Inför: Troja-Vimmerby


Vimmerby

Troja krossade även serieledande Kristianstad och kommer till match mot Vimmerby med ett starkt facit i ryggen, Vimmerby å andra sidan nollade KRIF på bortaplan senast och har ett starkt defensivt spel som passar alldeles utmärkt som underdogs.

Troja är seriens målgladaste lag med nästan fem mål framåt per match. På andra sidan står dock seriens tätaste lag, Vimmerby, som släppt in blott 1,49 mål per match. Samtidigt gör man inte speciellt många mål framåt heller, medan Troja har varit täta bakåt under hela säsongen.

Bägge lagen har riktigt starka special teams också, framförallt i box play.

En spännande match och återigen en värdemätare för Trojas lag. Vimmerby är ett tillslutet lag som brukar trivas ypperligt som underdogs. Jag tror att vi kan få se en matchbild liknade den man hade hemma mot Kalmar i omgång 3.

Spelare att se upp med
Vimmerby: Vimmerby är ett lag som främst förlitar sig på sitt defensiva spel, men Martin Pärna och lagkapten Jakob Karlsson är två spelare som har kapaciteten att ta tillvara på minsta möjlighet.

Målvakten Tomas Rydén har varit helt otrolig i inledningen av serien och kommer säkerligen stå på huvudet återigen. Framför honom tar Oskar Carlsson ett stort defensivt ansvar samtidigt som Pontus Näsén, som spelade i division 2 för två säsonger sen och hämtades ifrån Arboga inför denna säsongen, överraskat. Även backarna Pelle Ström och Alexander Andersson är starka kort, i bägge riktningarna.

Troja: Tobias Törnkvist har fortfarande inte varit inne på ett enda mål bakåt denna säsongen (i 5mot5) och parkerar just nu på starka +11 i plus/minusstatistiken. En grovjobbare med offensiva glimtar. Alfred Andersson är inte mycket sämre han. Han var inne på ett mål bakåt mot Kristianstad, vilket var hans första för säsongen, men han har samtidigt varit ett av lagets mest säkra offensiva kort de senaste fyra matcherna tillsammans med Mikael Roslund och Mattias Åkesson.

Samtidigt har Alexander Edströms intåg i truppen gjort skillnad på lagets uppspel. Han är säker i sina passningar och har underlättat det offensiva spelet mycket. Kommer bli en viktig egenskap mot ett slutet Vimmerby där de snabba spelvändningarna kan bli avgörande. Edström har chansen att bli matchvinnaren!

Samtidigt var Hampus Andréen inblandad i samtliga av lagets tre första mål mot Kristianstad i den oerhört starka första perioden. Han var onekligen en matchvinnare då!

Formkurvan
Vimmerby: 4-0 mot KRIF, 1-2 mot Kristianstad, 2-1 mot Helsingborg
Troja: 6-2 mot Kristianstad, 8-0 mot Helsingborg, 7-2 mot Hanhals

Poängkung
Vimmerby: Martin Pärna 3+5
Troja: Alfred Andersson 4+8, Mattias Åkesson 3+9

Mål per match / insläppta per match
Vimmerby: 2,86 framåt / 1,49 insläppta
Troja: 4,72 framåt / 1,86 insläppta

Utvisningsminuter per match
Vimmerby: 6,75 minuter
Troja: 7,25 minuter

Power Play / Box play
Vimmerby: 33,33% / 95,65%
Troja: 30,43% / 95,83%

Tekningsprocent
Vimmerby: 51,86%
Troja: 47,89%


1 kommentar

    • Toja on 16 oktober, 2018 at 15:59
    • Svara

    TT har inte varit inne på något baklängesmål i boxplay heller vilket förstärker de +11 i +- rejält då han spelar i varje boxplay också..

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud