Sommarintervju #2: Johan ”Bagarn” Andersson


Vi rullar vidare med en intervju till. Denna gången är det ikonen och bygdens son, Johan ”Bagarn” Anderssons tur att svara på några frågor om Troja och lite annat.

Först och främst, hur ser dina sommarplaner ut?
– Jag har sommarlov nu, förhoppningsvis mitt sista sommarlov på länge. Jag har valt att jobba fem veckor här uppe i Stockholm och sen har jag fem veckors semester. Jag kommer ha en vecka hemma i Ljungby och ett par dagar i Sundsvall, sedan har jag tänkt göra en lite längre resa men den är oplanerad än så länge.

Hur stor koll har du på Troja nu när du lagt skridskorna på hyllan?
– Jag följer laget i varje match på olika sätt. Matcherna som spelats i Stockholmsområdet har jag sett, sedan har jag varit hemma ett par gånger och tittat i nya arenan. Det är en fantastiskt fin arena och det är lite vemodigt att jag inte själv fick chansen att spela där. När jag inte har haft möjlighet att vara på plats eller följa matchen har jag ofta fått uppdateringar från mamma eller lillebror Oscar (tidigare spelare och sedermera marknadsansvarig i Troja).

Berätta för oss som inte vet, vad gör du nu efter karriärens slut?
– Jag har avslutat termin tre på Polishögskolan i Stockholm. Jag har en termin och aspiranttjänst kvar häruppe sedan får vi se vart jag tar vägen och vad som händer.

Om vi blickar tillbaka på Trojas säsong, vad tror du gjorde att lagbygget inte räckte hela vägen fram?
– Det som saknades var en kedja eller spelare som kunde bryta mönster i jämna matcher. Jag såg ett par matcher i slutet, bland annat den avgörande matchen mot Södertälje borta och jag tyckte att Troja var det klart bättre laget första halvan men lyckas inte få första målet. Hade vi haft någon som klivit fram där så är jag helt säker på att vi hade tagit klivet upp.

Om du tar en titt på Trojas lag i dagsläget, hur tycker du att det står sig gentemot övriga konkurrenter?
– Jag har för dålig koll på övriga lag i serien men jag tycker att Troja lyckats få till den förstakedja jag efterlyste i förra frågan i och med nyförvärven av Söder och Lehmann. Troja blir ett topplag och kommer vara med när det avgörs i april nästa år.

Vilket lag har störst chans att gå upp i HockeyAllsvenskan?
– Troja.

Vilket är Trojas bästa nyförvärv?
– Daniel Håkansson, utan tvekan. Härligt att han är tillbaka!

Trojas tyngsta tapp?
– Blidstrands storlek och hårda första pass, kommer att saknas. Nielsens skott likaså. Men även ”Mackans” förmåga att ta in pucken i powerplay, och så Svanlunds energi.

Om du fick tippa en spelare i truppen som du tror kommer att bli ett stort utropstecken i vinter, vem skulle det vara?
– Robin Johansson. En bra kille som är ambitiös och tar ansvar för sin egen utveckling. Väldigt roligt att Troja fått fram en bra målvakt och det är mycket spännande att han ville stanna en säsong till. Robin kommer att bli en riktigt bra målvakt!

Vilka lag blir Trojas största konkurrenter i kampen om HA-platserna?
– Kallinge satsar väl alltid, Kristianstad brukar vara bra. Östersund kanske och möjligen Asplöven om man orkar ladda om. Jag har för dålig koll just nu men får läsa in mig lite bättre när det väl börjar närma sig seriestart.

Vem vinner den interna poängligan i laget?
– Åkesson vinner väl den varje år? Så Åke!

Tre snabba:
Vilket lag vinner div1-södra?
– Troja.

Vem/eller vilka går upp i HA?
– Troja.

Vilken spelare ska vi hålla extra koll på i vinter?
– Jens Holmström. Troja-kille som är bra i alla moment i spelet och ger järnet varje byte. Har potential att vara en ledande spelare och leverera fler poäng. Hoppas han kan höja sin lägstanivå, i så fall är han en stark spelare i en andra eller tredjekedja.

 


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud