SLUTET GOTT ALLTING GOTT…


Första omgången är nu avklarad. Och för oss som betvivlade Troja- Ljungbys lagbygge som allt för mediokert och förutsägbart kan nu konstatera att lagbygget håller, än så länge.

När vi gick in i seriens slutskede av första omgången, så var nio av tolv poäng, mer än vad vi förväntade oss. Den enda plumpen blev förlusten mot Vimmerby. En onödig förlust, men det var där laget förstod vad som krävdes.

Likaså konstateras att södra seriens topp 5 innehåller lag som samtliga håller för att utmana om en allsvensk tillvaro 2019. Där enligt min mening KRIF (som ligger sämst till i tabellen) är det lag som spelar den bästa hockeyn och som i dagsläget ser starkast ut, för att på allvar utmana om en plats i allsvenskan till nästa år.

Men det som kommer att avgöra, är vilka som på bästa sätt kommer att förvalta den återstående halvan av serien och allettan. Förstärkningar eller inte. Lagen spelar mycket bra hockey. Så bra att HA-lagen på allvar borde bli oroliga inför den kvalserie som väntar fram på vårkanten. Vilka det blir som utmanar, står skrivet i stjärnorna.

Troja då? Troja -Ljungby, som under många år kallades den väloljade maskinen. Är numera inte enbart en väloljad maskin, utan även en maskin som tycks fungera, allt eftersom serien fortlöper. Troja-flowet är tillbaka.

Spelet är direkt och målfabrikationen är inte längre avhängigt en fåtal antal spelare, utan består av spelarare som var och en för sig kan stiga fram och avgöra matcher till Trojas fördel. Man går direkt på mål.

Kvällens match var exakt en sådan. Något annat behöver inte sägas om dagens match. Troja gjorde mål framåt, när chansen fanns, och när laget tog onödiga utvisningar (om det nu var onödiga utvisningar) så stod laget sista utpost målvakten Wiktor Ragnewall där och gav laget en chans att vinna matchen.

Noterbart i kvällens match, var att där fanns ett djävlar anamma. Tacklingarna satt. Även om det ibland var på gränsen, så var det ändå ett steg framåt, när det gäller viljan att visa vem som bestämmer. Vilka som är störst! En viktig ingrediens när det gäller ishockey.

För Er som ännu inte besökt Ljungby arena rekommenderas ett besök. Det är ett riktigt bra lag som coachen Roger Forsberg har satt sin prägel på. En prägel som vi inte sett på många år.

Besök Ljungby Arena! Det kan bli en kul säsong, med ditt stöd.

***

Wiktor Ragnewall

**

Carl- Johan Sjögren

*

Gustaf Berling

/Cheken


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud