Ettans fulaste klubbmärken


HockeyEttans fulaste klubbmärken

Denna listan får ni ta med en nypa salt, som vanligt när man listar saker som bygger på helt subjektiva uppfattningar.

Halmstad

1. Halmstad Hammers

– Kommentarer överflödiga. Supertöntigt klubbmärke som verkligen representerar den popklubb Halmstad än gång varit. Förra säsongen körde de med en jubileumströja som till skillnad ifrån deras ordinarie tröja och klubbmärke var superklassiskt, superelegant och supersnyggt.

Mariestad

2. Mariestad BoIS

– Jag förstår att Mariestad hämtat inspiration ifrån kommunmärket, men faktum är att försöken att ”tuffa” till det bara förvärrat det. Det hade varit snyggare att köra kommunvapnet rätt av, istället kör de med en plåtbruk som mer liknar en framrusande lastbil än en tjur.

Surahammar

3. Surahammars IF

– Även här förstår jag inte varför man inte kopierat kommunvapnet mer rätt av? Kommunvapnet innehåller två svarta yxor mot en gul bakgrund, två färger matchar väldigt bra ihop. Men varför har hockeylaget istället två hammare? Och varför blått och rött? Två färger som är ungefär lika mysiga ihop som en spya i sängen.

Nybro

4. Nybro IF

– Klubbmärket är så ful att inte ens klubben själv vill köra med det på sina tröjor. Bra det, för tröjorna med Nybro textat över bröstet är en av HockeyEttans snyggaste tröjor. Vikingar har förstår en anknytning till Sverige, men sticker Nybro ut rörande det? För mig är det rätt ologiskt att en klassisk klubb som Nybro IF bestämde sig för att lägga till Vikings i sitt namn och placera en ful tjock viking som klubbmärke.

Asplöven

5. Asplöven HC

– Ett riktigt mediokert arbete i Paint?

Hanhals-Silly-logga-958x450

6. Hanhals IF

– Ett lejon? Kings? Rött och blått?

KIK1KIK2

7.  Kristianstad IK

– KIK kör främst med det översta klubbmärket, som förvisso inte ser helt tokigt ut. Men på deras tröja ser märket väldigt malplacerat ut. Stämmer inte överens alls med tröjans färger vilket förvisso är förståeligt då den gröna färgen är gräsligt ful. ”Reservmärket” med ett lejon är dock ännu värre. Varför ett lejon?

huddinge_hockey

8. Huddinge IK

– Ännu ett lag som slopat klubbmärket (förutom en liten logo på bröstet) på sina tröjor. Bonuspoäng för att det är ett klassiskt märke som alla känner igen och att det faktiskt ska likna en skridskor. Men den röda färgen är mer än gräslig, den är fruktansvärd.

Helsingborg

9. Helsingborg HC

– Sköna röd färg, men med den blåa är den inte fager. Mycket konstigt klubbmärke också… vad har hänt med C:et? Och varför är H:en snea?

Vimmerby

10. Vimmerby HC

– Förvisso ett rätt stilrent klubbmärke. Men lik Hammers, Kristianstad, Nybro etc. så andas det lite 90-tal med noll logisk förklaring till varför det är en tiger med i klubbmärket? Varför?

Not: Troja har en häst i sitt klubbmärke och jag tror många reagerar över att jag sågar Halmstad, Vimmerby, Kristanstad etc. men inte Troja. Kanske någon tycker jag är inkonsekvent? Men jag motiverar det med att Trojas val av klubbmärke inte är helt ologiskt och helt taget ur luften. Historien bakom finns att läsa på Wikipedia.


1 kommentar

    • Jesper on 19 november, 2019 at 21:39
    • Svara

    Kan bara hålla med om Nybros ”klubbmärke” (är Nybrosupporter själv). Gräsligt fult och skamligt att klubben med sin historia ska skända sina tröjor med detta fiasko. Verkligen dags att byta tillbaka till det vackra originalet och vara stolta över sin historia. Kudos till Troja som har behållit sitt klassiska och vackra klubbmärke.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud