Inför: Dalen-Troja


Trojakollen

Inför HC Dalen – Troja

Både Dalen och Troja går imorgon, söndag, in på en intensiv matchvecka. Dalen har fyra matcher och Troja tre matcher på kommande sju dagar där man avslutar mot varandra i Ljungby på valdagen den 9:e september men en sista träningsmatch innan seriestarten.

Troja har haft en tämligen snårig försäsong men man visade upp positiva tendenser under cupen i Mariestad för en vecka sedan. För Dalen har det gått som på räls och man är obesegrade efter fyra matcher. Dalen är ett lag jag personligen tror starkt på inför säsongen och tror kommer utmana i toppen av tabellen. Således är söndagens möte en mycket intressant fingervisare inför säsongen. Hur står Troja sig mot de lag de ska tävla mot? Man gav styrkebesked mot ett halvskadat Mariestad (vilket även Troja var förvisso), och matchen mot Dalen är av samma dignitet.

Tidigare år i Ettan har Troja oftast avfärdat Dalen tämligen enkelt med segrar som 3-0, 6-0, 8-1 och 10-2. Bara vid ett tillfälle på tre säsonger (6 matcher) har Dalen lyckats lugga Troja på poäng. Men den statistiken tror jag spelar väldigt liten roll i år, dels för att det är två helt nya lag med nya tränare men främst för att Dalen är ett bättre lag nu än de var under de tre år Troja senaste tillbringade i serien. Dalen är ett spelande lag och inte alls lika ”grötiga” som exempelvis Halmstad var, vilket jag förvisso tror gynnar Troja.

Spelare att se upp med i Dalen är helt klart forwardsen Jonathan Tholander och Kalle Hult. Även storväxta backen Patrik Magnusson lär dra blickar till sig.

Tidigare träningsmatcher:
HC Dalen:
4-3 mot Skövde
6-0 mot Värnamo
4-3 mot Skövde
3-2 mot Mariestad

Troja:
1-4 mot Herlev
4-1 mot Mariestad
7-0 mot Grums
1-2 mot Tranås
1-2 mot Halmstad

Trojas poängliga försäsong:
Olsson 3+2
Roslund 5+0
Sjögren 1+3
TT 1+3
Alfred 0+3
Byström-Johansson 2+1
Åkesson 2+1
Berling 0+2
Nielsen 0+2
Wermelin 0+1
Ernstig 0+1
Anton J 0+1
Lindholm 0+1

Dalens målskytar (statistik från 6-0 mot Värnamo saknas)
Jonathan Tholander 2
Anton Johansson 2
Edwin Johansson 1
Timmie Persson 1
Johan Larsson 1
Kevin Carlsson 1
Victor Romfors 1
Ian Örnskog 1
Christian Kristiansen 1


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud