Inför: Troja-Mariestad


Ikväll kan säsongens sista match vara spelad. Säsongen kan ta slut med fyra raka förluster och utan att man ens nått kvalserien. Trots självsäkra mål (och självklara) inför och under säsongen.

…Eller så kan hoppet fortfarande leva!

De senaste fyra matcherna har alla varit ”måste vinna”-matcher, men ikväll är det av en helt annan dignitet. Nu försvinner apostroferna över måste, ikväll är det vinna eller försvinna! Nu har det gått så långt att man helt enkelt inte kommer få fler chanser.

Troja har vikit ner sig mentalt sedan Allettan avslutades och går inte riktigt att känna igen. Precis som ifjol låses spelet i avslutningsfrasen och målskyttet krampar. Man har spelövertaget och all möjlighet i världen att avgöra, men det vill sig inte. Inte bara i onsdags utan även alla tre matcherna förra veckan mot Huddinge. 4,3 mål per match gjorde man under grundserien och Allettan, men de senaste fyra matcherna har man bara gjort 1,25 framåt under ordinarie tid. Det håller inte för en aspirant på en Allsvensk-plats.

Varför krampar målskyttet? Med största sannolikhet på grund av mentala aspekter. Troja bågnar under pressen av favoritskapet och spelet blir krystat och överarbetat. Man letar kanske lägen lite för mycket istället för att skapa lägena. Intensivare och aggressivare tempo mot kassen behövs, man bör helt enkelt spela enklare och sluta tänka allt för mycket. För så som Troja spela just nu hade man haft svårt mot vilket lag man än valt i play-off 3. Men samtidigt är det som en propp i vasken. Proppen behöver lösas upp och efter det lär det ge ringar på vattnet.

Just nu är det en ond cirkel. Troja är pressade, spelet blir krystat, målen uteblir, pressen ökar, spelet blir än mer krystat och det tär ännu mer mentalt. Troja behöver nåt enkelt mål, lite tur. När axlarna sänks så kommer Troja bli mer avslappnat och då kommer även spelet blir mer som ett flytande vatten. Likt det varit tidigare under säsongen.

Troja har inte behövt leta lägen utan man har med fart skapat dem. Dags att skaka av sig det mentala spöket och släppa helt på bromsen.

Mariestad var lättstressat i onsdags, men Troja höll inte samma intensitet som man kan. På hemmaplan bör man kunna skölja över mera och då bör man kunna utnyttja Mariestads misstag.

Ses i Ljungby Arena! Troja alltid oavsett!

—-

OBS. Under Finalen mot Huddinge framkom uppgifter om att ”supportrar” efter bägge hemmamatcherna ska försökt tränga sig in bland spelarna. Oklart varför. Men oavsett resultat ikväll ska NI som får för er detta ge blanka fan i det. Spelarna känner absolut inte mer för klubben av sådant beteende. En skam för föreningen!


25 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Mathias on 17 mars, 2017 at 00:45
  • Svara

  Imorgon fredag vill jag se ett rött hav (Jag kommer som vanligt va klädd i en röd matchtröja), jag hoppas att hela arenan lever sig in i matchen, vi ska fan i mig bära fram laget imorgon. Jag hoppas vi blir över 2000 pers imorgon, gärna 2500. Forza troja!!

  • Daniel on 17 mars, 2017 at 07:18
  • Svara

  Kan bara hålla med Mathias. Var är den röda väggen som det pratades om…?? inte ens klacken och supporterklubben verkar ju försöka bygga den.
  Nu hjälper vi Troja fram till det vi alla vill – Kvalserie och en plats i Hockeyallsvenskan 17/18.
  Det kan väl inte vara så svårt att ta på sig en röd tröja eller?? Äger du ingen röd tröja så finns det att köpa i shoppen på arenan.

  Forza Troja!!

  • Håkan on 17 mars, 2017 at 07:50
  • Svara

  Respekt!

  • Patrik on 17 mars, 2017 at 08:06
  • Svara

  Mycket bra skrivet Elias.

  Hoppas verkligen att spelarna kan komma in i ”kul att spela hockey”-bubblan.
  Tror det är det enda som krävs eftersom spelarna håller extremt hög klass när de spelar på topp.

  Ber också en stilla bön över att Holmström ska vara frisk till kvällens match.
  Det märktes att han var borta i onsdags.

  • Justme on 17 mars, 2017 at 09:15
  • Svara

  Troja har på papper ca lika bra lag, som ex. Västervik och lagets samlade erfarenhet är ganska långt över alla andra Div. 1 lag. Huruvida det skulle räcka till plats 1-2 i KS om man verkligen får ut, om inte allt, men det mesta ur den erfarenhet, kapacitet, som finns, vet vi idag inte. Laget spelar enligt min åsikt på ca 60-70% av vad de kunde gjort om allt varit på topp mentalt. Att det är bra spelarmaterial visar också det faktum att när pressen inte varit stor, så kunde de vinna även utan bra spel, men tyvärr räckte inte det mentala i flera av matcherna under varken grundserien och Allettan, oavsett om det blev vinst eller förlust. Det viktiga är återigen inte huruvida man vinner varenda match, utan att man är med till 100% varenda match oavsett hur mycket det gäller. Efter vinsten mot Kristianstad, verkar luften gått ur hela laget, precis, som om det var säsongens sista matcha, som gällde något.
  Svårt att se hur, men jag hoppas verkligen att man är med i huvudet idag och kan komma upp i standard för då bör man kunna vinna utan stötte svårigheter.

  • Lindbacken on 17 mars, 2017 at 09:54
  • Svara

  Enligt Blom på Småläningen blev Troja hånat av clownen med den trådlösa micken i senaste mötet,,,behöver Troja mer tändvätska är det väl bara att spela upp hånklippen innan match!! UPP TILL BEVIS NU TROJA!!

   • Nicke H on 17 mars, 2017 at 11:32
   • Svara

   Det är ingen som ”hånat” Troja med en trådlös mick, kvalificerat skitsnack!

    • Lindbacken on 17 mars, 2017 at 11:39
    • Svara

    Nähe? vad var det då?förklara?

     • Per-henrik on 17 mars, 2017 at 12:31
     • Svara

     Vanliga intervju i periodpausen!
     Som sändes i webben.

     Värdens ödmjukast kille lågt att ens ge ut ett sådant budskap. Skäms!

     1. Du snackar om periodpauserna. Smålänningen om vad som kablades ut efter slutsignal.

      Men uppenbart att BoISare uppfattat det helt annorlunda än trojanerna.

      • Per-henrik on 17 mars, 2017 at 12:37

      Jag satt hela sändningen. Han skulle aldrig någonsin håna motståndarlaget.

     2. Kanske inte med mening med det uppfattades så.

      Har dock snackat med huvudpersonen i dramat o han menar att han blivit felciterad av smålänningen.

      Väl mött ikväll!

      • Per-henrik on 17 mars, 2017 at 12:44

      Ja verkligen fel citerad!

  • jonas on 17 mars, 2017 at 12:45
  • Svara

  jag har tänkt men en fel tanken av mig Troja skulle behöva ändra i kedjorna Trucken skulle stå framför motsåndas mål och brottas. jag vet att han inte kan det för han är back.men TT kan stå framför motståndar målet och brottas Troja måste ta kampen jag vet att det kanske gör ont men då får det göra ont. för puck jävlen ska bara in i mål. gör det svårt för Ljung i Mariestads målet så är han inte så bra

 1. Jag sa att Bois vunnit mot de stora favoriterna med en spelarbudget på 3-4 gånger så stor som Bois i syfte att hylla egna laget inte för att håna motståndarna. Sedan att det kan uppfattas som hån kan jag förstå men det var absolut inte mitt syfte.

  • Per-henrik on 17 mars, 2017 at 13:51
  • Svara

  Edit. Här sprider vi inga rykten. Oavsett om man blir kränkt över att ens egna lag får missnöje riktat åt sig.

  /Admin

   • Per-henrik on 17 mars, 2017 at 15:31
   • Svara

   Du har så rätt, står ju faktiskt redan skrivet i artikeln.

   .slut citat.

  • Johannes on 17 mars, 2017 at 15:03
  • Svara

  Jag har ont i magen?

  • Buckshot on 17 mars, 2017 at 15:10
  • Svara

  Test

  • Per-henrik on 17 mars, 2017 at 15:33
  • Svara

  OBS. Under Finalen mot Huddinge framkom uppgifter om att ”supportrar” efter bägge hemmamatcherna ska försökt tränga sig in bland spelarna. Oklart varför. Men oavsett resultat ikväll ska NI som får för er detta ge blanka fan i det. Spelarna känner absolut inte mer för klubben av sådant beteende. En skam för föreningen!

  1. Förstod det som du menade efter Mariestad. Men nej några ”verbala attacker” står det inget om. Dock om folk som velar komma in i omkläningsrummet. Ev. för såna attacker, men inget vi vet konkret.

  • jonas on 17 mars, 2017 at 15:49
  • Svara

  undrar om Mariestad har några suppotrar med sig idag till ljungby

  1. Ja. De har en buss plus folk som kör själva.

  • jonas on 17 mars, 2017 at 16:04
  • Svara

  vet nån vem som står i mål idag blir det Johan eller blir det Robin. det kanske är en konstig fråga för det blir väl Robin

   • Justme on 17 mars, 2017 at 16:53
   • Svara

   Robin gör kanonbra matcher och man kan verkligen inte belasta honom för de senaste 3 förlusterna, så det skulle vara ganska förvånande om man bytt målvakt nu. I tre av de 4 senaste matcherna har Robin släppt 1 mål/match under ordinarie tid, tyvärr så gjorde Troja inte heller mer än 1/match i dessa under ordinarie tid.
   Det vore nog förvirrande och en osäkerhetsfaktor för utespelarna.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud