NHL, centrar, Tyringe och Jönköpingskille+Troja=Sant?Trojaprodukten Oscar Fantenberg har signat för NHL-klubben Los Angels Kings och kan därmed till hösten bli blott den fjärde Ljungbykillen att spela minst en match i NHL! Den första var Roger ”Ragge” Johansson, den andra var den största av dem alla; Mattias Weinhandl och den senaste var Jacob Larsson som i höstas spelade fyra matcher för Anaheim Ducks innan han återvände till Frölunda. Nu kan alltså Fantenberg bli den fjärde!

Det är stort! Stort grattis till Oscar!

Igår meddelade Troja via sin officiella hemsida att centern Mikael Johansson, som i vintras värvades från Kallinge/Ronneby, får lämna laget. Till smålänningen säger Pelle Svensson att man vill ”bättre på centersidan och ser oss därför om efter bättre alternativ”. 

Tyringe har verkligen börjat utvecklas till ett mini-Troja. Deras nya tränare är Trojas förre J20-tränare Marcus Norell och han har plockat med sig Albin Lindqvist och Pa-Mansu Janneh som han haft som spelare under sin tid i Troja. Dessutom har Trojaprodukten Mikael Roslund kopplats samman med klubben, som han representerade denna säsongen.

I Björklöven spelar Jönköpingskillen Jesper Thörnberg, eller rätt spelade. Klart står iallafall, enligt flera Umeåbor, att han och hans familj kommer flytta hem till Jönköping igen efter några säsonger norrut. Därmed kommer han söka sig till klubbar i närheten av SM-staden. I och med detta faktum har Thörberg, som spelade fem matcher med Troja 2011/2012, kopplats ihop med Troja. Men hur nära de bägge parterna står varandra är idagsläget oklart.


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud