Troja 1-2 Södertälje


Verkligheten är väldigt sällan som sagorna. Troja hade matchboll på hemmaplan inför säsongsbästa sett till publik (3250st). Men Södertälje gjorde en stark bortamatch och förhindrade Troja från att skapa en saga ikväll. Men man har fortfarande matchboll och det är bara att nöta vidare på torsdag borta mot Kristianstad. Och vill det sig inte då heller så har man lyxen att få ytterligare en chans att hänga på hänglåset för avancemang och vrida om nyckeln. 

Matchen idag vann Södertälje fullt rättvist. Man låg högt upp och tight på puckförare och gav därmed Troja ytterst få sekunder att fatta beslut på. Vilket förstås stressade fram slarviga pass och tveksamma beslut. Men Robin Johansson i Trojas mål gjorde kanske sin starkaste match i karriären och gjorde den ena efter den andra superräddningen och höll där med kvar Troja i matchen i 60 minuter. 

Särskilt i första perioden där Troja var lite väl passiva med pucken och Fick inte alls sin forecheck att klicka i som brukligt. Man vill dumpa och jaga puck mycket. Men när man i övrigt var passiva så blev det lite väl ensamt i forecheckningen. 4-14 i skott talar ganska klart för den bilden.

I den andra perioden så tycker jag Troja samlar sig och kommer ut med mer aggressivitet och fart. Då sitter även passningarna bättre och man lyckas bita sig fast i offensiv zon. Södertäljes momentum i matchen bryts och matchbilden blir betydligt jämnare. I tredje fortsatte detta mönster och Trojas mål kom också.

Matchen stod och vägde och utgången var oviss. Södertäljes övertag planades ut när Troja flyttade fram sina positioner. Men deras tighta press och deras styrka att vinna tekningar, närkamper och framförallt deras största styrka; snabba omställningar, fällde avgörandet idag.  Södertälje fann helt enkelt motmedel och vann därmed matchen fullt rättvist.

Södertälje har lyckats med det Västerås misslyckats med. Det mentala spelet. Södertälje höll sina positioner och spelade tålmodigt. Man fokuserade på rätt saker och spelade för varandra. Att upprätthålla det mentala i en negativ kvalserie gör att man kan spela på sin fulla potential.

Mycket talar för att jag får fel i min tippning jag gjorde inför kvalserien och att Södertälje behåller sin allsvenska status.

Matchens lirare

*** Robin Johansson

** Johan Andersson

* Jonathan Nielsen


5 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Emil on 11 april, 2017 at 22:49
  • Svara

  Max Lindroth – grym idag!

  • Mathias on 11 april, 2017 at 22:51
  • Svara

  Mycket bra publiksiffra.

  • jonas on 12 april, 2017 at 08:32
  • Svara

  jag har sagt det SSK klara sig kvar i allsvenskan

  • Justme on 12 april, 2017 at 09:41
  • Svara

  Ingen katastrof att man förlorar mot SSK, som verkligen ryckt upp sig och man kan väl även säga att de haft turen med sig.
  Det hade varit kul att få med KIK till AS, men nu blir det mest troliga, att så blir inte fallet. Västerås är ju i praktiken borta, trots det, slår de och spelar bort Huddinge från chans till avancemang. Visst, där finns matematisk möjlighet att nå andraplatsen, men SSK kommer inte att förlora sina kvarvarande 2 matcher.
  Så nu är det dragkamp mellan 3 lag och jag tror också att SSK/Troja blir de, som står ovanför sträcket på söndag kl 18:30.
  Det är självklart lite irriterande att Troja försätter sig i den sits de är i, att fortfarande inte ha avancemang klart, då man förlorar mot just KIK hemma i en mycket dåligt genomförd match.
  Förlusten mot SSK svider mest för att alla förväntade sig vinst efter att man vinner mot just de på bortaplan. Hade man förlorat där och vunnit hemma, ingen hade höjt ett ögonbryn.
  Tråkigt också att båda förlusterna kommer på grund av mental dalbana, inte på grund av laget inte är skickligt nog att slå både KIK och SSK.
  Nu vet ju Troja hur man slår KIK, så de får väl göra det på bortaplan och ta revansch för hemmaförlusten.
  Såg inte matchen igår, följde bara sista på live chatten, men statistiken talar sitt språk, även att man försöker spela av matchen efter en uddamålsledning. Det får och man inte göra mot ett AS lag, även om de kom sist.
  Hoppas verkligen att man tagit lärdom av det återigen och studsar tillbaka till imorgon, ställer sig på isen och käkar puckar, som man gjorde mot VIK.
  Gistedt har inte alls varit någon mönstermålvakt i KS, bara att köra på in och skjuta och störa honom, extra bevakning på deras vassa målskyttar, ge de inget utrymme, eller tid, matcha rätt femma mot rätt femma, inte som senast, så går det nog vägen.

  • Lindbackcen on 13 april, 2017 at 16:56
  • Svara

  Tror det blir stryk i dag men de vinner på Lördag så det ordnar sej åndå!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud