Inför: Troja-Huddinge


Troja vann med nöd och näpe match nummer ett i finalserien mot Huddinge. Ett starkt Huddinge som verkligen satt Troja på ända med sitt frejdiga samt snabba offensiva spel och sitt välpositionerande styrspel i neutral zon. Kändes ändå som Troja kanske blev något överraskade av Huddinges fart och fläkt, och hade förväntat sig en annan matchbild.

Men Troja är starka även defensivt och har en trygg målvakt. Vilket bidrog till att man trots en svag första period och även andra period, rent spelmässigt, endast hade ett enmålsunderläge. Sakta men säkert kunde man ändra små detaljer i sitt spel och flytta upp positionerna, och då kom 1-1. Men på övertiden var det ingen bländande offensiv som ledde fram till att Troja via Holmström kunde avgöra till sin fördel. Utan Huddinge pressade tillbaka Troja och hade momentum, men en riktigt hårt jobbande defensiv som höll sina positioner ledde fram till den tillfällighet som Holmström kunde avgöra på.

En stark offensiv vinner matcher, men en stark defensiv vinner turneringar. Så tenderar det att vara och i onsdags visade Troja upp att man kan vinna även när spelet inte kuggar i som det brukar. Just tack vare en stark defensiv som håller sig till gameplan trots att tiden springer iväg. Att försvarsarbetet fortsätter spela konstruktivt och inte tämjer på marginalerna gjorde att siffrorna inte rann iväg och vid endast 0-1 brukar tålamod betala sig bättre än högmod.

Men nu kommer Huddinge till Ljungby Arena och jag hoppas inte att samma matchbild återupprepar sig. Utan att Troja har lärt sig en läxa och nu vet bättre vilken hockey Huddinge spelar. Dessutom bör matchbilden bli annorlunda i och med bytet av bortaplan mot hemmaplan. Huddinge brukar vara starka hemma, men rent historiskt har de inte haft lika mycket att säga till om borta i Ljungby.

Det ska bli intressant och se om Troja lyckas göra sin läxa och manövrera ut Huddinges effektiva styrspel. Det ska även bli intressant hur mycket mer passiva lagen blir i en sån här direkt avgörande match. Känns som Troja har ett psykologiskt övertag där i och med att man faktiskt har råd att förlora och därmed kanske vågar lite mer.

Vi ses i Ljungby Arena!

Angående statistik inför matchen rekommenderar jag följande inlägg.


8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • jonas on 9 mars, 2017 at 20:29
  • Svara

  Troja måste få igång sitt PP spel. i mitt tycke tar det för lågt tid innan dom skjuter man måste våga skjuta ofta i PP. det gör lagen i allsvenskan och SHL. men Troja tycker jag passar pucken för mycket i PP skjut mer och in med folk farmför mål. Ni som svara på detta får hata mig om ni inte håller med. Ni tycker en sak och jag tycker en sak

  • Justme on 10 mars, 2017 at 08:10
  • Svara

  Jonas, det är ingen, som hatar dig för att du har åsikter, men behöver inte hålla med dig (allmänt)
  Visst skulle Troja behöva få igång sitt PP spel, men i första matchen var man så mycket efter Huddinge, att PP spelet inte heller genererade i ngt mål, inte minst för man enbart hade 2 på hela matchen, men överlag gör man ändå en del mål om man får chansen att spela PP.
  Jag tycker man bör hålla sig borta från utvisningsbåset istället, då man är tillräckligt starka i 5 mot 5 för att vinna matcher.
  Viktigast är dock att man skruvar upp farten både ett och 2 hastigheter, för då bör man kunna vara etta på puckarna, in i närkamperna och få med sig fler utvisningar än i första matchen.
  En annan viktig aspekt är att kunna förändra sin spelstil/strategi och anpassa den till motståndarens. Det lyckades man i sista perioden borta, nu får man vara med från början.

  • jonas on 10 mars, 2017 at 09:20
  • Svara

  jag håller med dig Justem att man ska hålla sig bort från utvisngs båset och får med sig mer utvingsingar. men gör man inga mål i PP spelet du sa Hudding handen 2 utvisingar om Troja handen gjort mål i dom PP kanske det vinnit med 3-1. det kvitar om Troja får med sig 2 utvinsingar pucken ska sitta i mål i PP så är det tycker jag

   • Justme on 10 mars, 2017 at 10:03
   • Svara

   PP är viktigt, inte enbart för det är enklare att göra mål, men det är även för att man skapar ett momentum av övertag, som kan vara i många minuter efter PP och gör man mål under den tiden, är det också PP förtjänst, så man skall inte hänga upp sig på om målet föll inom 120 sekunder eller inte.
   Blir man utvisad, skapar man en period av övertag för motståndaren och det ska man undvika, framför allt mot snabba lag, som Huddinge.

  • johan on 10 mars, 2017 at 12:23
  • Svara

  Jag håller med Jonas,
  tycker oxå att det ser lite trögt ut i PP. allt går ut på att hitta fram till Nielsen som ska skuta.
  kollar man på SHL så har man inte mycket mer än 2 max 3PP varje match, i ettan känner jag iaf att man har betydligt fler chanser i pp men oxå då mer bp.
  viktigt att alltid hota i den spelformen,
  kolla Kristianstad som jag tycker har ett fantastisk pp,
  men jag tror oxå att om Troja bara håller sig undan båset själva kommer man ta detta 5 mot 5.
  man är starkare överlag.

  kämpa Troja!!

  • jonas on 10 mars, 2017 at 14:48
  • Svara

  du har rätt johan då försöker bara hitta fram till nilsen på blå lijen det vet motstådana att han kommer skjuta. Fler spelare måste våga ta skott som översaskar motståndana. Dom vet att nilsen kommer skjuta från blå lijen så han tänker vi. Söder har ett bra skott det kan han väl använda i PP

  • jonas on 10 mars, 2017 at 15:10
  • Svara

  vet nån vem som står idag det blir väl Robin igen

  1. Robin står.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud