Inför: Troja-Tranås


 

Vi tar en snabb koll på Trojas kommande motståndare Tranås AIF inför säsongens andra träningsmatch. Även den spelas i Ljungby Arena. Klockan 19:00 onsdagen den 22:e augusti.

Tranås har inför kommande säsong fått byta den södra HockeyEttan tillbaka till sin gamla serie den västra HockeyEttan. Där gör de bland annat Mariestad, Skövde och Borlänge sällskap.

Ifjol kom de sexa i grundserien och missade därmed Allettan. Men i Vårserien gick det bättre och man vann därmed serien vilket innebar att man fick delta i förkvalet. Där slog man ut Hammarby med 2-1 i matcher, efter att ha torskat den första matchen uppe i Stockholm. Därmed gick man vidare till PO1 där satsande Östersund väntade, ett lag som även dem fick ge vika. Men i PO2 tog det stopp mot storsatsande Kristianstad med 0-2 i matcher, även om det var mycket jämt och det blev ”bara” två uddamålsförluster. Summa summarum tror jag inte Tranås var nöjda med att missa Allettan, men i slutändan var de nog väldigt nöjda över att det gick så pass bra i PO.

Inför denna säsongen har man tappat hela 12 spelare, men man har fått behålla det mesta av stommen. Niclas Dahlberg, Hampus Andréen och Sebastian Ottosson sticker nog mest ut bland spelartappen.

In har man istället plockat, främst, spelare ifrån andra mittenlag i Ettan. Spelare som gjort det helt okej utan att egentligen sticka ut för mycket. Pontus Eklöf ifrån LHC J20 känns dock väldigt intressant, lika så gör Anton Blomberg ifrån Sköve. Sen är värvningen av Hanhals målvakt Fredrik Bergvik ett säkert kort.

Det känns som att Tranås ligger kvar på ungefär samma nivå som ifjol. I en sämre division, som jag vill påstå att västra är, så tror jag absolut att Tranås når Allettan.

 

… Sen har Troja planerat in ett event för medlemmarna i Miljonklubben innan matchen med en punkt kallad ”information kring A-laget inför matchen”. Låter intressant, särskilt med tanke på att Troja fortfarande är ute och söker på spelarmarknaden.

Tidigare matcher:

– Tranås: Första match för säsongen. Gick på is den 7:e augusti.

– Troja: 1-2 mot Halmstad

Trojas hetaste:

– Junioren Felix Wermelin var het senast mot Halmstad. Kommer första poängen mot Tranås?

 


1 kommentar

    • Jonte on 21 augusti, 2018 at 12:34
    • Svara

    Sätter 100 spänn på att Enberg presenteras.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud