Västerås 1-4 Troja


Troja åker upp till Västerås, som underdog, och överraskar stort! Man får in 1-0 lite slumpmässigt efter att pucken studsat ut rätt framför Lundberg i VIKs kasse, tidigt i matchen.

Västerås får långt om länge utdelning och kvitterar till 1-1 tidigt i den sista perioden. Och väl där trodde man väl att de skulle bli jämnt och hårt in i slutet. Men icke. Troja får ett power play och förvaltar det mycket snyggt efter att Edström frispelat BOIS på den bortre stolpen, och därefter går proppen ur.

Lehmann slänger minuten efter det en puck mot mål som letar sig igenom och när VIK plockar ut målvakten för att göra en sista forcering så dräller dem med pucken och Immo kan liggandes på mage vispa in 4-1 i tom bur. Troja tar sin andra raka trepoängare och har skapat sig ett mycket bra utgångsläge inför kommande matcher. Man leder i dagsläget serien med två poäng före Södertälje (nästa motståndare) och Huddinge.

Troja genomför en helt perfekt bortamatch. Man forecheckade högt och intensivt, inte en gång blev man passiva utan stressade ständigt puckförande spelare. VIKs backar fick gång på gång problem med högt stressande Trojaner i egen zon och bjöd på förvånansvärt många ”indianare”. Trots att Troja stressar så högt, så går man inte bort sig. Man tummar inte på marginalerna utan är alltid med på hemjobbet.

Och offensivt tycktes främsta taktiken vara att när man lyckades vinna närkamperna via sin höga forecheck så fick man snabbt upp pucken för backskott. Vilket skapade de flesta av Trojas chanser via styrningar framför mål. Emellanåt fick man fast pucken i offensiv zon och kunde snurra, men främst var det snabba avslut från blå man satsade på.

Med andra ord, Troja spelade ett rakt och resolut spel. Där en hög forecheck var den drivande och vinnande kraften. Man försökte aldrig spela ut VIK, man försökte aldrig spela fint utan istället så spelade man aggressivt och raka linjer. Mycket stark insats vilket banar vägen för att skapa ett fruktansvärt momentum i serien i nästa match. Även den på bortaplan, mot ett allsvenskt lag. Vinst där och man har kopplat ett riktigt starkt grepp om topp2.

För Trojas del handlar det om att fortsätta på den inslagna vägen. För Västerås del handlar det om att dra lärdom av hur det är att möta ett lag från Ettan och att inte drabbas av panik.

Matchens lirare
*** Jens Holmström
** Sebastian Benker
* Max Lindroth / Robin Johansson


2 kommentarer

  • Buckshot on 25 mars, 2017 at 19:05
  • Svara

  I VLT stod det att Vik skulle stressa Trojas backar men det blev tvärtom :-)

  • Ted on 26 mars, 2017 at 14:51
  • Svara

  Troja spelade riktigt bra tyckte jag. Lyckades störa deras anfall redan vid mitt- blålinjen. Sällan de fick anfalla mitt framför Robin.

  De misstag Troja gjorde tro jag man kan räkna på 1 hand.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud