Flow är A och O


Troja vände 0-2 efter 20 minuters spel till vinst 7-3 hemma mot Tyringe. En match som man kanske inte kan dra allt förstora växlar på. Men att man vänder matchen både resultat- och spelmässigt och dessutom får islossning med sju kassar framåt är oerhört gott för lagets sargade självförtroende.

Självförtroende och flow i spelet är A och O. Den kontrasten var oerhört påtaglig idag. Matchen var som att beskåda en skräckfilm i den första perioden. Troja var bleka och tandlösa, man hotade inte Tyringe för fem öre trots ett övertag i puckinnehavet. Detta medan Tyringe tog tillvara på Trojas nervösa misstag.

Men anförda av Johan Lindholm och Mattias Åkesson, som höll huvudet högt matchen igenom, vände Troja matchbilden och matchresultatet. Troja fick passen på bladet och kom in i zon med fart, inga U-svängar och tveksamheter, utan rakare puckar mot mål och mer glöd på returerna. Och när 3-2 kom så släppte verkligen oket från axlarna i laget. Matchens 20 första minuter och matchens 20 sista var som dag och natt.

Förhoppningsvis kan man bygga vidare på det till nästa match… starta matchen med samma tuppkam som man avslutade dagens.

Man vann alltså. Men är allt frid och fröjd för det? Nej. Det finns att jobba på förstås. Och jag tycker det saknas attityd i laget, en ren checking line. Men samtidigt känns dagens match väldigt viktig, jag tror att mycket av Trojas kräftgång sitter mentalt och därför är det nyttigt att få lite flow i sitt spel. För trots allt; det är Trojas spel som varit mediokert, inte lagbygget.

Matchens lirare

*** Åkesson

** Lindholm

* Alfred


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud