Edström och Åkesson. 
Jerry Andersson och Daniel Håkansson. Två klubblegendarer. Den ene är nu klar för uppdrag i Storbritannien, den andre återfinns numera i Trojas organisation. Fotot är hämtat från SMP.se.

Jerry Andersson och Daniel Håkansson – två klubblegendarer. Den ene är nu klar för uppdrag i Storbritannien, den andre återfinns numera i Trojas organisation.
Fotot är hämtat från SMP.se.

 

 

 


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud