Huddinge 1-2OT Troja


Efter 10 minuters övertid och nästan två raka box play kunde Jens Holmström, med bara sekunder kvar av de andra box playet, avgöra första finalmatchen till Trojas fördel. På friläge! I box play! Jag hade han som joker i min ”MVP-lista” tidigare i veckan och som gubben i lådan dök han upp idag och avgjorde. Oerhörd viktig spelare med sin långa klubba, starka forecheck och kyliga avslut. En räv!

Matchen i sig var annars kanske inte riktig vad vi trojasupportrar hade förväntat oss. Huddinges spelstil var på inget sätt överraskande utan de var precis som ifjol väldigt fartfyllda och frejdiga. Men ändå förväntade vi oss nog att det skulle vara Troja som hade matchpinnen och skulle föra spelet. Men i praktiken blev det helt tvärtom.

Huddinge dominerade första perioden och imponerade stort i sitt passningsspel. Man hittade varandra väldigt bra och kunde spela varandra fria. Robin i mål agerade väldigt lugnt och följsamt, vilket fick många av de fina lägena att se lättare ut än de var. Men matchen igenom var det han som höll kvar Troja i matchen via ett storslaget målvaktsspel!

Som sagt, Huddinges fart i kombination med välorienterat passningsspel manövrerade ut mycket av Trojas momentum och fick de trojanska anfallsspelet att se relativt tamt ut. Framförallt kändes det som att anfall var bästa försvar, men Huddinge spelade även ett riktigt bra styrspel och Troja som redan tidigare haft problem emellanåt med sina uppspel hade det inte lättare idag.

Huddinge hade med andra ord scoutat Troja väl, man tillät inte Troja ta tag i taktpinnen och skapa momentum. Och ett halvrostigt Troja hade väldigt svårt att som lag bryta mönstret.

Men i tredje perioden kändes det som Huddinge blev något mer passiva i sin framtoning och därmed tillät Troja flytta fram spelet något. Troja å andra sidan började lägga mer enkla puckar mot mål och helt enkelt hoppas på det bästa. Det gav utdelning, men det kändes som Troja trots det fastnat i ett mönster där individuella prestationer skulle avgöra snarare än att man som lag skulle pressa ner Huddinge på knäna. Vilket mycket riktigt blev fallet när Holmström kunde avgöra, trots att Huddinge hade ett oerhört påtagligt momentum i övertiden.

Det som avgjorde var kanske de tre punkter jag nämnde inför matchen. Trojas övertag i rutin, kontinuitet och bred som avgjorde. För Trojas spel fungerade inte riktigt idag och Huddinge styrde matchen, men Troja började inte uppträda varken nervöst, frustrerat eller började rusa för att komma ikapp. Man behöll sitt spel och försökte, på gott och ont, boxa sig in i matchen utan några större förändringar. Med tanke på pressen laget har på sig hade det varit lätt hänt att man börjat uppträda frustrerat eller huvudlöst satsat framåt i jakt på kvittering (vilket oftast bara biter en i röven).

Huddinge stängde ner Trojas offensiv bra och de stora spetsspelarna som till exempel Söder, Immo och BOIS gjorde inga större avtryck idag. Men där påvisades Trojas bredd väldigt bra! När de som vi vanligtvis förväntar oss ska avgöra tighta matcher inte fick sitt spel att fungera, så klev spelare lägre ner i hierarkin fram. Holmström avgjorde och Mikael Johansson och Tobias Törnqvist kunde med sin tyngd vara de som höll sig framme mest offensivt.

Trägen vinner, återigen! Nya tag på fredag, och rent spontant måste Troja upp ett snäpp och ta tag i matchpinnen. För idag kunde det tidigt runnit iväg om inte Robin spelat på sin absoluta topp. Men hemmaplan är en annan sak än bortaplan, vilket förhoppningsvis ger ringar på vattnet gällande Trojas spel också. Vi kan vara så lite som 60 minuter ifrån kvalserien!

Matchens lirare
*** Robin Johansson
** Mikael Johansson
* Jens Holmström

Mål 1-1

Holmströms 1-2!


9 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • MrMr on 8 mars, 2017 at 22:42
  • Svara

  Ja extremt starkt att vinna matchen och på sättet dom gör det..
  Boxplay och Robin mkt hög klass och avgörandet med TT:s pass över klubborna på huddinge spelarna och Jens avslut får nack håren att resa sig.
  Tyngden avgjorde då Huddinge var snabba men hölls oftast utanför slottet!
  PP var lite sisådär med rätt spelare inne ,men väldigt svajigt från backarna i bägge PP tappade ut puckarna och sköt väldigt snålt när dom skulle få in pucken framförmål..
  Men vilken jäkla skön seger..och Robin +++ avslutet av Jens++++++

  • Justme on 8 mars, 2017 at 23:12
  • Svara

  Holmströms avslut väl värd 5+, men så är Robins målvaktsspel ikväll. Han kunde släppt förbi i alla fall 2 till och fortfarande gjort en ok match, som matchbilden var. Men nu gjorde han inte det med vinst för Troja, som resultat.
  Ingen bra match från Troja, men kanoninsats av en handfull individer och det räckte.

  • jonas on 9 mars, 2017 at 10:31
  • Svara

  imorgon Hoppas jag att Johan får stå så han får mathce träning med. tänk om Robin blir skadad eller sjuk när kval serinen börja och Johan inte får stå. i allsvenska delar dom upp det så båda målvaktena är i form i kvalet. jag har pratat med andra lag i allsvenska dom gör alltid så men inte Pelle verkar det som

   • Mathias on 9 mars, 2017 at 12:40
   • Svara

   Troja är inte i kvalserien än. Mot Huddinge ska målvakten med bäst dagsform stå, de vet Pelle bäst, inte du. Vilka allsvenska klubbar har du pratat med föresten?

  • jonas on 9 mars, 2017 at 14:49
  • Svara

  Mathias tycker inte du att båda målvakter ska stå tänk om Robin blir skadad eller sjuk. Johan har bättre räddings procent också men Pelle har ju förtronend för Robin om Johan fick stå lika mycket så skulle han vara minst lika bra

  • Justme on 9 mars, 2017 at 17:20
  • Svara

  De flesta lag har en utpräglad förstamålvakt även i AS och när det gäller att vinna matcher, förlitar de sig i första hand på just förstemålvakten.
  Nu har Troja 2 likvärdiga. Jag håller med om att Johan borde fått stå mer i Allettan, men Robin har ju gjort det bra, så det spelar ingen roll, han gjorde det bra i Huddinge, finns ingen anledning till att byta ut honom just nu.
  Jesper gjorde också kanonmatch när han fick hoppa in, så Troja kan verkligen välja och vraka. Målvaktsposten är nog lagets starkaste del.
  Ärligt talat, tror inte jag på att du har pratat med AS klubbar om deras val av målvakt, eller ngt annat heller för den delen. Titta på swehockey, alla lag har spelat en målvakt i ca 40 av matcherna eller mer och i de andra fallen har väl handlat om skador och dylikt, målvakten var inte ens med i lineup.
  Sedan kan de säkert finnas en personkemi, som funkar bättre eller sämre med tränare, men troligtvis är det målvaktstränare, som rekommenderar vem som skall stå.

  1. Dessutom; ifjol kritiserade spelare i laget Trojas hattande med målvaktsvalet. Målvakter spelar olika, vilket har stor påverkan på vilket spel utespelarna (framförallt backar) kan och ska spela. Olika målvakter önskar olika av backarna. Enorm trygghet att inte behöva anpassa sig till olika målvaktstilar varannan match.

    • Justme on 9 mars, 2017 at 20:08
    • Svara

    Det tror jag säkärt är på det viset. Robin har gjort ett och annat tveksamt ingripande men inte gjort bort sig i ngn match. Om man nu bestämt att han är nr.1, då måste han få förtroendet. Förra året var ju ine Johans om man säger så, därför bkev väl Robin etta.
    Här gäller också att kontinuitet ger trygghet.

  • Ted on 9 mars, 2017 at 17:57
  • Svara

  Om man kolla på hur Kik väljer målvakter så har de bara 1 (typ). Joakim Strandberg har enbart spelat 2 matcher under grundserien och Allettan (om jag förstått swehockey tabell rätt) De litar på Gistedt till 100%.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud