Nostalgi del 20


 

Klipp från den legendariska kvalserien till Elitserien 1997. Troja inledde matchen mot Västerås riktigt uselt och låg under med 0-1 efter första trots 17-5 i skott. Inför den tredje perioden stod det hela 0-3 på resultattavlan, men under matchens sista tjugo minuter så visade man sann Troja anda och vände till 3-3! Kan laget på isen i denna video vara de bästa Trojalag någonsin?

 

Tack till Rulles Foto som möjliggjort att vi kan se dessa videos!

 


6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Ruben on 13 juli, 2016 at 11:33
  • Svara

  Om du kan få fram bilder från Troja-Brynäs i kvalserien 96 hade det varit skoj. Har letat men inte hittat nåt

   • johan on 13 juli, 2016 at 13:20
   • Svara

   håller helt klar med, hade vart så kul om det fanns bilder från detta

   kanon med dessa nostalgifilmer:)

   Johan

  1. Jag hittar tyvärr inget i mina gömmer. Men kanske kan vaska fram något i framtiden :)

 1. Var på matchen och minns den väl. Stod på extraläktaren och stämningen var magisk. Tveksamt om de visade något på TV efter matchen. Hade de gjort det så hade det nog funnits med i det material jag försett Elias med.
  Brynäs – Troja fanns ju med. Brynäs hade ett grymt lag som senare vann SM-guld och levererade spelare till landslaget och NHL. Den match som etsat sig fast mest är nog ändå Hammarby hemma med Marius Czerkawski (hat trick och 82 poäng på 45 matcher) och Thommy Boustedt som ass tränare. Detta var runt år 1992-93 och Marre var utlånad från Djurgården. Han sänkte själv Troja i en Makalös match som tyvärr Troja förlorade med 6-4 om jag minns rätt. Vinst där och Elitserien nästa hade det visat sig.

  • Kecke on 13 juli, 2016 at 19:03
  • Svara

  Tror att det finns video från matchen i Trojas gömmor.

  //Kecke

  • Pierre on 14 juli, 2016 at 00:44
  • Svara

  Troja har väldigt många filmer nere på kansliet… kollade troja-hammarby för längesen. Skulle inte förvåna mig om sutarn ha några filmer?

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud