Så slutar HockeyEttan Södra


IMG_0858.JPG

1. Troja
– De har stuckit i ögonen på en del att jag placerat Troja som etta i målvakt, back och forwardsrankingen. Och som uttalad trojan med en blogg med enbart trojanskt fokus så förstår jag misstankarna om att jag inte varit helt opartiskt. Men å andra sidan brukar jag inte hasa upp Troja och detta är första gången jag placerar Troja som etta i en sådan här ranking. Och i år har Troja knappast blivit sämre än ifjol när man var nästbäst i serien, samtidigt har konkurransen minskat och inga andra lag har dirket sprungit om. Därför har jag kommit fram till den logiska slutsatsen att Troja borde vinna grundserien. Man har tre stabila lagdelar med både spets och bredd. Få som har det.

2. Kristianstad
– Kristianstad får anses som Trojas främsta utmanare och med välmeriterade Lusth som tränare kanske man även kan springa om. Men än så länge saknar man målvakt och man har haft stor omsättning på spelare och saknar därmed kontinuteten. Man har dock värvat in många starka offensiva kort och kommer som traditionellt antagligen bjuda på en kreativ och fartfylld hockey.

3. Vimmerby
– Var ifjol ett defensivt starkt lag och tycks att dömma av pappret även bli det denna säsongen. Man har dessutom förbättrat på sitt offensiva vapen och tycks bli en säker Allettan-kandidat. Spetsen finns där och när konkurransen om platserna inte är större så räcker det för en topplacering!

4. Nybro
– Nybro är ett lag med fyra rätt så jämna kedjor bortsett från en liten men mycket skarp spets i Tallberg, Mayer och Sehlstedt. Ungefär samma lag som ifjol dessutom men då blev det totalt fiasko. Hittar man en mer normal nivå i år så bör man nå Allettan.

5. KRIF
– KRIF har ett budgetlag i jämförelse med vad vi är vana vid att se dem ställa på isen. Ett lag som är oprövat och ungt, men väldigt intressant. Svårbedömda i och med många yngre oprövade spelare. Kan bli både fisk och fågel beroende på hur dessa spelare blommar ut.

———

6. Dalen
– Dalen är ett lag som har auran kring sig att ha någonting på gång. Man mognar för varje år och tycks bli väldigt intressanta denna säsongen. Precis som Nybro har man en liten men skarp spets, något som fäller avgörande när övriga lag saknar den kompetensen. Kan räcka till Allettan!

7. Helsingborg
– Helsingborg är ständigt ett lag som ligger stabilt i mitten av tabellen. Antagligen tack vara deras starka kontinuitet. Saknar dock spetsen vilket skiljer dem från toppen. En lagmaskin av ett mediokert slag.

8. Tranås
– Precis som Helsingborg ett mittenlag med en ganska intetsägande trupp. Saknar någon som leder skutan men en bred på truppen som håller dem flytande. Svårt att se att Tranås ska kunna blanda sig i toppstriden, men samtidigt har jag lika svårt att se dem hamna i botten.

9. Hanhals
– Man har kanske en lite tunn backlinje, men man har rutinerade och etablerade spelare som kan leda ett lag i Svensson, Skog, Gulldén och Elofsson. Känns som en nykomling likt Tyringe ifjol, det vill säga ett lag som kan bli en frisk fläkt. Men avsaknaden av bredd gör att man likväl inte når mycket högre än den nedre mitten av tabellen.

10. Tyringe
– Tyringe har haft svårt att hävda sig på marknaden efter förra säsongen trots att de var en sån frisk fläkt som nykomlingar. Man har ett oprövat lag där Simon Stark är det enda namn som sticker ut bland forwardsen. Och han har varit på rejäl nedgång de senaste åren och inte alls den spelare han än gång varit. Backsidan saknar helt rutin och är ett oskrivet kort. Målvaktssidan är den mest lovande och intressanta lagdelen, men frågan är om den på sin höjd är mer än medelmåttig. Nej, en tuff framtid tycks vänta Tyringe.

11. Varberg
– Ett lag utan producerande spelare blir sällan lyckosamt även om man har en lovande målvakt i Lundell. Väger för tunt och det känns som Varberg är på dekis och kanske till och med på väg ut ur HockeyEttan.

12. Halmstad
– Ett svagt Halmstad gjorde många tapp inför säsongen och har inte ersatt. Har lite samma problem som Varberg, det vill säga saknar producerande spelare. Har förvissom Sonny Karlsson, men frågan är hur mycket han kan göra på egen hand. Dessutom är Halmstads backuppsättning oprövad och målvaktssidan bevisad undermålig. Lägg där till att man tappat nyckelspelare och trotjänare, vilket lämnar ett osammanspelt lag kvar.


4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • putte on 23 juli, 2016 at 16:04
  • Svara

  Håller med Elias utom 1 och 2 platsen dom borde skifta plats enligt mig , och min förklaring är om man ställer Troja och Kristianstad mot varandra så har Kristianstad en stor och bred trupp med en massa konkurrens om platserna och man har en mycket meriterad tränare som jag tror kan ta detta lag väldigt långt.Och när det gäller Troja kör man samma koncept som förra säsongen , tunn trupp dålig konkurrens om platserna och när det gäller tränaren så är han inte i närheten av den rutin som Kristianstads tränare besitter , Där med inte sagt att Troja har ett dåligt lag inte alls, om nu inte det klickar för Kristianstad så givet vis är Troja den största utmanaren.

  • Mathias on 23 juli, 2016 at 18:52
  • Svara

  Ja du putte, du har mycket bra att säga om kristianstad, vi får se om du har rätt. OM nu det omtalade ordet kontinuitet verkligen har nån betydelse så borde det ge troja en fördel denna säsongen. Anser själv att troja ser väldigt intressant ut och tror att elias kommer få rätt men vi får se.

  • mathias on 25 juli, 2016 at 11:33
  • Svara

  Läste just en krönika från div 1 experten Mjörnberg. Han anser att troja har det i särklass bästa laget i hela div 1. Hoppas han har rätt :)

 1. official website Buy qualitatem pecuniae fictus

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud