Troja tippas i toppen!


Från oväntat håll kommer beröm, från inte mindre än senaste årens hatklubb Västervik riktas nu hyllningar av Trojas lagbygge. Eller åtminstone från ortens tidning Västerviks tidningen.

Tidningens sportreporter Kenny Wiis har gett sig på ”självmordsuppdraget” att redan i maj sia om hur den HockeyAllsvenska tabellen kommer se ut i april 2018.

Han tänker inte låta sig överraskas av Troja som nykomling i vinter utan placerar Troja på plats nummer sex! En plats som hade inneburit play-off-spel mot SHL. Han motiverar placeringen med följande:

”6) Troja/Ljungby

– Härligt med Troja i Hockeyallsvenskan. Jag tänker inte gå i fällan och tippa en nykomling i botten. Tingsryd, Pantern och VIK har med all önskvärd tydlighet visat att steget inte är så astronomiskt – om man får behålla stommen och har bra träffprocent med nyförvärven. Just att pricka rätt med nyförvärv är givetvis inte enkelt, det är knixigt. Men Troja har flera spelare som var med i Hockeyettan som håller på allsvensk nivå (lex Dan Pettersson och Pierre Gustavsson). Aldrig att den trojanska hästen tvingas till kvalspel för att hänga kvar. Kommer att gnistra av energi.”

Ett tips är förstås alltid ett tips och i praktiken oftast lika enkelt som att förespå ett tärningskast. Men som trojan är det kul att någon utifrån tror på oss! Även om vi gärna överraskar och ta storklubbarna på sängen..

Resten av tabellen tippar Wiis som följande:

1. AIK

2. Leksand

——————-

3. Pantern

4. Modo

5. Björklöven

6. Troja

7. Timrå

8. Västervik

———————

9. Oskarshamn

10. Tingsryd

11. Karlskoga

12. Almtuna

———————–

13. Södertälje

14. Vita Hästen


6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • MrMr on 30 maj, 2017 at 11:33
  • Svara

  Härligt när det är någon utanför som tippar och samtidigt inte har samma negativa syn som man har på sitt egna lag om att det inte räcker och man blir orolig..
  Finns ju mkt rutin och kunskap i laget från förra året och dom gick ju upp,så stommen är bra.
  Nu kommer samtliga att träna ännu hårdare och bli ett år äldre och har med sig 3 år av kval serie hockey..
  Det innebär att alla höjer sig till (förhoppningsvis) och då kryddat med rätt nyförvärv och samtidigt killar som brinner för laget och inte några legoknektar,det kommer vara det vinnande konceptet framöver,..

  • Jimmie on 30 maj, 2017 at 22:29
  • Svara

  Jag själv skulle tippa Troja på plats runt 12-13 och det på grund av att Troja så här långt inte förstärkt laget på någon position, Man har stort samma lag som gick upp det vill säga ett mycket bra div 1 lag så här långt. Jag tror att allsvenskan är bättre än vad många tror och det kan komma som en obehaglig överraskning.

  • johan on 31 maj, 2017 at 06:28
  • Svara

  håller med Jimmie

  detta ser oroväckande ut, trodde man skulle våga lite mer när man äntligen är tillbaka.

  jag håller oxå Troja på de 2sista platserna, för förhoppningsvis klara man att ha 2 lag bakom sig när serien summeras i vår…

  Johan

   • Martin on 31 maj, 2017 at 12:06
   • Svara

   Håller med Jimmie och Johan också. Oroväckande! man behåller stommen, men man vet inte riktigt vad som väntar. Och i.om att Pelle svensson inte har varit uppe i allsvenskan ännu så har han inte tänkte till vad som kommas skall.

   Robin är ett givet kort i mål men dock tror jag att johan behöver något år till i ettan.

   backsidan är bra men tunn. alla har varit och spelat allsvenskan innan. men rutinen fattas.
   ( in med 2 st rutinerade backar..enligt mig)

   forwardssidan har vi ingen direkt spets på. bara massa tvåvägs spelare och någon offensiv skytt. men måste in mer.

  • Allan on 1 juni, 2017 at 12:30
  • Svara

  Ja, nu är väl inte Wiis direkt känd för att vara just det när det gäller att tippa slutställningar i hockey. Södertälje trodde att man skulle klara sig med ett bra div. I-lag i allsvenskan och det såg man ju hur det gick. Nej, Troja kommer att få det besvärligt med nuvarande trupp, helt klart.

  • Peter on 5 juni, 2017 at 14:42
  • Svara

  Edit: Onödiga ordval

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud