Inför: Västerås – Troja


Kvalserien rullar vidare, härnäst kommer Troja ställas inför sin största prövning denna säsongen. Man möter allsvenska VIK Västerås IK på bortaplan. En mycket tuff match, där Troja för en gångs skull slår ur underläge. För Trojas del är Västerås det första allsvenska motståndet man ställs mot denna säsongen och för Västerås är Troja de första lag underifrån man möter. Två viktiga mentala aspekter. Inget av lagen vet riktigt vilken matchbild de kan förvänta sig eller vilken roll de kommer att få inta.

Troja har under säsongen trivts bäst mot lag där man fått lov att utnyttja sin fart. Det vill säga lag som spelat en offensiv och öppen hockey. Medan ”backa-hem-lag” á la Mariestad skapat En del problem, då Troja inte lyckats dra isär deras försvar och kommit in i slottet.

Västerås beskrivs som ett tungt lag med hyfsad rutin och bredd. Man har inte spelat vidare kreativt och inte direkt offensivt, utan det har mer varit åt det passiva hållet med stora säkerhetsmarginaler. På gott och ont. Laget har med sitt stora säkerhetstänk tenderat att bli något för passivt och därmed stillastående. Men å andra sidan är det en spelstil som påminner om Mariestad och Huddinge. Två lag Troja haft stora problem med tack vare deras defensiva spel. Men å andra sidan kan deras stillastående spel vara något för Trojas fartfyllda spel att utnyttja. MEN jag tror inte Västerås kommer vilja spela passivt på hemmaplan som favoriter mot Troja. Jag tror Västerås kommer att försöka spela mer offensivt och föra spelet. Vilket jag tror kommer passa Troja bättre. Det mentala från att komma från allsvenskan och möta ett lag från Ettan kan vara lurigt på så sätt.

Hursomhelst, Västerås styrkor har varit målvaktsspelet och defensiven (för att vara ett bottenlag) medan det gått utöver offensiven och dess kreativitet. Jag brukar dock säga att en stark defensiv vinner serier/turneringar och så har jag även tippat att Västerås kommer att göra i kvalserien.

Det kommer bli en ruskigt spännande match. Matchen kommer att säga mycket om framtiden. En förlust för Västerås kommer sprida nerv i laget, en vinst sprida lugn. För Trojas del kan man kanske inte riktigt förvänta sig att man ska vinna eller ens ta poäng. För Trojas del handlar det först och främst om att göra en bra match och visa att man kan utmana de allsvenska lagen. Poäng utöver det är mer en bonus. Förvisso jätteviktiga poäng, men ändå.

Rolig notis inför matchen är att Trojas Elias Edströms storebror Rasmus (back) spelar i Västerås. Må bästa bror vinna!

Poängkung (hela säsongen)
Troja: Mattias Åkesson 13+29=42 poäng
Västerås: Mikael Frycklund 13+16=29 poäng

Målkung (hela säsongen)
Troja: Johan Andersson 20 mål
Västerås: Mikael Frycklund 13 mål

Målvakt (Grundserien+Allettan för Troja, bara grundserien för VIK)
Troja: Robin Johansson 92,5% 1,9 insläppta/match
Västerås: Henrik Lundberg 91,9 2,36 insläppta/match

Tekare (sett till Allettan för Trojas del, grundserien för VIK)
Troja: 50,74%
Västerås: 49,16%

Power Play (sett till Allettan för Trojas del, grundserien för VIK)
Troja: 29,23%
Västerås: 22,5%

Box Play (sett till Allettan för Trojas del, grundserien för VIK)
Troja: 86%
Västerås: 77,25%


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud