Inför: Troja-Kristianstad


 

Än en gång ska Troja och Kristianstad mötas. Än en gång är det serieettan Troja mot serietvåan Kristianstad. Troja står på nio poäng efter tre matcher och Kristianstad står på fem poäng efter lika många matcher. För Trojas del innebär de nio poängen att man i teorin är ungefär halvvägs till HockeyAllsvenskan, för rent historiskt brukar 18 till 20 poäng vara nog för att avancera. Man sitter med andra ord rejält i förarsätet och har ett avancemang i egna händer. Men än är det väldigt mycket kvar att spela om, det kommer krävas blod och svett för att plocka in de tre-fyra segrarna som behövs. Det är absolut ingen lätt uppgift!

Morgondagens match är en oerhört viktig nyckelmatch för båda lagen, en så kallad ”sexpoängsmatch”. En förlust för Trojas del innebär att man är indragna i en mycket tight streckkamp inför söndagens match mot Huddinge. Vid förlust skulle tre lag kunna ligga en till två poäng efter Troja och därmed ha chans att gå om redan på söndag. En vinst däremot skulle fortsätta hålla lagen under strecket på behagligt avstånd.

En viktigt match, som Troja har förmånen att få spela på hemmaplan inför en entusiastisk publik.

Återigen kommer det förstås bli tufft. Troja och Kristianstad har haft fyra riktigt tighta och hårda matcher mot varandra under säsongen, även om samtliga slutat med Troja-seger. Men trots segrarna har inte Kristianstad varit långt ifrån, man har ofta spelat ett bländande offensivt spel som Troja har fått kämpa hårt för att försvara sig emot.

Trojas målvakt Robin Johansson har dock aldrig under sin karriär förlorat mot Kristianstad och även Trojas spelstil har passat väldigt bra mot dem. Precis som det passat bra mot de allsvenska lagen Västerås och Södertälje. Kristianstad är som sagt ett offensivt lag som gillar att föra spelet, och biter man sig väl fast i offensiv zon blinkar oftast mållamporna också. Men samtidigt medför detta spel lite mer öppna ytor bakåt och detta har Trojas höga forecheck gång på gång lyckats utnyttja. Till skillnad från ”backa-hem-lag” som Mariestad och Huddinge, som gett Troja väldigt lite utrymme och tvingat fram blottor hos Troja. Troja gillar helt enkelt att möta lag som vill hålla ett högt tempo och som svänger lite fram och tillbaka. Det är då man har nytta av sin höga press.

Kristianstads hopp och vapen ligger i att nyttja sina offensiva chanser och punktera Trojas ork. Att försöka besvara Trojas spel med att backa hem och spela tight tror jag inte skulle bli lyckat för Kristianstads del. Man har helt enkelt inte rätt material för att spela en sådan typ av hockey, utan bör fortsätta trötta ut motståndarna genom att bita sig fast offensivt. Rent defensivt saknar man de tunga pjäserna och Gistedt i mål har varit minst sagt mänsklig under kvalserien hittills.

Troja å andra sidan lär fortsätta på den inslagna vägen och spela likadant som mot Västerås och Södertälje (Som man även gjort i tidigare möten med KIK). Hög press, stressa puckförare och spela ett rakt anfallsspel. Skott utifrån med trafik framför kassen.

Det har varit vinnande förr och förhoppningsvis även denna gång. Men samtidigt, Troja har fyra raka mot Kristianstad och det känns som att dem förr eller senare lär hitta en väg att vinna.

Vi ses i Ljungby Arena imorgon!

Troja senaste matcher
3-1 mot Södertälje
4-1 mot Västerås
5-3 mot Visby

Kristianstads senaste matcher
6-3 mot Visby
4-5 mot Södertälje
3-2str mot Huddinge

Poängkung
Troja: Johan Andersson 2+4 = 6 poäng
Kristianstad: Daniel Andersson 3+2 = 5 poäng

Målkung
Troja: Nicklas Lehman 3 mål, Tor Immo 3 mål
Kristianstad: Daniel Andersson 3 mål

Målvakt
Troja: Robin Johansson 93,24% 1,67 insläppta/match
Kristianstad: Joel Gistedt 89,16% 2,99 insläppta/match

Tekare
Troja: Mikael Johansson 57,45%
Kristianstad: Mikael Larsson 57,89%

Power Play
Troja: 30%
Kristianstad: 23,08%

Box Play
Troja: 66,67%
Kristianstad: 75%


5 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Justme on 29 mars, 2017 at 20:17
  • Svara

  Hoppas inte killarna blivit övermodiga utan jobbar hela tiden med samma skärpa och ödmjukhet inför uppgiften som mot SSK och VIK
  då går det vägen med all sannolikhet.

  • Johannes on 30 mars, 2017 at 07:08
  • Svara

  Bp måste upp ett snäpp ikväll. Troja har varit rätt svaga där hittills och det duger inte mot KIK som kanske är starkast i PP på denna nivån.

  • johan on 30 mars, 2017 at 14:19
  • Svara

  tycker man stängde ner SSK ganska bra i 3 mot 5, men jag ser gärna att de inte tar några utvisningar alls,

  speciellt inte 2st med för många spelare på isen.

  det har de inte råd att bjuda ett lag som KIK på.

  • jonas on 30 mars, 2017 at 16:21
  • Svara

  jag tycker Troja skjuter mer puckar på mål än dom gjorde i playoffet

  • jonas on 30 mars, 2017 at 21:40
  • Svara

  jag ska inte kritiksera spelare den krikten stannar i mig. men idag tror jag Robin var sliten släppa i 4 mål är inte likt honom

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud