Inför: Troja-Södertälje


Troja möter Södertälje, Kristianstad möter Visby och Huddinge möter Västerås. Oavsett resultat i omgång åttas matcher så kommer Troja fortsatt leda serien. Men om Troja slår tvåan Södertälje så kvittar det helt och hållet vilka resultat det blir i övriga matcher… för resten av säsongen. För tar Troja tre poäng på hemmaplan mot Södertälje så kommer man ligga som sämst sju poäng före laget efter! Och detta med endast sex poäng kvar att spela om!

Troja är med andra ord endast en seger ifrån att säkra sitt avancemang till HockeyAllsvenskan även i teorin! Skulle det nu vara att man inte klara av detta imorgon, så får man två chanser till. För i teorin ser det just nu ut som Troja måste ta en seger till på de sista tre matcherna för att avancera uppåt. Eventuellt kan det räcka med att ta två poäng till och klara det på målskillnad. Men detta scenario gäller endast som Södertälje och Kristianstad tar tre raka vinster nu på slutet. Skulle både Huddinge och Kristianstad förlora imorgon så är Troja klara oavsett resultat i sin egen match. Men med tanke på att de bägge möter de två lag som redan är avhängda så känns det som ett mindre troligt scenario.

Troja har allting i egna händer och har chansen att få fira stort hemma i Ljungby inför storpublik på närmare 3000 personer!

Matchen i sig är riktigt intressant i och med utgångsläget för Trojas del, men även sett från Södertäljes perspektiv som ska rädda sin status som allsvenskt lag och därmed bör vinna så mycket som möjligt. Dessutom har Södertälje endast en förlust efter ordinarie tid i kvalserien; vilken kom mot just Troja! Troja har hittat vinnarvägen inget annat av Ettan-lagen i kvalserien lyckats med mot Södertälje. Men Södertälje har en väldigt spelskickligt lag och inte alls lika ”apatiska” och frustrerade som Västerås, vilket också förklarar varför man vunnit så mycket som man gjort och håller sig i toppen.

I intressant match i matchen är duellen mellan de ”gamla” (blott 33 och 35) gubbarna i respektive lag. Johan Andersson i Troja och Jonas Westerling i Södertälje. De har båda verkligen visat i kvalserien att gammal är bäst. De delar på ledningen i hela seriens poängliga med sina tio pinnar var, de har båda gjort mest mål för respektive lag och Westerling har dessutom varit en riktigt stark tekare. Båda är med andra ord de två loken i morgon. Må bästa gubbe vinna!

Trojas senaste matcher
5-1 mot Västerås
3-2 mot Visby
2-1 mot Huddinge

Södertäljes senaste matcher
3-1 mot Kristianstad
2-3ot mot Västerås
5-2 mot Visby

Poängkung
Troja: Johan Andersson 5+5 = 10 poäng
Södertälje: Jonas Westerling 4+6 = 10 poäng

Målkung
Troja: Johan Andersson 5 mål, Niclas Lehmann 5 mål
Södertälje: Jonas Westerling 4 mål

Målvakt
Troja: Robin Johansson 93,40% 1,86 insläppta/match
Södertälje: Alexander Sahlin 90,26% 2,66 insläppta/match

Tekare
Troja: Mattias Nilsson 55,84%
Södertälje: Jonas Westerling 55,41%

Power Play
Troja: 20,83%
Södertälje: 31,82%

Box Play
Troja: 72%
Södertälje: 71,73%


5 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Robin on 10 april, 2017 at 19:21
  • Svara

  Västerås har ju en teoretisk chans att gå ikapp fast alla fattar att det är kört, dessutom spelar ju spelarna för att iallafall andra klubbar ska få upp ögonen för dom så dom slipper harva i div.1 så den matchen är inte given.
  Sen tycker jag visby imponerade mot Troja och kik har ju darrat förrut så att någon av lagen bommar en trea känns inte orealistisk.

  • jonas on 10 april, 2017 at 20:56
  • Svara

  jag tror det står mellan Huddinge och SSK den andra platsen

  • tompalitos on 10 april, 2017 at 20:58
  • Svara

  Troja support:
  Suveränt med alla flaggor på 10 års jubileumet.
  Så här i efterhand ser man på videon att det blivit lite väl mycket flaggor runt själva kärnan av klacken
  istället för att ta hela kortsidan ända upp till vänster också. Blir det ännu mäktigare!!!
  Lite mer trummor imorgon om man får be om ännu en tjänst. Lite svårt att få igång hela publiken till max annars!

  • johan on 11 april, 2017 at 13:01
  • Svara

  härlig inramning i Lördags,

  hoppas på minst lika bra stöd idag, fortsätt jobba på, ni gör ett fantastiskt jobb:)

  • Justme on 11 april, 2017 at 17:47
  • Svara

  Med samma attityd och uppträdande, som mot VIK, samt utan maximal otur, blir det vinst idag också.
  SSK är ett snabbare lag, däremot är de inte bättre än Troja, när Troja spelar på topp. Dessutom har de fortfarande kniven mot strupen, de bör fortfarande gå rent resten av serien om det skall bli AS. Dessutom, spelar de en 6 poängsmatch i nästa omgång, när de möter Huddinge på bortaplan.
  VIk tror jag inte kommer att stå upp alltför hårt mot någon av lagen resten av serien. De var ordentligt uppgivna redan i Ljungby, det blir med all sannolikhet inte bättre, så Huddinge kommer att plocka med sig poängen.
  Likaså tror jag att KIK fixar Visby ikväll.
  Beroende på Troja mäktar med idag, kan det mycket väl bli en fråga om målskillnad i slutändan mellan åtminstone 3 lag, där (matematiskt) även Troja kan vara inblandade i om man endast plockar 2 p på återstående 3 matcher
  Rätt mäktigt scenario :)
  Jag trodde faktiskt mer på KIK. De sätter sig verkligen i en svår sits när de förlorar hemma mot Huddinge (och SSK för den delen, den var verkligen en sexpoängare)

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud