Inför: Troja-Helsingborg (…HC och inget annat ;-) )


Helsingborgs HC

Omgång 7 ska gå av stapeln efter en veckas speluppehåll. Troja kommer till match med en positiv trend i ryggen, en trend man förhoppningsvis inte tappat bort under speluppehållet. Helsingborgs HC står på schemat, och inte HIF som Troja råkade få med i sin matchannons. ;-) Men för er kännedom är det inte dem själva som producera affischerna… men roligt blev det, liksom ifjol när man skulle möta restaurangen Vita Hästen och inte hockeylaget.

Helsingborg, som mäktat med otroliga 0 PP-mål på sex matcher, ligger sist i tabellen och har gjort minst mål framåt av samtliga lag i serien, och det är sannerligen ett motstånd Troja ”bara ska” slå. Men samtidigt var Helsingborg ett riktigt boogie team för Trojas del under Pelle Svenssons epok. Under tre år, som megafavoriter, förlorade Troja hela tre av sex matcher mot skåningarna. Vilket är typ tre gånger för mycket för ett lag med Trojas ambitioner kontra Helsingborgs.

Nu är det nya spelare och tränare i båda lägrena och Helsingborg har tappat många tongivande spelare utan att ersätta dem sedan dess. Men hursomhelst, Helsingborg är ett solklart exempel på att laganda slår individuell skicklighet. Det är alltid värt att begrunda innan man tar sig an en ”självklar” match, Helsingborg kommer kämpa till max och det kommer räcka oerhört långt.

För Trojas del är det en sista chans att slipa på sitt spel och boosta självförtroendet innan man åker till Kristianstad på fredag för en väldigt tuff match mot seriens bästa lag så här långt på säsongen. En riktig värdemätare för det trojanska laget. Är man ett mediokert lag, utan möjlighet att utmana de bästa, eller maskerade man bara formen i inledningen av hösten?

Spelare att se upp med
Helsingborg: Helt ärligt så är Helsingborg ett rätt slätstruket lag, på pappret åtminstone. Men Ludvig Jansson brukar hålla en bra nivå och har varit med och satt käppar i hjulet för Troja förr, även om han hittills i år varit ganska sval i sin poängproduktion. Annars har man två intressanta talanger i Johan Zarwel och finländska Totte Moberg som inför den här säsongen kommer ifrån SuperElit respektive den finländska motsvarigheten, där de båda producerat bra. De tillhör även HHC:s bättre målskyttar så här långt på säsongen.

Troja: Alfred Andersson, som än så länge inte varit inne på ett enda mål bakåt, leder den interna poängligan och är tätt följd av trotjänaren Mattias Åkesson, Åkesson är alltid en poängspelare att räkna med på denna nivån men i år syns han mer på isen än vad han gjort tidigare. Åkesson har många gånger beskyllts för att vara en loj spelare, men i inledningen av årets säsong tycks det gå att urskilja en nytändning i veteranen! Han har mer fart i kroppen och ger ett betydligt piggare intryck än vad han tenderat att göra förut. Kul! Det finns otroligt mycket talang i den kroppen.

En annan som slitit på och gjort stor skillnad på isen är Johan Lindholm, så här långt på säsongen kan man nog påstå att han varit lagets mest betydelsefulla spelare.

Formkurvan
Helsingborg: 1-2 mot Vimmerby, 3-6 mot Nybro, 2-6 mot KRIF
Troja: 7-2 mot Hanhals, 7-3 mot Tyringe, 2-1 mot Mörrum

Poängkung
Helsingborg: Totte Moberg 2+1, Ludvig Nilsson 1+2, Julius Falkenbäck-Bergkvist 1+2
Troja: Alfred Andersson 3+6

Mål per match / insläppta per match
Helsingborg: 1,81 gjorda / 3,96 insläppta
Troja: 3,96 gjorda / 2,15 insläppta

Utvisningsminuter per match
Helsingborg: 6,33 minuter
Troja: 5,67 minuter

Power Play / Box play
Helsingborg: 0% / 80%
Troja: 18,75% / 94,12%

Tekningsprocent
Helsingborg: 52,13%
Troja: 51,38%


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud