Troja 1-2OT Huddinge


En fruktansvärt jämn matchserie mellan uppenbart seriens två starkaste och komplettaste lag är till ända. Tyvärr, för oss Trojaner, är det Huddinge som går vinnande ur striden. Trots att dagens match absolut var den bästa spelmässigt från Trojas sida.

Milt sagt kan vi säga att Troja i princip i 72 minuter rusade över Huddinge som en ångvält. Med en riktigt röststark och taggad publik i ryggen, en publik som verkligen bar fram laget! 

Man gjorde allt rätt, man spelade rakt, fartfyllt, vågat och kreativt men en enormt bra Lundström i Huddingemålet gjorde den ena monsterräddningen efter den andra. Troja tryckte på och målchanserna radades upp, men Lundström i mål och ett välorganiserat försvar stod emot och höll undan returerna. 

Huddinge har i de tidigare mötena varit väldigt frejdiga och offensiva. Men idag fick vi inte se mycket av den sidan. Framförallt för att de mesta av deras energi gick åt att hålla rent framför eget mål. Utan de första av deras chanser kom strö om strö på slump. Och med en så bra målvakt och stabilt försvarsspel kan det bli vinnande. För Trojas misstag kom 12 minuter in i övertid… då missbedömmer man ett byte och Huddinge får ett fritt läge. Ett läge man inte missar.

Huddinge vinner och är därmed korade till HockeyEttan-mästare och direktkvalificerade för kvalserien. Med det starka spel man uppvisat i denna serien så är man klart en stark utmanare till de allsvenska lagen. Även om man kanske är lite väl beroende av Lundström i mål?

Välmött! Huddinge är en mycket värdig vinnare och de vann på sin egen kompetens. Det är inget att skämmas för, för Trojas del.

Troja får slicka såren och ta nya tag i veckan. Då man nu ställs i en ny matchserie i bäst av tre matcher. Vinnaren där går till kvalserien och förloraren skickas på sommarlov.

Troja kommer vara bäst rankat och därmed få välja först bland de lägst rankade. Vilka de är avgöra imorgon. 

Man ska se detta som en möjlighet, inte ett nederlag. Efter en grym matchserie, nu får vi en ny möjlighet i PO3 istället. Nu tar vi den!

Matchens lirare

*** Anton Johansson, oerhört trygg i egen zon och spelade med stor pondus. Kanske en av karriärens bästa matcher.

** Robin Johansson, storspelar återigen. Ger Troja chansen match efter match.

* Jonathan Nielsen / Trucken, samma motivering  som Anton.


24 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • jonas on 11 mars, 2017 at 20:28
  • Svara

  Edit: Jonas, du måste släppa ditt personliga agg jämtemot enskilda spelare. Du är härmed varnad, riskerar blockering.

   • TN on 11 mars, 2017 at 20:40
   • Svara

   Edit: person angrepp är inte tillåtet.

   /Admin

  • jonas on 11 mars, 2017 at 20:43
  • Svara

  jag tycker Troja bör träna på PP och att träffa mål när dom skjuter

  • Justme on 11 mars, 2017 at 22:36
  • Svara

  Jag vet att jag anses, som negativ av många, men jag anser verkligen att årets Troja är kompetent nog att ta sig till AS, dock tycker jag fortfarande inte att PS är rätt man att göra det med. Därmed inte sagt att P inte är kompetent tränare, men på något sätt får han det inte att stämma i Ljungby.

   • MrMr on 12 mars, 2017 at 13:42
   • Svara

   Du har rätt,kan inte heller sätta fingret på det men något taggar inte i !
   Och att helt plötsligt ha Rasmus Johansson framför mål i PP kändes som ännu ett svår tolkat val..
   Ja det är ju så att laget har spelat bra ,dock har de som skall sätta dit den inte fått till det ..med tanke på hur mkt lägen och tid dom fått..
   1.a line har 1 poäng på 3 matcher ihop trots mkt bra spel ,men avsaknad av den riktiga hungern som ändå Huddinge spelarna visade upp i lägen dom fick..och en fläckfri Huddingemålvakt som varit den bästa man skådat på några år i Hallen!
   Nu är det bara att glömma och på med blå ställen och kriga in i kaklet!

    • Justme on 12 mars, 2017 at 19:49
    • Svara

    Finns inget allternativ….eller jo. Blom har akrivit det flera ggr. En mental coach borde man tillsätta.det borde man gjort vid säsongstart, eller senast innan Allettan

  • Lindbackcen on 11 mars, 2017 at 22:45
  • Svara

  Hur som helst,bra målvakt hos motståndarna.Att ändå bara göra ett mål är ju såklart inte godkänt,,svagt o det duger inte mot evetuelt Alsvenskt motstånd att vara så oneffektiva.Man får hoppas att målskyttet lossnar o att de tar sej till kvalserien ,,,alltannat är ju ett rent fiasko.

  • Johannes on 12 mars, 2017 at 09:35
  • Svara

  Rån brukar man kalla sådana här matcher där det förlorande laget gör allt rätt men ändå förlorar.Med normal utdelning slutar en sån här match ungefär 6-0. Huddinge skapade sin första målchans efter 46 min, precis innan kvitteringen.
  Nu får vi se det hela positivt, vi får kolla på hockey på lördag igen!

  • Johannes on 12 mars, 2017 at 09:36
  • Svara

  Vi får hoppas att KRIF vinner idag igen. Då blir valet enkelt på måndag.

  • älmhult trojan on 12 mars, 2017 at 09:49
  • Svara

  Låter superkonstigt, men är ändå rätt glad att vi inte vann.
  Förklaringen, gå in i kvalserien med 0 mål i pp och trojas effektivitet har varit en katastrof.
  Första femman får 2 matcher till, alla som sätt Benker vet vad han kan. Han behöver fler matcher.
  Nu ta vi nya tag!!! KÄMPA

  • jonas on 12 mars, 2017 at 10:35
  • Svara

  jag tycker Huddinge var trötta i ben igår men deras målvakt räddade dom. det var en som jag pratade med han tyckte om Troja kom upp att dom skulle värva han. Men jag har kollat runt lite på nättet det var ju bjöklövens målvakt dom handen lånat

  • jonas on 12 mars, 2017 at 10:38
  • Svara

  vem gav mig en vanig igår på Troja kollen

  1. Jag, Elias Ekstrand, som skriver bloggen och ansvarar för vad som skrivs här. Jag uppmanar dig att undvik att kritisera enskilda personer.

  • jonas on 12 mars, 2017 at 13:20
  • Svara

  säger du till andra med som kriteserar enskilda personer så du får göra det kritesera

  1. Ja.

  • jonas on 12 mars, 2017 at 13:25
  • Svara

  får du kritesera spelare

  1. Du får också. Men jag ber dig göra det inom vissa ramar.

  • jonas on 12 mars, 2017 at 16:22
  • Svara

  hoppas kik får spela med tom läktare nästa hemma machet. vet nån om det var samma personer som började tjfsa med troja fans i ljungby arnena när Troja möte kik

  • Justme on 13 mars, 2017 at 10:02
  • Svara

  Jag är grymt nyfiken på hur Pelle resonerar när det gäller spelare, som får spela/inte spela.
  Alfred bänkad, Laudius helt utanför laget, Mikael Roslund likaså och inte minst Max Lindroth.
  Dessa sistnämnda har inte ens fått en ärlig chans, trots att man snurrar på 6 backar, (Wennström också bänkad då och då), när Lindroth har faktiskt producerat 26 p, som back, vilket är mer än någon back i Troja denna säsong. Det känns, som att laguppställningen styrs lite av personlig kemi och inte alltid lagets bästa, som är prio 1.

  • Johannes on 13 mars, 2017 at 12:39
  • Svara

  Jag har ändå svårt att se att Lindroth skulle vara bättre eller ens lika bra som någon av de backar vi har nu. På mig imponerande han inte den matchen där han fick mycket speltid, Nybro var det väl. Att vara poängbäst i mediokra Hanhals säger inte så mycket. Vilken av de sex främsta backarna skulle du i första hand ställa åt sidan? Hade jag varit tvungen hade jag nog tagit bort Rasmus.

   • Justme on 13 mars, 2017 at 14:16
   • Svara

   Det vet jag faktiskt inte heller, backarna har väl varit hyfsat bra över lag, men då inte spelet klickar får man våga hitta på något.
   Troja gjorde ju 5 miserabla perioder mot Huddinge i de 2 första matcherna och unga killar är hungriga, vill mycket och det kunde tillfört extra energi i laget. Eftersom man kör på 4 femmor varenda match, så finns det ju utrymmer för 8 backar, utan att behöva plocka bort någon av de 6 ordinarie. Nu skall man ju spela mot Mariestad, som mycket väl kan överraska, det gjorde uppenbarligen Huddinge också. Ärligt talat, med facit i hand, blir jag allt mer osäker på hur Trojas spel räcker till i KS. förra året hade man lite tur i PO, året innan torskade man mot Västervik, som ju tog sig till AS. I år känns inget av lagen, som verkliga utmanare till Västerås och Södertälje. Troja har torskat i 3 av de 4 senaste matcherna, varav alla 3 hemmamatcher och enbart mäktat med att göra 6 mål totalt, inga PP mål och släppt in 11 (6-10 alltså i målskillnad), trots att Robin har spelat bra.
   Inget bra omen alls tycker jag och visst, spelarna, som inte får spela kanske inte är bättre än de, som spelar, men så länge man förlorar matcher, har man inget att förlora genom att ge de chansen. Nu var ju sista matchen spelmässigt bra, MEN, det var ju de flesta i förra årets KS också, dock med en grym ineffektivitet. I de senaste 4 matcherna har man legat på 4,23%, riktigt dåligt alltså och då har man inte kommit till KS ens.
   Jag har väl inte fel när jag tror att 99% trodde på vinst mot Huddinge i finalen och minst lika många tror på vinst över Mariestad. Ändå har man bara plockat 2 av 6 möjliga poäng mot just Mariestad i Allettan och hade där också en effektivitet på 4,1% på 2 spelade matcher.
   Man kan säga att det var då det, nu är det nya förutsättningar… visst.
   Men nu har man 3 förluster i ryggen, samtidigt, som Mariestad faktiskt slog ut Asploven och kommer till PO3 med 3 vinster på de senaste 4 matcherna och 12-7 i målskillnad mot Trojas 6-10.
   Jag tycker inte utgången av den matchserien är given alls, tvärtom, nu är det nervöst, ängsligt, med all tryck enbart på Trojas axlar. Mariestad har en för deras målsättning alla redan lyckad säsong bakom sig, åker Troja ut i PO3, är det ett miserabelt misslyckande.
   Jag har sett alla 3 matcherna mot Huddinge och sett över alla 3 matcherna, var det en rättvis utgång, vilket då får mig att ställa frågan. Hur långt räcker Troja i KS, OM de tar sig dit? 2 lag från AS, Huddinge och Troligtvis Kristianstad, som trots att de förlorat matcherna mot Troja, utan tvekan kan vända trenden.
   Man skall med andra ord slå 4 stenhårda konkurrenter. Något måste till för att det skall räcka hela vägen. Inte den blekaste aning vad, men, skall man ha en chans, måste effektiviteten upp till det tredubbla av dagens, man måste kunna ha samma intensitet igenom hela matchen, alla matcher, som de bästa perioderna mot Huddinge och man bör även släppa in mindre än 2 mål per match i snitt.
   Spetsa laget kan man inte göra, så det befintliga materialet måst räcka till på ett eller annat sätt.
   Man har byggt en ny arena, för att spela i Allsvenskan och Troja har inte råd med att fortsätta spela i Div1 helt enkelt.
   Tåget har inte gått naturligtvis, men Pelle och Daniel, har ordentligt mycket att fundera över redan innan det drar igång mot Mariestad och ännu mer innan ev. KS.
   Naturligtvis kan man kalla mina funderingar negativa, samtidigt, så har det funnits varningstecken under säsongen, då laget uppträtt tamt och lojt, vilket egentligen inte får ske om man på fullt allvar menar att komma till AS. Varenda match måste man gå ut stenhårt och köra över motståndarna, utan nåd, precis som om varje match var avgörande PO match. Förluster åker man på ändå under resans gång, men det får inte ske för att man spelat på 70% av sin egen kapacitet.

  • Johannes on 13 mars, 2017 at 19:28
  • Svara

  Jag håller med om det mesta du säger men tamt och lojt vill jag nog bara säga att det var vid hemmaförlusterna mot Tyringe och Nybro.
  Däremot tycker jag det är obegripligt att man valde Mariestad. Ett lag man inte besegrat på ett bra tag. Många säger att man haft svårt mot Vimmerby men man har bara blivit poänglösa en gång på åtta möten de två senaste säsongerna och har 17-7 I poäng. Det är ett ganska klart övertag. Kort sagt man borde valt Vimmerby .

  1. Man slog Mariestad i Allettan, på försäsongen samt på försäsongen ifjol. Däremellan har man inte mött dem.

   Vimmerby spökar nog lite Västervik-känsla över. Svårt att sätta någon hård fakta som visar på varför man inte bör välja dem, men det råder absolut en stark magkänsla kring det.

    • Justme on 13 mars, 2017 at 22:17
    • Svara

    Ja, man vann efter ordinarie tid hemma och blev nollade borta. Försäsongens matcher är egentligen helt betydelselösa för alla lag och ur alla synpunkter.
    Problemet tror jag är snarare att sedan Allettan, har Mariestad slagit ut Asplöven och Troja har, som favorit torskat mot Huddinge, hemma, två gånger om till råga på allt…och det är Mariestad fullt medvetna om.
    Även Vimmerby hade varit det såklart, men jag har också en känsla att Vimmerby hade varit mindre svårt, man vann trots allt 2x om och Vimmerby har ganska mycket svagare målvakt
    Ljung blev Allettans bästa (ordinarie) målvakt faktiskt, båda serierna, så ngt långsökt att välja laget med bästa målvakten med 4% skotteffektivitet.
    …men vad vet jag…

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud