Genomgången: Helsingborgs HC


Helsingborgs HC

Helsingborgs HC
Placering ifjol: 9:a grundserien, 3:a vårserien
Tyngsta tapp: Arvid Stenmark, målvakt (Tegs SK)
Tyngsta värvningen: Johan Zarwel, center (Rögle J20)

Målvakter:
*Joel Svensson
*Daniel Wahlberg

Kommentar: Två målvakter som inte övertygat på SuperElit-nivå och känns två oerhört osäkra kort att satsa på. Wahlberg var förvisso back-up i suveräna Västerås ifjol och stod åtta matcher, med bra statistik. Men det är lätt att vara bra i seriens bästa lag. På förhand känns Helsingborg som laget med ”sämst” målvaktspar.
Betyg: 1/5

Backar:
*Axel Björklund
*Jacob Böll
*Isac Jernberg
*Oscar Karlsson
*Philip Motéus
*Victor Mångs
*Marc Rivière
*Anton Sjöstrand
*Joel Wüthrich

Kommentar: Även backsidan är ung och oprövad. De flesta är från juniorligor och väldigt oprövade på seniornivå. Victor Mångs tillför rutin och tillsammans med Anton Sjöstrand, som återvänder från Hanhals, så har man åtminstone två backar man med säkerhet vet vad de går för. Men övriga?
Betyg: 1/5

Forwards:
*Casper Andersson
*Julius Bergkvist
*Oscar Jakobsson
*Ludvig Jansson
*Jesper Lönnberg
*Totte Moberg
*Ludvig Nilsson
*Rasmus Rosenqvist
*Adam Swärdh
*Johan Zarwel
*Casper Åkesson
*Sebastian Knösch

Kommentar: Konceptet fortsätter på forwardssidan, ungt och främst spelare med erfarenhet från div. juniorligor. Julius Bergkvist och Ludvig Jansson lägger någon form av grund och är produktiva spelare som kan bidra över hela banan. Johan Zarwel är ett intressant nyförvärv ifrån Rögle J20 och kan kanske göra en liknade säsong som den Rasmus Rosenqvist gjorde ifjol. Alltså två-fyra säkra poängspelare. Håller det? Beror helt på hur övriga kan täcka upp.
Betyg: 1/5

Ledare:
*Tim Brithén
*Mattias Frelin

Kommentar: Britén är esset i armen för Helsingborg. Han kan sy ihop det till synes otillräckliga laget till ett lag som ligger stabilt i mitten. Trots allt så brukar inte Helsingborg vara någon slagpåse i serien, även om de sällan ställer något namnkunnigt lag på isen. (Men i år är det extra namnokunnigt).
Betyg: 3/5

Tabelltipset:
1.) Kallinge/Ronneby
2.) Troja
3.) HC Dalen
4.) Kristianstad
5.)
—–
6.)
7.) Kalmar
8.) Hanhals
9.)
10.) Helsingborg
11.) Mörrum
12.) Halmstad


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud