Mariestad 2-1OT Troja


Okej. Jag ska börja med att direkt säga att detta inte kommer bli något långt inlägg. Jag har alltid svårt att skriva efter en förlust och efter kvällens tunga förlust är det förstås ännu värre. Troja förlorar än en gång, sin tredje raka match, och står nu med kniven mot strupen inför fredagens match. Antingen vinner man, eller så är säsongen över. Vinna och hålla hoppet vid liv eller förlora och fullborda föreningens största fiasko i modern tid.

Det finns inga snälla sätt att säga det på. För läget är som det är. Fredagens match kommer bli en sista förtvivlande dödsdans. Troja måste vinna!

Och med historiken från de fyra senaste matcherna i ryggen så ser läget allt annat än ljust ut. Troja har blott gjort 1,25 mål framåt per match i dessa matcher och har mentalt bågnat under favoritskapet. Gång på gång på gång.

Idag var matchbilden exakt den samma som mot Huddinge. Ett upphausat och favorittippat Troja som äger puckinnehavet och för matchen, mot ett tight och samlat motståndarlag som håller Troja på utsidan. Troja må äga de mesta av pucken och (med all heder) för sitt eget spel. Men avsluten är väldigt loja och främst från utanför slottet. Mariestad gör den delen mycket bra, precis som Huddinge gjorde, men i övrigt har de knappt något eget spel. Utan de väntar in misstag.

Troja är inte riktigt där mentalt. Man ser uppenbart pressade ut av favoritskapet och den ångestladdade stämningen smittar av sig på spelet.

Troja måste hitta vägar att komma igenom dessa typer av lag. För av någon anledning har Troja mycket svårt att själva föra matchbilden och diktera villkoren. Det har varit ganska genomgående dessa tre säsongerna. Ifjol hade man problem med målskyttet och i år har samma visa återupprepat sig när matcherna gäller som mest.

Men mot Kristianstad trivs man. För där slipper man föra spelet. Konstigt fenomen.

Mariestad var mer lättstressade än Huddinge dock. Men Troja upplevdes inte lika rappa och aggressiva som man kan vara, vilket gjorde att man inte fullt ut kunde utnyttja Mariestads svaghet. Som den obotliga optimist jag är, så intalar jag mig själv att Troja kan vinna denna matchserie på hemmaplan. Upp ett snäpp i intensitet och spela enklare och aggressivare. Mariestad bör inte orka stå emot hur länge som helst, när man inte bidrar med mer eget spel än man gjorde idag.

Dock är det en väldigt kort serie. Så allt kan hända.

Hur som haver. Jag kommer åka mina 30 mil (tur och retur) på fredag och stötta laget. Ni borde göra desamma. Särskilt ni som bor i Ljungby. Troja oavsett, det sjunger jag inte enbart vid seger. Troja oavsett!

Matchens lirare
*** –
** Robin Johansson
* Flash


17 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Jocke on 15 mars, 2017 at 22:23
  • Svara

  Som KIK-supporter så är det för mig helt obegripligt att Troja nu har satt sig i denna situation.
  Man är ju egentligen flera klasser bättre än Mariestad.
  Nu gäller det att nollställa mentalt och lägga pressen åt sidan. Vore ju förbaskat illa och bli utslaget av ett lag som Troja egentligen är så mycket bättre än.

  Lycka till på fredag!

  • Håkan on 15 mars, 2017 at 22:32
  • Svara

  Vi ska tillbaka!

  • Justme on 15 mars, 2017 at 22:43
  • Svara

  Jag brukar vara kritisk, men ikväll är jag förbannad. Jag är förbannad på att ledarstaben, inklusive tränare, sportgrupp, styrelse, you name it, har i 3 år förberett Troja så fruktansvärt dåligt på det mentala planet. Man kan spela 10 fucking perioder ishockey fysiskt, men man är lika förbannat el loser i huvudet.
  Och det är inte bara laget, det är tränaren också..Pelle är rädd för att förändra..kontinuitet i all ära, men ibland behövs förändring, drastisk sådan och det kan inte han åstadkomma…vi kör vårt spel, tålamod, väntar blaha blaha…..i verkligheten: vi spelar tamt och förutsägbart och såhär sent på säsongen har motståndarna läst sönder vårt spel, kan lägga spelstrategi, som vi inte mäktar med.
  Jag sa det efter Pelles första säsong, att han inte är rätt man för att ta Troja till Allsvenskan. Tyvärr verkar det bli rätt. För oavsett hur det går på fredag/lördag, där finns väl ingen, som på allvar tror att Troja har chans på plats 1/2 i Kvalserien mot lag som Huddinge/Södertälje/Västerås….Nej. Klarar man inte av ens Mariestad kommer man inte att klara de åtråvärda platserna. Jag började tro att det skulle gå vägen någonstans mitt i Allettan, men sedan kom mer och mer tvivel.
  4 förluster på 5 matcher och totalt 7 gjorda mål, är under all kritik och något, som kommer att följa med Troja igenom kommande match/matcher.
  Förutom matchen i lördags, så gör man heller inte bra matcher. Det gjorde man inte idag heller. Periodvis hade man sina momentum innan de tog någon helt onödig utvisning, men generellt sett, var den hr en medioker insats, med mycket frustration, dålig skärpa och inget tålamod.
  Ikväll är det mycket svårt att vara optimist.

   • Johannes on 15 mars, 2017 at 23:24
   • Svara

   D har säkert rätt i mycket av det du säger. MEN, nu hjälper det inte att gnälla över tränarens och lagets tillkortakommanden. Det är bara demoraliserande. Det all trojaner, såväl spelare, ledare som inte minst vi supportrar måste göra är att gå in med optimism inför helgens matcher och ge allt vi har först på fredag och sedan på lördag. I båset, på isen och på läktaren. När sedan säsongen är slut, antingen de närmsta dagarna eller om en månad summerar vi och kommer med sågningar eller hyllningar. Jag tror fortfarande på laget och tränarna och kommer från läktarplats försöka heja fram våra hjältar till kvalserien. Hoppas vi blir många på fredag!

    • Justme on 16 mars, 2017 at 08:46
    • Svara

    Du vet Johannes, det är säkert så att ”gnäll” eller kritik närmar bestämt är demoraliserande. Samtidigt, får man också tänka på att missad målsättning år efter år är otroligt kostsamt både ekonomiskt och sett ur support och intresse synpunkt. Det kommer färre åskådare till matcherna, sponsorerna skjuter till mindre pengar, man får allt svårare att locka till sig spelare med bra kompetens osv. Kostnaderna däremot förblir detsamma eller även högre. Det är en ond cirkel och det är svårt att ta sig ur det naturligtvis. Man skall satsa, men inte förstöra ekonomin, skaffa spelare, som är bra, men inte alltför dyre. Svår balansgång naturligtvis, men ju längre tiden går i Div.1 med den nya arenan, desto svårare blir det, tro mig. Troja har en organisation idag (inkl. arena osv) som är anpassad för spel i Allsvenskan, med de intäkterna, medans man har Div. 1 intäkter från TV och hockeyförbundet.
    Väntar man ut och summerar säsongen varje år man misslyckas, är det för sent. Då får man börja om på ny kula gång på gång på gång…precis, som Troja har gjort. Du ser, de hittade ingen ”spets” innan transferfönstret stängde…visst, kanske ont om spelare på marknaden, det kan vara en av orsakerna, men jag är övertygad om att det är mer komplext än så, andra faktorer bidrar till att just Troja har svårt att rekrytera spelare.
    Se det såhär. Kanada är storfavoriter att vinna hockey VM, uttalat mål också att vinna, med de bästa spelarna, men åker ut i åttondelen mot Lettland. Det är klassat, som ett fiasko, utan tvekan, ingen diskussion.
    Troja på sin egen nivå sitter i samma sits. Enda laget i Div 1 med solklart uttalad målsättning av att ta sig till Allsvenskan. Då måste man vara rustad för det och man kan inte bara vifta bort allt med at motståndet blivit hårdare, vi fixar det inte. Då bör man slå Huddinge i en serie på 3 matcher, man bör slå Mariestad i en serie på bäst av 3, tveklöst. Allt annat är misslyckande. En förlust kan komma oavsett naturligtvis, men inte 3 i rad i PO serie för enda laget med Allsvenskan, som uttalad målsättning.
    Om man hade spelat, som man gjorde i lördags hade man heller inte förlorat, men så var inte fallet. Gårdagens match var i sig inte jättedålig, men heller inte en insats som i lördags. Läste du förklaringen till förlusten mod Huddinge?
    ” Huddinge lyckades med sin så kallade gameplan rent taktiskt och den kunde vi inte rubba, även om vi var nära”- Pelles uttalande i Smålänningen.
    Japp, det beskriver problemet klockrent. Huddinge har scoutat Troja ordentligt, visste mycket väl hur man skall spela mot de och de lyckades i bäst av tre, inte i en enda match. Samma hände i Mariestad.
    Vad är då problemet? Vem gör upp gameplan? Vem scoutar, vem skall ställa allt på huvudet om man märker att motståndet vet vad vi gör och kommer att göra. Vem skall dra fram en joker ur rockärmen? Vi vet nog svaret.

  • Johannes on 15 mars, 2017 at 23:51
  • Svara

  Vi säger: vänta till säsongen är slut! Man kan inte byta tränare nu. Stötta laget istället!

   • Justme on 16 mars, 2017 at 08:54
   • Svara

   Man kan byta, men frågan är om det ger den effekt man vill ha…just mitt i en PO serie är nog rätt meningslöst, det tycker jag också. Men att ta in hjälp av idrottspsykolog t.ex är alltid ett bra försök, inte givet att det hjälper, men så man känner att sportgruppen verkligen gör allt i sin makt för att vända skutan, som rusar nerför backen.
   Nu känns det inte så…vi väntar…avvaktar…det blir bättre nästa gång…Imorgon är sista nästa gång det kan bli bättre.

  • jonas on 16 mars, 2017 at 08:42
  • Svara

  Jag tror Troja vinner mathcer om dom ta ledingen i mahtcena. för då får man engein. men jag har sagt det innan och säger det igen Troja måste börja göra mål i PP gör man inga mål i PP så förlorar man. i spel 5 mot 5 måste Troja i framför motståndar målet oavsett om det gör ont och vara där. Hoppas Pelle har kommit på ett sätt på fredag och vinna i framför mål Troja när det är 5 mot 5. och ta ledingen i mahtcen så tror jag ni vinner

  • putte on 16 mars, 2017 at 09:13
  • Svara

  Det är i sådana här lägen som Troja skulle ha värvat ett par spets spelare men man valde att satsa på två breddspelare istället. Men jag hoppas och tror på laget .

  • MrMr on 16 mars, 2017 at 10:26
  • Svara

  Puhh! nu e dom framme vid Do or Die och det kanske e det som behövs då dom kunnat på falsk säkerhet haft en chans till om dom förlorat!
  Laget och deras insats kan vi inte göra något åt ,det måste dom själv fixa.
  Det man kan göra är att fylla hallen fredag och vinner dom se till att alla som var där behåller sina platser och i så fall får betala efter vad dom tycker ..viktigast att få ditt alla och inte behöva betala 2 ggr 180:- utan är du där fredagen så har du din plats lördagen också fri och de så det blir fullt i hallen och ett jävla tryck!

   • Justme on 16 mars, 2017 at 10:37
   • Svara

   det är en riktigt bra tanke med inträde för båda dagarna till priset av ett. Skulle nog dra in ett par hundra extra och det behövs..Man tappade hela 700 personer förra helgen efter fredagens förlust och efter gårdagens resultat, lär det inte bli bättre.
   Så mycket bra tanke.

  • Mats on 16 mars, 2017 at 11:32
  • Svara

  Det är nu som killarna i och kring laget behöver sina fans som mest. Glöm inte det. Nu hjälps vi åt att stötta laget i matchen/matcherna i helgen.
  Tillsammans är vi starkast!

  • Mathias on 16 mars, 2017 at 11:45
  • Svara

  Jag väntar med kritiken, troja behöver stöd nu !! Alla supportrar där ute borde tänka likadant. På fredag ses vi alla i Ljungby arena hoppas jag.

  • Lindbacken on 16 mars, 2017 at 13:57
  • Svara

  Var fullständigt övertygad om att de skulle vinna klart i går,,,besviken givetvis.Och nu tror jag det är kört,vi har helt enkelt inte de matchvinnarna i laget som vi trott.framför allt visar det sej att centrarna levererar för dåligt,,tyvärr. o vi får ta nya tag,hoppa givetvis om en rejäl ommöblering i laget till på Fredag o att Roslund får vara med från start..

  • jonas on 16 mars, 2017 at 17:13
  • Svara

  det är inte kört än Lindbacken. Det är inte kört inte om Troja har nått och spela för. vi får hoppas att Pelle och Håkansson har en plan det tror jag dom har. om Troja tar ledingen i matchen med ett 1-0 så tror jag dom vinner. men dom har aldrig hat ledingen i matcher. Mariesatd orkar inte stå mot hur länge som helst inte målvakten heller. gör man det bara svårt för Ljung i mariestads målet tror jag inte han är bra. hoppas Pelle och Håkansson har tänkt ute en plan

   • Vedis on 16 mars, 2017 at 18:45
   • Svara

   Troja har visst haft ledningen! I sista matchen mot Huddinge ledde Troja med 1-0 eft 2:a p!

  • Justme on 16 mars, 2017 at 21:07
  • Svara

  http://www.smalanningen.se/article/blom-det-finns-betydligt-battre-lage/

  bra skrivet av Blom

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud