Södertälje 1-3 Troja


Troja plockar sin tredje raka seger på lika många matcher. Ikväll bortaslår man ännu ett allsvenskt lag och seglar iväg i serieledningen och har nu fyra poäng tillgodo ner till laget under strecket. Man har med andra ord skaffat sig ett guldläge inför fortsättningen, där man har allting i egna händer! Dessutom kan man fortsätta spela utan större press på sina axlar härnäst när Kristianstad kommer på besök i Ljungby. Det är en stor fördel och få förundrat att kunna göra det i ett kvalspel, särskilt när man ska möta laget som ligger på placeringen precis bakom.

En rolig notis från dagens match är att samtliga Trojas tre mål gjordes av Stockholmare. Två av Nicklas Lehman och ett av Stefan Söder.

Dagens match fortsätte i samma mönster som föregående mot Västerås avslutades. Troja fortsätter spela säkert och lugnt. Man rusar inte iväg, utan passar hellre hem och bygger upp. Ingen stress, få misstag och det maler på. Samtidigt forecheckar man fortsatt högt upp i banan när man inte har pucken och försöker minimera Södertäljes spelutrymme.

Generellt under matchen tycker jag Södertälje var ganska solida emot Troja höga press. Man kändes mentalt mer förberedda än Västerås var i lördags. Således så bjöd man inte Troja på särskilt mycket och Troja hade problem att på egen hand skapa några heta målchanser. Noll mål framåt och nästintill noll målchanser också. Men det lugna försvarsspelet (i kombo med en glödhet Robin Johansson) och enkla spelet gjorde att inte heller Södertälje målade några mål. Trots att man fick avsluta första perioden med ett nästan två minuter långt power play. Men Trojas försvar låg tätt.

Sen i andra perioden får Troja ett power play som man utnyttjar. Och efter Trojas ledningsmål så förändras matchbilden. Södertälje tvingas blotta sig mer och blir märkbart mer stressade. Därmed blir det ringar på vattnet och Troja kan resten av matchen flytta upp positionerna och får mer luft under vingarna. Man börjar skapa målchanser på egen hand och sätter sig själva i förarsätet. En matchbild Södertälje inte förmår ändra på.

Lehman utnyttjar de mer öppna ytorna och stänker både in 0-2 och 1-3. En stark match från hans sida!

Men samtidigt var förstås inte Södertälje ofarliga. Man hade flera heta målchanser tack vare några hala individuella prestationer. Man var hala nog att ta sig igenom emellanåt. Men Robin i mål gjorde som sagt en mycket bra insats och bidrog starkt till att Södertälje aldrig fick sätta sig själva i förarsätet.

Ny match på torsdag! Det är fortfarande en lång väg kvar att vandra och det är viktigt att behålla ödmjukheten. Ny match, nya förutsättningar.

Matchens lirare
*** Robin Johansson
** Johan ”BOIS” Andersson
* Lehman/Söder


8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Vedis on 28 mars, 2017 at 21:57
  • Svara

  Kunde inte i min vildaste fantasi tro att Troja skulle ha full pott eft tre omgångar! Men nu gäller det att fortsätta rida på framgångarna. Inga dumheter nu bara för att man ska möta ettanlag! Utan kör vidare på detta framgångsrika konsept! Ödmjukhet är det bästa receptet!!

  • MrMr on 28 mars, 2017 at 22:26
  • Svara

  Ja från 59,59 mot Mariestad till 9 poäng efter 3 matcher och dessutom mot bägge allsvenska lagen på bortaplan,ja vad säger man…spelarna kliver fram och levererar och dom har någon sorts lag magi där det skiftar och det är deras styrka och som till synes de lagen dom mött saknar..mkt kvar men 9 poäng efter 3 matcher är ju rent ut sagt kanon..och laget Troja kommer att segra om det går hela vägen..

  • jonas on 29 mars, 2017 at 08:47
  • Svara

  inget ont om Robin nu men jag undrar hur sliten han är. det tar på krafter att spela så många matcher på rad. eligt mig tycker jag dom ska vila Robin imorgon om han är sliten och låta Johan få chansen. det är inget dumt mot Robin. sen är det en sak till alla som sa att det inte fanns målkamrer i KS det fanns ju visst domman ringde ju igår på SSK mål

  1. Det finns målkameror i Södertälje och Västerås. Där kommer dem användas, men bara där.

  • jonas on 29 mars, 2017 at 13:43
  • Svara

  vad tycker ni andra tycker ni Troja ska bytta målvakt imorgon jag vill att dom gör det och vilar Robin. jag kanske har fel men han kan vara sliten spelat så många matcher på rad det tar på kraftena vila honom imorgon och ställ Johan i mål om Robin är sliten.

   • Ted on 29 mars, 2017 at 18:31
   • Svara

   Han är långt ifrån sliten. Just nu är han ju i toppform, vore farligt att byta in en som inte är ”varm i kläderna”. Backarna och Robin vet var de har varandra, och kommer göra ett toppenjobb imorn.

   Sen på tal om slitna målvakter så har du Gistedt som spelat alla Kiks matcher förutom 2 denna säsongen.

  • Justme on 29 mars, 2017 at 19:08
  • Svara

  Måkvakt som är, som Robin just nu byter man inte ut. Man bänkar inte heller lagets främsta målskytt för att han gör mycket mål. Målvakterna tränar som laget men är trots allt kanske inte så hårt beladtade fysiskt. Det mentals är en annan sak, men uppenbarligen klarat han av det galant. Sen får man väl förlita dig på att han säger till om han inte känner sig 100%. Ansvarsfull är man, om man kan ta steget tillbaka även om mam så gärna vill spela
  Lagets bästa måste vara no1 för alla

  • jonas on 29 mars, 2017 at 19:52
  • Svara

  Justme tror du Robin säger till om han känner sig sliten

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud