Proppen ur… igen!


Troja tog ännu en storseger under onsdagskvällen när de bröt ner Hanhals och till slut vann med förkrossande 7-2.

Hanhals inledde matchen piggt och energiskt, vilket tycktes överraska Troja som slog puckarna hitan och ditan, vilket resulterande i ett fullt logiskt ledningsmål för Hanhals räkning tidigt i matchen. Men trots 11-5 i skott för Hanhals så var det Troja som gick till paus med ledningen i matchen. Något man kan tacka Hanhals ineffektivitet och Anton Svenssons målvaktsspel för.

I den andra perioden fullständigt pulvriserar Troja Hanhals målmässigt och drar iväg till hela 5-1. Hanhals försökte spela mycket mer av ett eget spel och skapa målchanser på egen hand än vad Mörrum, Tyringe och Kalmar försökt. De tre lagen har i princip bara förlitat sig på Trojas nervositet och misstag. Hanhals spel kan anses hedersvärd, men å andra sidan kostade det rejält och det blev storstryk.

Men David Stenbacka i hemmalaget imponerande och var inblandat i mycket offensiv. Något för ”topplagen” att kika närmare på till jul.

Även om passningsspelet inte på långa vägar var perfekt och även om matchkvalitén långa stunder var rätt kass från bägge håll så kändes dagens match som ännu ett fall framåt för Trojas del. Målen trillar inte in av en slump, utan jag tycker mig kunna urskilja en attitydskillnad i spelet. Spelet innehåller framförallt mer fart men det är också mer attityd i anfallen. Attityden syns i att man är rakare på mål och framförallt trafikerar mål hårdare.

7-3 mot Tyringe var kanske förlösande? Passande i så fall, för nästa onsdag har man Helsingborg hemma och sen på fredagen åker man till Kristianstad för en riktigt tung värdemätare. Vore förstås väldigt angeläget om man var i sitt esse då.

Jag tror det är lättare att spela hockey mot ett lag som vill spela hockey tillbaka, så därför ska den matchen bli mycket intressant att följa. Men tills dess behöver man nog slipa en del på PP-spelet.

Kanske vågar vi hoppas på att supportrarna hittar tillbaka till arenan nu när Troja hittar tillbaka till sitt spel?

… komiskt nog är Troja, vars akilleshäl under inledningen av serien varit målskyttet, det lag tillsammans med KRIF som gjort mest mål i serien. Tre storvinster gör sitt förstås.

Matchens lirare

*** Fjärdekedja (Roslund, Alfred, Åkesson)

** #14 Lindholm

* #28 Svensson / #21 Berling


2 kommentarer

  • Vedis on 4 oktober, 2018 at 13:35
  • Svara

  Tre storvinster!
  Jovisst, men vinner man inte mot dessa förmodade bottenlag klart, ja då är det dåligt!
  Men man ska inte klaga.
  Snart nog ser vi hur det ser ut mot topplagen!

  • Mathias on 4 oktober, 2018 at 14:48
  • Svara

  Så bara för att hanhals inte är ett topplag så finns det ingen anledning att glädjas?

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud