Krigarinsats när Troja förankrade i toppen av tabellen


Två powerplay-mål i den första perioden på två väldigt fina passningar av Åkesson och Berling, men sen blev det inte fler Troja-mål i matchen. Och efter att KRIF inte mäktat med att förvalta sitt spelövertag mer än en gång på 60 minuter stod det klart att Troja plockat ytterligare en seger i HockeyEttan södra och därmed har fem poäng ner till strecket och just KRIF i kampen om de fem AllEttan-platsen.

Troja hade övertaget matchens första 20 minuter, kanske framförallt för att man fick tre powerplay i denna period. Men i den andra perioden tryckte KRIF på i Trojas defensiva zon ordentligt och det osade mer än ett dussin gånger kring Ragnewalls målbur men han stod pall gång efter gång med god hjälp av sina backar, kanske framförallt av Ernstig och Johansson som spelade en väldigt enkelt och resolut spel idag.

Enda gången man gav vika var när Stefan Söder fick oceaner med utrymme och i princip pricksköt rakt igenom Ragnewall till reduceringen 2-1.

Men jag skulle vilja påstå att KRIF var det starkaste och mest kompletta motstånd Troja mött hittills denna säsongen. Ett lag som spelar rätt likt Troja med mycket tyngd och press högt upp i banan. Dessutom med mycket individuell skicklighet. Så att Troja stod pall KRIFs spelövertag under i stort sett hela den andra och stora delar av den tredje perioden var onekligen ett starkt betyg till lagets back- och målvaktsspel.

För offensivt fick man inte mycket avlastning de sista 40 minuterna, utan Troja hade svårigheter att skapa något i 5mot5. Så kanske var det tur att man fick två raka PP-mål så tidigt i matchen.

Matchens lirare

*** #5 Ernstig

** #36 Ragnewall / #19 Byström

* #6 Johansson


2 kommentarer

  • Johannes on 21 oktober, 2018 at 08:37
  • Svara

  *** Ragnewall
  ** TT
  * Trucken/Nielsen

   • mrmr on 21 oktober, 2018 at 16:23
   • Svara

   Johannes helt rätt!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud