Troja 2-4 Huddinge


Sett till matchbild så påverkar bortaplan och hemmaplan en hel del. Matchbilden var i det stora hela annorlunda jämtemot matchbilden borta i onsdags. Idag var det Troja som drev spelet och kunde ställa upp långa anfall i offensiv zon.

Men Huddinge var heta på sina målchanser när Troja blottade sig och tre halvdana ingripande resulterade i lika många mål. Plus ett sista i tom bur.

Därmed är det ett-ett i matcher och det kommer bli en direkt avgörande match imorgon eftermiddag. Där vinnaren går direkt till kvalserien (innefattande en 12 dagars vila) och förloraren får en ny chans i PO3. 

Så imorgon ska man se vinsten som en bonus. Inte vara nerviga och rädda. Idag kändes Troja nerviga när man kom i underläge vilket gick ut över Trojas offensiva spel. Och än har inte Huddinge varit i underläge denna matchserien, så det vore intressant och se hur de reagerade vid ett sådant. Med det sagt så kommer första målet imorgon vägs oerhört tungt!

Troja saknade annars inte chanserna, särskilt inte i första perioden där man öppnade starkt och med hög press. Man slängde puckarna mot mål och dumpade mycket för att komma in i zon med fart och sätta press bakom kassen. Likt man avslutade sista perioden uppe i Huddinge.

Men missar i egen zon fällde avgörandet. Tycker framförallt ingripandet vid 0-2 och 2-3 är oerhört svagt och det blir väldigt avgörande mot Huddinge.

I övrigt så måste jag berömma Huddinge. De är en mycket värdig motståndare. Kristianstad är kanske giftigare men det är få lag under säsongen som varit så kompletta och kompakta som Huddinge varit i denna matchserien. De är individuellt skickliga, de har fungerande anfallsstrukturer och de är riktigt stabila bakåt. Just deras defensiv överraskar på mig, då jag inte förväntat mig att de skulle vara så toleranta på hög forecheck som de varit. 

Och de har inte förlorat två matcher på raken under säsongen så att de skulle göra det idag var kanske lite väl optimistiskt. Samtidigt har inte heller Troja gjort det… vilket är vår fördel imorgon!

Matchens lirare

*** Jonathan Nielsen

** Mattias Åkesson

* Trucken


4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • jonas on 11 mars, 2017 at 09:53
  • Svara

  jag vet att jag brukar kritesera spelare. så istället tänker jag kritesera en spel form för Troja. jag sa det igår jag säger det igen det är PP spelet. Troja gör helt rätt dom har spelare framför mål men dom skjuter aldrig. dom försöker bara få farm pucken till Nilsen på blå lijen det vet motståndana han kommer skjuta då täcker vi skott. om han skjuter så hårt varför skjuter han aldrig slag skott mera spelare måste skjuta och forsätta farmför mål

   • Justme on 11 mars, 2017 at 10:45
   • Svara

   Troja har spelat segt, omständigt och förutsägbart dessa 2 matcher och inte bara i PP:
   Det verkar inte, som att man scoutat Huddinge ordentligt.
   Hur man spelar är inte spelarna, utan tränaren, som bestämmer. Spelstrategi är hans bord.

  • jonas on 11 mars, 2017 at 12:21
  • Svara

  vet nån om Troja byter målvakt idag

  1. Antagligen inte. Robin har gjort två raka riktigt starka matcher. Men visst, tre match på så kort tid är slitsamt. Men nej, det ska nog mycket till att man åsidosätter honom idag.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud