Ranking: Backparen i HockeyEttan Södra


 

Foto: Per Eliasson/whiteeaglephoto.blogspot.se/

1. Troja: 3,5/5

Alexander Edström 4
Jesper Eriksen 3
Rasmus Johansson 3
Anton Johansson 2
Trucken 4
Thage Pettersson 1
William Wennström 2

– Troja har sjuklig offensiv kraft i Edström och Eriksen och starka defensiva kort i Rasmus.J och Trucken. Dessutom saknar man inte ledare och rutin. Anton.J avslutade säsongen väldigt starkt och visade att han kan vara en toppback i Ettan, men under hösten var han minst sagt en säkerhetsrisk. Blir spännande och se om han kan ta steget framåt. Samma gäller Rasmus.J och Eriksen som är gränsfall till en 4 i betyg.

2. Kristianstad: 3/5

Jesper Alasaari 2
Melker Karlsson 1
Amil Krupic 3
Fredrik Lindblom 4
Alexander Molldén 2
Joel Persson 3
Acke Ringström 3
Peter Rooth 3

– KIK är inte direkt kända för sin starka defensiv utan det brukar alltid vara full gas framåt, men trots det så tenderar man att ha flertalet starka namn på backsidan där twitterstjärnan Lindblom må vara den affischnamnet. KIK har storsatsat och innehaver en av seriens namnstarkaste försvar!

3. Vimmerby: 3/5

Hampus Berg 2
Dennis Fröland 3
Helge Holmstrand 1
Viktor Hällegard 2
Karl Johansson 4
Petter Runesson 3
Thim Skog 1
Pelle Ström 3

– Vimmerby gjorde några riktigt uppseende värvningar när man lyckades knyta till sig Allsvenskt satsande Östersunds två bästa backar Johansson och Runesson. Och i Fröland har man en offensiv toppback i sina bästa stunder. I Pelle Ström finns lagpappan och ledaren. Stark defensiv!

4. Dalen: 2,5/5

William Dimberg 1
Lucas Frey 2
Alex Havskog 1
Jacob Isaksson 2
Anton Johansson-Martis 2
Tobias Jonsson 3
Marcus Lundberg 1
Viktor Näslund 3

– Dalen har lite högre medelålder och hyfsat mogen backlinje för den här nivån. Man har två stabila backar i Näslund och Jonsson och därefter några etablerade namn. Saknas dock en offensiv back för t.ex. power play. Men likväl ett försvar av dignitet för den övre halvan av tabellen.

5. Nybro: 2/5

Andreas Anarp 2
Viktor Bolin 2
Rasmus Forslund 2
Viktor Jonsson 2
Pelle Karlsson 2
Erik Lindström 2
Erik Näslund 2
Linus Olsson 3

– Ett jämnt och solitt försvar som inte har några direkta svaga länkar men inte heller några jättetoppar. Att ha så jämlika backar kan vara en fördel för ett lag som Nybro som inte tillhör de absoluta favoriterna. Med ett stabilt målvaktsspel kan defensiven utvecklas till att bli dödlig.

6. Tranås: 2/5

Niklas Dahlberg 2
Robin Johansson 3
Adam Johansson 2
Jakob Johansson 1
Anton Lindgren 2
Fredrik Lindström 2
Albin Torstensson 2
Jesper Åkerman 2

– Ett solitt försvar med få svaga länkar men också utan toppar. Robin Johansson är en offensiv aktör, vilket kan väga tungt.

7. Helsingborg: 2/5

Oscar Bokvist 1
Emil Ekberg 2
Albin Gustavsson 2
Simon Karlsson 1
Henrik Rosengren 2
Anton Santesson 2
Anton Sjöstrand 2
Jesper Synnelius 2

– Man har en joker i Rosengren som kommer från den norska högstaligan och i övrigt har man några halvt etablerade namn som Santesson, Gustavsson och Sjöstrand som åtminstone varit med och spelat i laget i några säsonger. Men generellt en svag backsida som inte når rätt halva av tabellen.

8. Varberg: 2/5

Gustav Bergsten 1
Anton Netterberg 1
Rikard Olsén 2
Alexander Ossipov 2
Sam Perstedt 2
Karl Raab-Obermayr 2

– Varberg skötte sig inte riktigt ifjol och gjorde sig impopulära hos en del spelare, men man drabbades inte så hårt av detta på backsidan utan det var framför allt forwards som lämnade skeppet. Man har därför några etablerade backar kvar som förhoppningsvis skall göra att man kan undvika en ny negativ kvalserie.

9. Kallinge/Ronneby: 1,5/5

Martin Ekström 2
Felix Heljemo 1
Marcus Karlström 2
Anton Kellman 1
Joe McNamara 1

– Ekström har haft några produktiva säsonger i Åkers men hade det tufft i Mörrum ifjol. Karlström har testat både HA och SHL och kan vara ett kap! Amerikanen McNamara kommer från en universitetsliga och ingen vet riktigt vad som kommer… En riktig budgetsatsning från KRIF som dras med ekonomiska bekymmer.

10. Halmstad: 1,5/5

Anton Avehag 2
Filip Brahm 1
Kim Jonsson 2
Ludwig Larsson 1
Kim Roussakoff 1
Alexander Wadlund 2
Joel Werner 1

– Ett genomgående ungt och orutinerat lag där 25åriga Wadlund skall agera någon form av fältherre. Tappar tungt i Johan Andersson och Pontus Larsson som varit kaptener och lite av ryggraden i föreningen. Talang finns där absolut, men utan någon ledare som känns risken för hönsgård överhängande även kommande säsong. Extra oroande när även målvaktssidan ser svag ut…

11. Tyringe: 1,5/5

Simon Eriksson 1
Mattias Eriksson 1
Ludvig Jardeskog 2
Kevin Karlsson 1
Viktor Wahldén 2

– Fjolårets friska vind Tyringe blev helt slagen i spillror efter den gångna säsongen och tappade inte mindre än fyra backar. Därefter har man haft tufft att rekrytera nytt folk och står därför med en väldigt oprövad backsida utan någon ledande back.

12. Hanhals: 1/5

Johan Holmberg 2
Viktor Johansson 1
David Kluge 2
Max Lindroth 1
Erik Sundqvist 1
Andreas Wernersson 1

– Som nykomlingar och som en liten förening som Hanhals är så kan man inte förvänta sig annat än en ung och tämligen intetsägande backsida. Men Holmberg och Johansson har iallafall varit med på seniornivå ett längre tag och Kluge är en ganska stark värvning.

 

 


5 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Adam on 13 juli, 2016 at 12:30
  • Svara

  Hur mycket av detta vet du egentligen? Och hur många av spelarna var du tvungen att slå upp eliteprospect och kolla för att dra en slutsats. Det bästa är om du håller dig till sånt du faktiskt vet istället för att göra sånt här som du uppenbarligen inte har en susning om. Bara ett tips.

  1. Hej! Jag ber om ursäkt för att ditt lag hamnade i botten. De får la motbevisa mig.

   • Kecke on 15 juli, 2016 at 09:43
   • Svara

   Psst Adam, är så enkelt att det är Elias bedömning.

   Vill du få till en annan, så skaffa en egen hemsida.

   //Kecke

  • Buckshot on 13 juli, 2016 at 16:57
  • Svara

  Ha ha Hanhalssupporter? Där har vi problemet med att alla kan kommentera. Alltid ngt lags supportrar som blir trampade på. På Kärnan kan man kommentera vad man tycker, men här måste man bita sig i tungan.

  • Buckshot on 13 juli, 2016 at 17:00
  • Svara

  Ang. backarna så håller jag med förutom Rasmus som är värd en 4a

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud