Trojas svit bruten


Att Troja skulle förlora kvällens drabbning mot Vimmerby var det nog ytterst få som skulle vilja satsa sina pengar på efter matchens första 20 minuter.

Trojas första period saknade en del gnista, som vi sett de senaste matcherna, men å andra sidan spelade man ett oerhört kontrollerat spel och avväpnade Vimmerby helt och hållet. Att lågan brann lågt är förstås aldrig något bra, men att systematisk spela av en period är ett styrkebesked. 2-0 efter första perioden och det var närmare både 3-0 och 4-0 än 2-1.

Men efter den perioden så trodde man nog lite väl mycket om sig själva. Likt man var nere på den absoluta botten vid 0-2 mot Tyringe för några matcher sedan var man idag upp på toppen. Och från toppen faller man tungt.

Troja ger Vimmerby ett lillfinger och Vimmerby är inte sena att sluka hela handen. Tre mål i power play plus ett mål när Trojas fokus ligger på en utvisningssituation. Vimmerby, som hela tiden spelade på gränsen till vad som är tillåtet, var oerhört effektiva i special teams och helt ärligt så är åtminstone två av målen alldeles för enkla. Och vid 2-3 bytte mycket riktigt Anton Svensson ut sig själv också.

Vimmerby hade ledningen inför sista perioden och parkerade bussen i egen zon. Och om deras målvakt Rydén var något svajig i den första perioden så var han femtanjävlig i den sista perioden. Och Vimmerby fick glatt skrika indiantjut vid slutsignal. Troja fick inte ordning på spelet och lyckades aldrig få in någon kvittering.

Alla lag förlorar och alla lag behöver förlora emellanåt. Nu blev Troja nerplockade från sina höga hästar lika snabbt som de kommit upp på sadeln. Nu ska man granska sina brister, skaka av sig vedmodet och hitta tillbaka till ödmjukheten och det vägvinnande spelet.

Matchens lirare

*** –

** #14 Lindholm

* #24 Olsson


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud