Gästinlägg: Dags att lägga känslorna åt sidan


 

trojaha

Vill inleda med att denna text är lång, mycket lång. Så har du en tid att passa eller inte orkar läsa över 1600 ord så bör du klicka dig vidare nu direkt. Väljer du att stanna kvar så kommer här min syn på dagens information gällande samarbetet mellan Troja och Lakers.

Vill även redan inledningsvis påpeka följande saker så vi har rätt ut det redan från början så behöver ni inte gå runt och undra.
– Nej jag tycker inte om Lakers. Jag har respekt för det de har gjort men önskar dem allt annat än framgång. Den enda framgången jag önskar dem är att de lyckas med signeringen för konkurspapperna.
– 1990 gick jag på min första ishockeymatch i Sunnerbov. I 27 år har jag inte missat många hemmatcher. 1991 började jag hockeyskolan i Trojas organisation och avslutade min aktiva karriär i föreningen 15 år senare. Så snacket om hjärta på rätt ställe och inte har känslor för föreningen kan vi lägga ner direkt.
– Vill även, inledningsvis, be er ha översikt med stavning och meningsbyggnad.

Att ett samarbete skulle få konsekvenser va rätt så givet. Att det skulle få dessa konsekvenser trodde jag däremot inte. Att folk, för stunden, skulle bli besvikna kunde jag ana men att det skulle få dess propotioner trodde jag inte. Det ska dock redan inledningsvis påpekas att jag har full respekt för folks reaktioner och känsloyttringar. Min första tanke också nej men sen började jag fundera lite och tänka ur klubbens synvinkel och har då kommit fram till följande.

Men först lite historia så vi har lite bättre koll på vad det är vi egentligen är förbannade och besvikna på. Om vi backar bandet till säsongen 2010-2011, 7 år sen. Troja kommer under den allsvenska säsongen näst sist och klara sig kvar i allsvenkan genom kvalspel. Samma säsong så defilera Växjö hem seriesegern och även kvalserien till elitserien. Det innebär att ett fåtal säsongers gemmensammt spel i samma serie nu är till ända. Redan säsongen innan så sprang, inte gick utan sprang, Växjö förbi Troja på område efter område om du frågar mig. Så att de nu skulle tillhöra en högre division i seriesystemet va kanske då inte så oväntat. Med andra ord så har Troja och Växjö, sportsligt, endast möts under ett fåtal säsonger under modern tid. Det innebär inte att det under tiden har lyckats byggas upp en antagonism gentemot varandra. Samtidigt så tittade många trojasupportrar mot väst i avund då de lyckades med så mycket, både det sportsliga, publika och arenabygget, medans vi stod kvar och kämpade oss kvar med näsan ovan vattenytan. Samtidigt blev det väldigt många från andra hållet som tittade med avund mot öst några år senare. Här i Ljungby finns en ungdomsorganisation värd namnet. En juniorsida som levererar år för år, på en för klubben bra nivå. Något som Lakers, för några år sen, inte va i närheten av. Idag har dock Lakers byggt (köpt) ihop sin juniorverksamhet. Det är fortfarande inte och kommer dröja väldigt längre innan de har ett juniorlag där stommen är baserad på renodlade Växjökillar.
Med detta sagt så önskar jag inte ett uns av framgång, helst ska de åka ur serien illa kvickt så vi får piska upp dom istället. Samtidigt så måste man se på vad de har gjort och lyfta på hatten för det de har presterat så här långt.

Det är Lakershistorien i korta drag. Vi backar bandet ännu längre tillbaka, 90- och 80-talet. Troja var vid denna tiden, enligt många, landets 13 bästa hockeylag. Ständig utmanare till elitserien. Antagonisten då hette Rögle, Linköping men kanske framförallt Tingsryd. Av dess tre lag är det endast Tingsryd som är kvar på Trojas nivå. De övriga har sprungit förbi så det visslar om det. Även om Rögle svajar tillbaka till allsvenskan lite titt som tätt och har svårt att hitta fotfästet i SHL så är de en större och bättre organisation än vad Troja är, än så länge ska tilläggas. Men dusterna med både Tingsryd och Rögle går långt tillbaka i tiden, längre tillbaka än åldern på både mig och många andra som ventilerat sina åsikter kring dagens besked. Jag ska villigt erkänna att jag hellre hade sett ett samarbete med Rögle då, i alla fall jag, har en mer hatkärlek till RBK. Jag gillar föreningen och dess värdering, sätt att spela ishockey. Sen önskar jag samtidigt att de spelar i samma serie som Troja så vi har möjligheten att slå dom. Deras syn på ishockey skiljer sig dessutom inte nämnvärt gentemot Trojas, ur ett historiskt perspektiv. Däremot är Rögle en förening som inte tillhör toppskiktet i SHL. De är, och jag har svårt att se att något ändrar sig inom den närmsta framtiden, och säkerligen förbli ett nedre halvan lag som gör kortare besök i allsvenskan framöver. Jag tror att Växjö mer har tiden för sig och då är ett samarbete med Växjö ett mer naturligt val. Alltid bättre att ta rygg på de som driver än de som följer.

Där är historien kring Troja och Växjös relation. Jag har full förståelse för att det väcker känslor, mycket hat, men vi måste kunna se saker och ting utifrån andra perspektiv. Vi får inte heller glömma bort att de som, i Troja, tar dessa beslut också har ett rödvitt hjärta. De gör detta för att de tror att det är det bästa för IF Troja Ljungby, nu och i framtiden.

Nu till det uttalade samarbetet som jag tycker att man kan se på två olika sätt, ett bra och ett dåligt. Nu skiter jag i Växjös synvinkel utan fokuserar endast på Trojas.
Vi börjar med det negativa.
Ur den negativa synvinkeln så finns självklart risken med dessa förbannade korttidslån. 3 matcher här och tre matcher där osv. Något som vare sig gynnar Troja, spelaren i fråga eller Lakers heller för den delen. Självklart finns denna risken och den enda gången som ett sådant förfarande är okey är vid massiva skadebeskymmer, men där ska egna juniorer som gjort det bra få chansen först oavsett tabelläge och motstånd. Det är min bestämda åsikt. Korttidslån big No NO.
En annan negativ aspekt i det hela just det känslomässiga. ”NU blir Troja ett farmalag till lakers” Folk byter ut den röda färgen mot orange på emblemet osv. Klart att supportrar blir besvikna, ledsna, uppgivna osv. Jag fattar det och jag tror även att föreningen också fattar det. Jag har svårt att se att de inte hade räknat med en känslostorm på sociala medier eller att de säkerligen har mailboxen full imorgon med en massa ”avskedsansökningar” gentemot föreningen och laget.
Personligen blev jag också besviken, däremot inte förvånad.

Ur det positiva så kan man dock skriva följande.
För att detta samarbete ska fungera så måste en ömsesidig respekt finnas. Troja skall inte under några som helst omständigheter ta emot spelare som de inte från grunden var intresserade av. Troja ska ta emot spelare som de känner passar in i klubbens sätt att spela samtidigt som de ska anser att det är en spelare som gör laget bättre. Om inte, tacka nej.

Som hockeykartan ser ut idag så sticker Troja inte ut på något område över huvudtaget. Vi kan inte erbjuda några enorma löner. Vi kan inte utlova några matcher med playoffkaraktär. Det gör att vi ligger lite längre ner i listan hos toppspelarna, helt naturligt. Med ett samarbete med en SHL-klubb så har vi större möjligheter att med andra argument knyta till oss de mer lovande unga spelarna, nu tänker 20-22 åringarna. Se Panterna idag, en liten klubb med knappa resurser där spelarna, vilket de själva säger, väljer Pantern tack vare att det finns möjlighet att ta steget vidare uppåt i seriesystemet via Malmö Redhawks.
Som det ser ut idag för trojas del så tampas vi med samma, eller i vissa fall, sämre förutsättningar än våra konkurrenter. Med ett detta samarbete i ryggen så får vi, gentemot andra klubbar, en fördel. I alla fall så inbillar jag mig det.
Så länge spelaren som kommer hit, på ett eventuellt lån från Lakers, är skriven för hela säsong utan klausuler så ser jag inga som helst problem i det. Vad är egentligen skillnaden att låna spelare som Jesper Williamsson 2 säsonger från HV. Gentemot spelare från Lakers? SÅ länge spelaren är bra nog, Troja är intresserade samt att utlåningen är skriven för hela säsongen utan klausuler om tillbaka flytt under säsong så ser jag inga problem.
Med detta samarbete så tror jag att Troja har en större möjlighet att ställa ett slagkraftigt lag på banan.
Sen måste man vara realist och inse att utarbeta ett samarbete tar tid. Det är inte säkert att vi kommer få några enorma saker redan nu, en back va dock redan klar, men däremot på sikt.

Detta skall inte ses som att halva Troja ska bestå av lån från Växjö utan det skall stanna vid max 2-3 spelare/säsong, hellre två än tre. Spelare som Troja också är intresserade av. Spelare som troja kanske annars hade haft svårt att intressera på grund av sin position i näringskedjan. Däremot så tror jag att många spelare som sneglar mot SHL och tittar på troja på ett annat sätt nu när de vet om att SHL-representanter är och tittar på många matcher.

Som avslutning vill jag säga följande.
Jag har full respekt för folks ilska, irritation, besvikelse och även sorg. Man får mer än gärna uttrycka sina känslor också. Däremot så tycker jag att man bör se sig i spegeln och fundera kring Troja situation både just nu och imorgon.
Jag är också en av de individer som anser att Troja bör klara sig på egna ben. Kunna förse sitt representationslag med egna spelare eller kunna locka dom till sig på egen hand. Tyvärr är vi inte där idag utifrån det hockeyklimat som råder i landet. Vi har inte ekonomi som Leksand eller Björklöven att erbjuda spelarna höga löner, för att ta allsvenska konkurrenter. Vi har egentligen inte något som är bättre hos oss jämfört med våra konkurrenter. Detta kan hjälpa Troja till framgång som leder till mer publik->mer sponsorer->mer intäkter->bättre lag->fler vinster->mer publik->mer sponsorer osv.

Tack för att ni tog er tiden.

Johan Brodén


36 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Tompa on 2 juni, 2017 at 16:52
  • Svara

  Bra skrivet och jag håller med

  • Buckshot on 2 juni, 2017 at 17:34
  • Svara

  Växjö B kommer att bli ett lag utan publik likt Pantern.
  Det här samarbetet är lika jävla sinnessjukt som EU.
  Samarbeta med någon/några utvalda och stäng ute resten. Tror ni att andra SHL-klubbar vill ha något utbyte med Troja? NEJ.
  Troja ska naturligtvis skaffa spelare som passar från hela Sverige. Det har gått bra dom senaste säsongerna.

   • Robin on 2 juni, 2017 at 18:07
   • Svara

   Du har hållt på i över ett dygn nu. Om du hatar lakers så mycket som det verkar, åk till växjö och bränn ner vida arena så blir folk nöjda.
   Nej folk kommer inte sluta kolla på Troja för att vi blir erbjudna ett par spelare från lakers som kan frigöra lönebudget så vi kan ha råd med någon artist. Sluta vara så jävla trångsynta. Jag ogillar lakers som fan men detta gynnar mer oss känner jag. INTE många spelare som blir utlånade återvänder till shl för att dom inte blir tillräckligt bra, så jag tror inte lakers tjänar något vidare på detta.

   Sen ska jag tillägga att snart går det nya tv-avtalet i lås och då blir shl-klubbarna ännu rikare och klyftorna ökar. Detta är hela grunden till att man ens samarbetar.

  • Buckshot on 2 juni, 2017 at 19:42
  • Svara

  Jag kan hålla på ett år. Bränna ner vida arena däremot tänker jag inte göra. Det är inte så mycket några spelare som jag retar mig på utan mer att man går ut officiellt och säger att man ska bli lakers bitch. Varumärket Troja kommer att devalveras.

   • Mattias on 2 juni, 2017 at 21:46
   • Svara

   Om du skall fortsätta spy en massa skit Buckshot, likt önska Trojas undergång, kan du väl vidkalla dig vid ditt riktiga namn istället för pseudonym. Eller det kanske är jobbigt att stå för vad du skriver.

 1. Buckshot! Min fru säger att har man inget bra att säga så ska man vara tyst.
  Jag är ännu rakare. Håll bara tyst och sluta sprida negativa vibbar runt Troja.
  Är man en sann supporter står man bakom sitt lag i vått och torrt.
  Detta kan vara Trojas stora chans för framtiden! Vi är för små för HA för att inte ta denna chans. Lakers är inte mitt lag heller och kommer aldrig att bli så, men vi har allt att lära av dem. Hockey idag kräver inte bara hockeykunnande utan också folk som kan marknadsföring, ekonomi samt hur man driver event. För det är vad hockey är idag. Mitt säsongsabonnemang är betalt och detta gör ingen skillnad.

  1. Jag håller med om att man ska stötta sitt lag . Men vill bara göra ett litet instick och påpeka att man inte bör köpa allt rätt av bara för det är ens klubb. Man får lov att ifrågasätta.

    • Doris on 2 juni, 2017 at 23:51
    • Svara

    Jodå man får ifrågasätta, men när inläggen blir på ”sandlådenivå” ja då tröttnar man att läsa.

    1. Agree

  • Doris on 3 juni, 2017 at 00:08
  • Svara

  Jag gillar inte lakers och kommer aldrig att göra MEN (som någon skrev på Twitter igår) ”Min kärlek till Troja är större än hatet till lakers”.
  Ser mycket fram emot återkomsten till Allsvenskan och kommer givetvis som vanligt att bli medlem och köpa säsongskort för att se mitt älskade röd/vita gäng kriga mot Leksand….MODO….TAIF……….M FLERA.

  Och om det sen kommer någon lirare från öster som vill dra på sej det vackra röd/vita matchstället och kriga med våra grabbar, ja då är han så välkommen..och få lite rött och vitt blod i ådrorna :)

  Ber om ursäkt om jag är lite positiv :)

  • Doris on 3 juni, 2017 at 00:26
  • Svara

  Mycket bra intervju på radion idag både från din sida Elias och även från Andreas Nord.

  1. Tack Doris!

  • Johannes on 3 juni, 2017 at 00:29
  • Svara

  Jag tror inte de flesta supportrarna i första hand stör sig på att man samarbetar La***s. Däremot sättet man kommunicerar ut det på. Nöjt och belåtet och med klubbemblemen nästan ihopväxta som om det vore Delary/Pjätteryd eller Dörarp/Vittaryd.
  Förra veckan blev jag kontaktad av Troja som ville att mitt företag skulle förlänga medlemskapet i Club 2948. Självklart ville jag det. Hade de ringt idag hade nog svaret blivit ett annat. Jag kom också plötsligt på att jag glömt att förlänga sittplatsabonemangen för mig och min fru. Bra, då kan jag fundera lite till på det. Det lär ju knappast säljas till någon annan under tiden.
  Apropå abonnemang så var sista dagen för betalning 31/5. Troja släpper nyheten om samarbetet dagen efter så nog räknade man med en del upprörda supportrar men kanske inte i den omfattning som det nu blev.
  För att få mitt och andras förtroende tillbaka måste Troja börja med att sanera sin hemsida från allt orange och blått.

  • Jimmie on 3 juni, 2017 at 09:24
  • Svara

  Bra skrivit , Jag var lite kluven till en början men jag tror detta samarbete kommer att bli bra för Troja. Tycker att dom som är oroliga för samarbetet mellan klubbarna istället borde lägga sin oro på laget som Trojas sportgrupp ställer på isen till kommande säsong , där ligger min oro i alla fall.

  • Duval on 3 juni, 2017 at 17:17
  • Svara

  (Edit: raderat onödiga personangrepp)

  Det finns en intervju med Pelle på youtube från april där han förnekar att Troja skulle vilja ingå ett samarbete med en shl klubb. Där han uttrycker sig att det är dumt av en förening som Troja att låsa upp sig till en förening utan att man skall håla alla dörrar öppna.
  Jag tror personligen inte på detta upplägg ska man välja Troja för att man vill spela i Lakers. Vilken lag känsla har man då spelar man för laget eller sig själv? (skutter man i dåliga lägen i stället för att passa för att det gynnar en själv?) Om man vill spela för en annan shl förening väljer man Troja då?
  Jag tycker att man skall vara ett skylt fönster mot hela shl som tex Bofors så lockar man spelare ändå
  https://www.youtube.com/watch?v=v1VHCQeYmEY Tid 18.30-20.30
  Jag tycker att Elias gjorde en bra intervju

   • Johannes on 3 juni, 2017 at 20:48
   • Svara

   Arrogant vill jag inte hålla med om. Han försökte vara proffsig i ett mycket trängt läge. Man måste förstå att trojaledningen har det ganska tufft nu med magont och dålig nattsömn. Jag hade inte velat vara i deras kläder nu. Jag gillar det inte men jag inser att de har agerat med Trojas bästa för ögonen.

  • nico on 3 juni, 2017 at 19:01
  • Svara

  (Edit: raderat onödiga personangrepp)

  Ju bättre spelare Troja kan få tag i till allsvenskan, desto bättre för klubben och oss fans.

  Om vi sen får det via Växjö, Skellefteå, New York Rangers eller Diö, är ju helt ointressant.

  In med bra spelare bara, så många som möjligt, och gärna till bra pris – och då är ett vasst kontaktnät det överlägsna sättet.

  Vi tävlar ju inte på något sätt med Växjö just nu. Inte om publik, inte om sponsorer och vi är inte i närheten av att vara på samma serienivå.

  Det är ju helt perfekt att vi har en av Sveriges absolut bästa hockeyklubbar just nu, bara en geografisk halvtimme bort – och att de vill samarbeta med oss.

  Ju fler spelare vi kan erbjudas där bortifrån, desto bättre för oss. Spelare med rank 15-30 i en Växjö-organisation, kan ta säkert oss mot toppen av allsvenskan.

  Det blir dessutom ett perfekt kortsiktigt reservdelslager, om vi skulle drabbas av en massa skador eller sjukdomar.

  Och en stimulans för våra bästa (unga) spelare, att det finns en tydlig väg ännu högre uppåt.

  Helt klockrent.

  Om såna som ni skulle få bestämma över nåt väsentligt i klubben, är vi dömda till division 1- och 2-spel för alltid.

  Bra jobbat, Troja-ledningen!

   • Johan on 3 juni, 2017 at 19:20
   • Svara

   Jag skiter i vilket! Bara Troja tjänar på det o kan ställa ett bra lag på banan. Sen om man vill samarbeta med hv, lakers eller Rögle skiter jag i. Bara vi får ett slagkraftigt lag o inte behöver kvala oss kvar i AS.
   Men bort med lakers loggan från hemsidan! Den hör inte hemma där! Den måste bort nu….

   • Duval on 4 juni, 2017 at 16:07
   • Svara

   Var är det för mening att spela i Trojas juniorlag om det blir skador så plockar man ändå bara in Lakers juniorer vad är drivkraften då? Vad händer om Lakers drabbas av många skador hur ser Trojas lag ut då? Ta Lakers Trojas bästa spelare och vi får fylla på truppen med Lakers juniorer? Det blir intressant om ni är lika positiva då!!!!!!!

  • Hans-Allan Martinsson on 3 juni, 2017 at 20:02
  • Svara

  Hur som helst så är mitt hjärta för Troja större än hatet för Växjö , vi måste någonstans inse att Växjö som stad är ungefär 4ggr större än Ljungby och resurserna är andra i alla avseende. Jag tror dock att Troja har mer att tjäna på ett samarbete än vad Växjö har. Och sedan tycker jag rent allmänt att om någon har en åsikt bör man ventilera den , men med namn. Mvh Hans-Allan Martinsson

  • Johannes on 3 juni, 2017 at 20:55
  • Svara

  YES! Trojas hemsida har sanerats. Inget blått! Inget orange! Någon har tagit åt sig av kritiken. Nu mår jag lite bättre.

   • Doris on 3 juni, 2017 at 21:49
   • Svara

   Rött..vitt..och vackert igen :)

  • Mats on 4 juni, 2017 at 18:38
  • Svara

  Jag har ingen uppfattning eller känslor för Lakers över huvud taget. Tror dock att det blir Troja som drar flest positiva favörer av detta.
  Tiden då småklubbar som Troja kunde utmana mot elitserien eller ens mot allsvenska toppen är på utdöende.
  Om några år så kommer övre halvan av allsvenskan eller kanske tom alla lagen i denna serien att ha olika avtal om samarbete med elitklubbar.
  Att då Troja redan nu skaffar sig ett sådant med en av elitseriens bättre klubbar kan jag endast se som positivt.
  Jag tror att framtiden för allas vårt Troja ser MYCKET ljus ut.

  1. Varför tror du det kommer vara en fördel? Motivera gärna.

  • Duval on 5 juni, 2017 at 22:59
  • Svara

  Troja har valt att samarbeta med den shl klubb som är sämst på att plocka fram talanger. Det vet hela hockeysverige utom Trojas styrelse. http://www.hockeysverige.se/2017/06/05/sa-bra-ar-shl-klubbarnas-juniorverksamhet/
  Det är ju helt klart att Lakers vill åt Trojas talanger som Jacob Larsson som valde Frölunda Pierre Engvall som valde Frölunda Oscar Fantenberg som valde Hv71.
  Om dom inte stannar kvar i Trojas organisation så hoppas jag att dom fortsäter att välja shl lag som är bra på att utveckla talanger och som ger dom chansen att spela shl hockey. Och inte känner sig pressade att välja Lakers så att dom stannar i utveklingen.

  • Ted on 8 juni, 2017 at 17:24
  • Svara

  Nu är jag lite långt efter på kulan men ändå…

  Tänker mest på detta:
  Med ett samarbete med en SHL-klubb så har vi större möjligheter att med andra argument knyta till oss de mer lovande unga spelarna, nu tänker 20-22 åringarna. Se Panterna idag, en liten klubb med knappa resurser där spelarna, vilket de själva säger, väljer Pantern tack vare att det finns möjlighet att ta steget vidare uppåt i seriesystemet via Malmö Redhawks.

  Eftersom varje match tv-sänds nu så når de ju ändå ut till de olika SHL-klubborna. De ser ju om han spelar bra även om han spelar i Almtuna eller AIK. och hade jag varit en bra spelare i Troja, så är ju Växjö den sista klubben jag vill till. Skulle hellre välja Modo eller Leksand..

   • Kjellkriminel on 8 juni, 2017 at 18:08
   • Svara

   Hade ”du” varit en tongivande och bra spelare i Troja utan anknytning till klubben så tror ja nog du mer än gärna hade gått till Lakers, hockeyallsvenskan är bara en språngbräda till SHL

  • Karl on 8 juni, 2017 at 22:55
  • Svara

  Troja är närmaste allsvenska klubb för både Frölunda, rögle, hv71, och Växjö. Idiotiskt att låsa upp sig med den klubb som har sämst
  ungdomsverksamhet.
  Gillar idén med att samarbeta med en Shl klubb, men det borde skötts betydligt smartare.

  • putte on 9 juni, 2017 at 09:18
  • Svara

  Väntar Troja på att Växjö ska släppa fler juniorer eller har dom stora problem med att få bra spelare till klubben. Det kommer mer info ut ur Nordkorea än från Troja tyvärr.

   • Mathias on 9 juni, 2017 at 12:26
   • Svara

   Gissningsvis så är spelare klara men man vill inte gå ut med de ännu av olika anledningar.

    • putte on 9 juni, 2017 at 12:45
    • Svara

    Varför talar man inte om det i så fall , så slipper man en massa onödiga rykten .

     • Mathias on 10 juni, 2017 at 11:29
     • Svara

     Gå till årsmötet och fråga.

      • Per on 12 juni, 2017 at 14:10

      Mycket bra tips Mathias. Lätt att vara kritisk på ett forum och gömma sig bakom en dator.

      Nu ska du få lite tips Putte.

      1. Skriv ner dina frågor och skicka dem till Troja. Då får du garanterat svar.
      Jag har ställt frågor och kommit med förslag. Daniel och Jan-Inge har svarat på alla mina frågor.
      Några saker har de till och med implementerat. Säkert inte pga mina förslag, men det är nu igenom. En sak jag fortfarande önskar är en familjesektion på sittplats med bra erbjudande. Självklart att ha enligt mig. Inte enligt Troja.
      2. Gå på årsmötet och bli uppdaterad. Kostar bara en liten slant att bli medlem om du nu inte skulle vara det.
      På ett årsmöte finns en punkt övriga frågor. Lyft dina frågor där.
      3. Sluta sprid negativa vibbar runt laget du stöttar. Det lär inte bli bättre av det. Kom med konstruktiva lösningar/förslag istället!

  • putte on 12 juni, 2017 at 14:21
  • Svara

  Ja du per jag tycker precis vad jag vill utan att personer som du tycker att man bara får tycka på ditt sätt allt annat är fel. Jag stöttar Troja på alla de sätt som jag kan och jag köper medlems kort varje år och så länge jag gör detta kommer jag ha åsikter åt båda hållen och inte bli som du , en som vill styra vad andra ska tycka.

  • putte on 12 juni, 2017 at 14:54
  • Svara

  Jag ska göra dig glad Per jag ska sluta ha åsikter på detta forum så kan ni fortsätta att dunka varandra i ryggen.

   • Mathias on 12 juni, 2017 at 18:22
   • Svara

   Putte, ta inte så illa upp, du har lika mycket rätt till en egen åsikt som alla andra. Det är väl skoj att diskutera? Jag tycker att du ska fortsätta :)

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud