Rankning: Målvaktsparen i HockeyEttan 

Foto: Anders Bjurö

 

1. Troja:
Robin Johansson 3
Johan Nielsen 4
– Robins fina säsong ifjol banar för ett högre betyg, men han är ung och fjolåret är de enda av tyngd på CV:t. Nielsen å andra sidan är etalblerad och oavsett hur Robins säsong som andraårssenior går så lär Troja ha seriens vassaste målvakt i buren.

2. Nybro:
Oskar Sehlstedt 4
Alexander Johansson 1
– Johansson är blott 18 år och oprövad, men i Sehlstedt har Nybro en av seriens lugnaste och stabilaste målvakter. Han ger Nybro hopp om en topp5 placering!

3. Varberg:
Marcus Lundell 3
Jesper Kringholm 2
– Varberg hade ett bra målvaktspar ifjol redan och jag hade inga förhoppningar om att man skulle byta upp sig. Men i Lundell har man sannerligen fått en rutinerad målvakt som håller hög standrad. Kringholm är ett mer oskrivet kort men han har några säsonger bakom sig i Åkers och passar således kanon som back-up till en solklar etta.

4. Dalen:
Adam Bengtsson 3
David Elmgren 2
– Bengtsson är en tänligen etalberad målvakt nuförtiden men är samtidigt ständigt på uppgång. Elmgren är inte lika etalberad men är på uppgång och ger Dalen ett jämt målvaktspar som sporrar varandra!

5. Vimmerby:
Viktor Kokman 3
Mattias Magnusson 1
Robert Davidsson 1
– Kokman har den rätta skolningen, erfarenheten och talangen men hans dippande år i Dalen är ett litet moln. Dessutom uppbackad av två oskrivna kort med magra meriter även på juniornivå.

6. Hanhals:
Andreas Ljunggren 2
Fredrik Bergvik 2
– Ljunggren gjorde en överraskade stark säsong i Tyringe och är absolut mogen att axla förstaspaden. Men Bergvik som gjorde några grymma inhop i Tranås i fjol utmanar. Ett ungt målvaktspar som jag tror kan överraska och avsluta som ett av seriens bättre.

7. Helsingborg:
Arvid Stenmark 2
Anton Svensson 2
– Stenmark gjorde en helt ok säsong ifjol efter att ha anlänt från en tung säsong i Kiruna. Svensson har enbart spelat i HockeyTvåan, men har otrolig statistik därifrån. Känns som två jämnbra målvakter som är mogna och etalblerade nog att hålla HHC från bottenträsket.

8. Tyringe:
Charlie Fredriksson 2
William King 2
– Ytterligare ett ungt och intressant målvaktspar. Dock två som aldrig varit förstamålvakt på seniornivå, vem ska axla ansvaret?

9. Kristianstad:
Joakim Strandberg 3
– Enda laget som inte har sitt målvaktspar klart ännu. Ryktas om stora namn som Gistedt och Idoff men vi får se. Strandberg är annars ett väldigt kapabel andramålvakt och skulle egentligen likväl kunnat axla en förstaspade med bravur. Beroende på vad KIK värvar så skulle de kunna bilda seriens starkaste par tillsammans med Troja.

10. KRIF:
Isak Edman 2
Robin Jensen 2
– Edman har flera säsonger bakom sig i HockeyEttan, dock framförallt i svagare divisioner, och statistiskt är det väl egentligen bara den senaste säsongen som sticker ut. Jensen är helt oprövad på seniornivå men har en bra skolning i Djurgården där han varit vass på J20-nivå. Ett oskrivet kort!

11. Tranås:
Hampus Alexandersson 2
Victor Jonsson 2
– Alexandersson har varit bra på J20-nivå men har med sin lila erfarenhet från HockeyTvåan inte övertygat. Jonsson är en andramålvakt. Båda hade varit bra som andramålvakter, men som första? Nej, mediokert.

12. Halmstad:
Elias Axelsson Svensson 1
Oliver Eriksson 1
– Axelsson Svensson har fått tre säsonger av chanser i Halmstad men vissat gång på gång att han inte håller. Eriksson kommer som andramålvakt från Borlänge. Halmstad får det tufft även kommande säsong, kanske tuffast på länge.


8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Buckshot on 9 juli, 2016 at 20:32
  • Svara

  Upplagt för överraskningar. Några av dom yngre målvakterna kommer att få ett genombrott, men vilka?

  1. KRIFs Jensen tror jag

  • Snille on 9 juli, 2016 at 21:07
  • Svara

  Idoff är klar för lag i Norge. Blir GIstedt i KIK till 99%. Han här på A-kassa f.n för att KIK ska slippa betala lön under sommaren.

  • Markus on 10 juli, 2016 at 01:09
  • Svara

  Snille: Du kan inte lura i mig att gistedt går på a-kassa över en somma. Det är en klassmålvakt i egen serier i ettan. Tror inte ett dugg på de.

  • Kecke on 10 juli, 2016 at 09:09
  • Svara

  Tyvärr många spelare som väljer den vägen, skriver på ett 8-10 månaders kontrakt och går på a-kassa under tiden för att höja månadslönen.

  Har stoppats på vissa ställen och lär bli svårare i framtiden, vet att frågan är uppe på hög nivå hos arbetsförmedlingen som skickat ärendet vidare till regeringen.

  //Kecke

  • Anders on 13 juli, 2016 at 21:20
  • Svara

  Rankingen ger klart skenet av att ni inte sett målvakterna alls det blir förmodligen tre ordentliga överaskningar.
  1 Robin Jensen väldigt teknisk och bra målvakt som med säkerhet är Planerad för ett par år ettan/allsvenskan. Förvånar inte alls om han direkt etablerar sig som en av de bästa keeprarna i serien. Stark både fysiskt och mentalt.
  2 Oliver Eriksson som flåsade en storspelande Kokman i nacken ordentligt. Otroligt lugnt spelande målis väldigt snabb och positionssäker. Vann alla tuffa borta norrlandsmatcher åt dalalaget i Allettan.
  3 Victor Jonsson en målis som trots att han fick stå tillbaka hela säsongen där föreningen egentligen hela tiden visade att man hellre ville plocka in annan målis gjorde det bra. Nu med känslan att äntligen vara tilltänkt så kliver Victor fram ordentligt. Kvick, smart och intet lag som dessutom är riktigt bra gör att Victor mycket väl kan ligga i toppen av målisligan.

  Time will tell……

  • Buckshot on 28 juli, 2016 at 16:05
  • Svara

  Dags att revidera mälvakterna. Med Gistedt är KIK etta eller tvåa.

  1. Med Gistedt skulle jag personligen sätta dem i nivå med Troja och Nybro. Nybro faller bort på andremålvakten. Troja och KIK är väldigt svår att avgöra :)

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud