Genomgången: Kalmar HC


Kalmar HC

Kalmar HC
Placering ifjol: 2:a grundserien, 1:a alltvåan, 1:a kvalserien mot HockeyEttan
Tyngsta tapp: ?
Tyngsta värvningen: Robert Hestmann, målvakt (Storhamar), Nikla Dahlberg, back (Tranås)

Målvakter:
*Andreas Henriksson
*Robert Hestmann

Kommentar: Hestmann har gjort det mycket bra i Ettan tidigare och varit en ganska bra back-up i norska topplaget Storhamar. 30-år gammal och rutin därefter. Viktigt rekrytering av nykomlingen. Kan ingenting om Henriksson, men det känns som att Hestmann kommer stå majoriteten av lagets matcher ändå, särskilt de viktiga matcherna.
Betyg: 3/5

Backar:
*Jens Andersson
*Kevin Andersson
*Niklas Dahlberg
*Gustav Jäderberg
*Jonas Karlsson
*Anton Kellman
*Ludvig Martinsson
*Oliver Styf

Kommentar: Ett antal som följt med ifrån Tvåan upp, svårt att veta hur de står sig. Men Jonas Karlsson är intressant, han är 33 år gammal och har efter relativt många år i Ettan varit nere och vänt i division 3.

Ung Martinsson har offensiva kvalitéer som kan blomma ut med förtroende i Ettan. Även mer etablerade Jens Andersson kan bidra offensivt samtidigt medan Niklas Dahlberg, lagets bästa back i min mening, tillför med ett stabilt tvåvägsspel.
Betyg: 2/5

Forwards:
*David Algulin
*Robert Bergdahl
*Felix Carlsson
*Victor Crus Rydberg
*Linus Dahlstedt
*Robin Dahlstedt
*Mikael Friberg
*Jani Nurkkala
*Jarkko Oikarinen
*Oskar Olsson
*Adam Persson
*Daniel Rosenqvist
*Kim Runermark
*Jesper Sellin
*Jimmie Svensson
*Fredrik Wink

Kommentar: En forwardssida var främsta bärande punkter ligger på spelare som varit många år i Tvåan (och till och med Trean) men som tidigare spelat på Ettan-nivå eller högre. Exempelvis 30-åriga David Algulin som spelat 300+ matcher med Nybro i Allsvenskan och Ettan, kreativa centern Jarkko Oikarinen som varit en mycket stark poängproducent i Ettan samt 36-åriga Jimmie Svensson som varit en energispelare i Allsvenskan med såväl Troja, AIK, Oskarshamn och Karlskrona men som nu varit nere och vänt i division 3 med Kalmar. Hur mycket har dessa 30+ kvar att ge?

Sen har man Linus och Robin Dahlstedt som aldrig spelat på en högre nivå men som öst in poäng i såväl Tvåan som Trean. Är det två spelartyper som har förmågan att anpassa sig till högre nivå? Likt tekniska Kim Runermark som gick från Tvåan (förvisso med ett förflutet i Ettan innan dess) till att direkt bli en poängspelare att räkna med i Ettan, nu ska han bära Kalmars offensiv. Men Runermark lär få uppbackning av tidigare talangen Crus Rydberg, som med sitt spelsinne och tvåvägsspel spåddes en ljus framtid men som inte fick till det i verken Allsvenskan med Vita Hästen eller i Ettan med Vimmerby. Nu har han varit med att ta upp Kalmar och lär inte ha några problem att få speltid. Talangen finns där iallafall.

Adam Persson kan bidra med attityd och finska Jani Nurkkala är intressant. Att ett svenska lag värvar ifrån den finska motsvarigheten tillhör inte vanligheterna, så det ska bli intressant att följa. Han beskrivs som en powerforward.
Betyg: 2/5

Ledare:
*Lenny Eriksson
*Andreas Holfelt

Kommentar: 64-åriga Lenny Eriksson behöver ingen närmare presentation. Han har varit runt i hur många olika klubbar som helst och är ett fullblodsproffs. Personligen minns jag honom främst från hans år i BIK Karlskoga, ett grötigt lag minst sagt, men han har en mycket framgångsrik tränarkarriär i Norge bakom sig. Bland annat med ett mästerskapsguld. Dessutom har han varit många år i Kalmars antagonist Nybro.

Även assisterande tränare Andreas Holfelt har en karriär bakom sig i antagonisten Nybro. Dels en mycket framgångsrik spelarkarriär men även många år som tränare med helt okej resultat med tre raka Allettan-platser och två play off-kval.

Att en nykomling kan mönstra två ”huvudtränare” med så bra CV är ovanligt. Mycket starkt faktiskt. Även om jag kanske tycker att materialet de ska jobba med är lite för ålderstiget så kanske tränarbiten blir pusselbiten som höjer Kalmar från ett mittenlag till en utmanare om Allettan.
Betyg: 5/5

Tabelltipset:
1.) Kallinge/Ronneby
2.) Troja
3.) HC Dalen
4.) Kristianstad
5.)
—–
6.)
7.) Kalmar
8.) Hanhals
9.)
10.)
11.) Mörrum
12.) Halmstad


3 kommentarer

  • Rudan on 31 augusti, 2018 at 17:05
  • Svara

  Kan man vara ett poplag utan publik ? Skillnaden på de andra lagen du nämner var ju att de va en jäkla drag kring matcher och drog mycket publik.
  Utan kambua hade de troligtvis inte varit i ettan.
  Men klart,är ju rätt stor stad så förutsättningar finns väl kanske…

  1. Ja, det är förstås en mycket viktig aspekt och Kalmars största utmaning.

    • Rudan on 31 augusti, 2018 at 17:27
    • Svara

    Javisst,men går det bra och de får en ny hall så är ingenting omöjligt iaf :) men tycker ändå de inte är i närheten av samma hype som de andra lag som hade flera 1000 på sina matcher.

    Nu har ju förvisso inte Kalmar möjlighet till de då deras hall inte rymmer så mycket folk så går ju inte riktigt att jämföra så sätt.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud