Inför: Kristianstad-Troja


KIK2

Omgång 8 drar igång ikväll och Troja ställs mot säsongens, hittills, tuffaste motstånd; att ta sig an serieledande Kristianstads IK på bortaplan! Kristianstad är onekligen ett stjärnspäckat lag och är så här långt in på säsongen fortfarande obesegrade. Det enda poängtappet man har gjort under säsongen var ett X borta mot Hanhals i omgång 2, i övrig har man sopat mattan med samtliga motstånd. Dessutom kommer man till match med en oerhört positiv trend i ryggen, där man avverkat tre andra seriefavoriter på raken; vinst mot Vimmerby, Nybro och KRIF.

Men Kristianstad har drabbats av en mindre skadekris på kuppen, och om vi minns tillbaka på Trojas försäsong så kan vi förstå hur förödande det kan vara. Kristianstad saknar Marcus Siren, Herman Hansson, Roger Ohlsson plus att backarna Måns Hansson (Edströms ersättare), Christoffer Rasch och Calle Krantz saknades senast mot Vimmerby.

Oavsett så tycks Kristianstad gå som tåget och matchen kommer bli en riktigt tung värdemätare för Troja som inledde säsongen svagt och har ännu inte gett något styrkebesked. Självförtroende och receptet för att vinna hockeymatcher har man dock med sig efter sina tre senaste utklassningar. Men det är en sak att slå seriens bottenlag, och en helt annan att slå en av Ettans främsta utmanare om en kvalserieplats.

Det är en intressant match på många sätt. Dels för att det är ett tufft möte mellan seriens två kanske namnstarkaste lag men också av det faktum att Kristianstad och Troja är seriens två målrikaste lag framåt och samtidigt två av seriens målsnålaste lag bakåt.

En spännande period av serien inleds ikväll, förhoppningsvis får man en smakstart!

Spelare att se upp med
Kristianstad: Lagets stora affischnamn är Victor Löfstedt och han kommer utgöra ett stort offensivt hot. Mikael Johansson har ett förflutet i Troja och släkten brukar vara värst, som uttrycket lyder. Men för Trojas del handlar det nog främst om att få hål på Joel Gistedt… Troja som hade problem att göra mål i inledningen på säsongen ställer nu verkligen sin kompetens på prov. Håller den?

Troja: Fjärdekedjan med Roslund, Alfred och Åkesson har varit lagets bästa flera matcher i rad nu. Det vore nog inte helt osannolikt att de drar ångloket även ikväll! Men nu är det tuffare motstånd och det kommer ställa höga krav på lagets målvakter, som än så länge gjort bra insatser i samtliga starter. Jag tror Anton Svensson vaktar kassen, då han enligt mig har varit snäppet vassare än Ragnewall under inledningen av säsongen.

Tuffare motstånd ställer också högre krav på lagets defensiv, Trucken ska vara den självklara härföraren. Carl Ernstig hade en tung start på säsongen men spelat mer bekvämt på slutet, han ska vara en defensiv back och kvällens batalj ställer höga krav på honom.

Formkurvan
Kristianstad: 2-1 mot Vimmerby, 3-0 mot Nybro, 3-1 mot KRIF
Troja: 8-0 mot Helsingborg, 7-2 mot Hanhals, 7-3 mot Tyringe

Poängkung
Kristianstad: Victor Löfsted 4+5
Troja: Alfred Andersson 4+7, Mattias Åkesson 2+9

Mål per match / insläppta per match
Kristianstad: 3,81 gjorda / 1,13 insläppta
Troja: 4,54 gjorda / 1,84 insläppta

Utvisningsminuter per match
Kristianstad: 11,29 minuter
Troja: 5,14 minuter

Power Play / Box play
Kristianstad: 14,29% / 83,33%
Troja: 26,32% / 94,44%

Tekningsprocent
Kristianstad: 53,78%
Troja: 51,74%


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud