Inför: Mörrum-Troja


 

Trojakollen

Inför: Mörrum-Troja

 

Mörrum pressade KRIF i premiären och tog tre starka poäng, ett styrkebesked som lag. Det har gått mycket tyngre efter det dock med en storförlust mot Vimmerby här senast. En formkurva likt Trojas, som dock sluppit en förnedring målmässigt. Trojas lag är iskallt och har ett rejält sargat självförtroende, dessutom har pressen på axlarna ökat kraftigt. Kan Troja hantera pressen?

Mörrum har inget att förlora, de är ingen som kommer såga dem oavsett om de torskar med ett mål eller sju mål. Medan Troja vet att avskedskraven lär hagla om man inte vinner. Detta faktum kan komma att prägla matchbilden ganska så rejält. Jag tror inte Troja avfärdar Mörrum problemfritt, men jag anser att man absolut bör vinna om man ska ha kvar något förtroende i sin målsättning att utmana om HA till våren. För ska man ens nå Allettan bör man absolut vinna mot Mörrum.

Tippar seger 4-2, sista i tom bur.

Spelare att se upp med
Mörrum: Dave Lindarv sticker ut, leder poängligan internt och har en hög högsta nivå. Har ett sparkapital i Sonny Karlsson som dominerade mot Troja under den period han spelade i Halmstad. Finns sparkapital där, likt Kalmars Kim Runermark utmanade i fredags kan Sonny utmana.

Troja: Laget är iskallt. Men det är dags för Jonathan Nielsen att börja avlossa sin bössa. En av allsvenskans bättre backar sett till poängskörd ska inte marginaliseras i Ettan. Som han tyvärr blivit i inledningen av serien. Annars så fanns det rejält med glöd i Byström Johansson i fredags, och glöd är en bra början.

Formkurva
Mörrum: 0-6 mot Vimmerby, 2-4 mot Nybro, 3-2 mot KRIF
Troja: 1-3 mot Kalmar, 2-3 mot Dalen, 5-1 mot Halmstad

Poängkung
Mörrum: Dave Lindarv 1+2
Troja: Hampus Olsson 2+1, Oscar Öhman 1+2, Mattias Åkesson 0+3

Plus/Minus bäst och sämst
Mörrum: Khalid Ibrahim +1 / Dave Lindarv -5
Troja: Mattias Åkesson +3 / Byström, Lindholm, Sjögren, Anton O -2

Mål per match/insläppta per match
Mörrum: 1,7 / 4
Troja: 2,7 / 2,3

Utvisningsminuter per match
Mörrum: 6,67
Troja: 6,67

Power Play / Box Play
Mörrum: 33,33%
Troja: 33,33%

Tekningsprocent
Mörrum: 48,63%
Troja: 50,86%


1 kommentar

    • Mathias on 25 september, 2018 at 12:30
    • Svara

    Det är för mycket krav och för lite support just nu. Detta laget behöver folk som hejar nu så strömmen i klubborna kan försvinna, istället för folk som stirrar sig blint på målsättningen, ett av stegen dit är att visa laget tålamod och support nu så laget kan spela ihop sig och sedan spela ut sitt register.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud