Slentrianmässig kross av kvalitetssvagt Hammers


Stämningen i Halmstad Arena gick verkligen att ta på när Halmstad Hammers tog emot Troja denna fredagskväll. Eller rättare sagt; tystnaden gick att ta på. Man skulle höra en knappnål falla i den överdimensionerade arenan som bottenlaget Hammers husera i.

Den sömniga och gråa stämningen smittade av sig och spred ut sin sorglöshet på isen där ett Troja på rejäl sparlåga överglänste ett Halmstad som hade svårt att hitta några som helst kvalitéer i sitt spel. Inte ens när laget gavs chansen i power play i början av den första perioden mäktade man med att ta sig ur egen defensiv zon långa stunder.

Den enda i Halmstad Arena vars låga brann starkt var speakern som vrålade ut line-upen mot de glest befolkade sittplatserna minuterna innan pucken släpptes till isen av dagens huvuddomare.

-Nuuuuummer tjuuugotree ROOOOBBIIIN HOOOOOLMMM

Efter den showen betvivlar jag att huvudpersonen tänkt använda rösten fler gånger denna veckan.

Troja gick som sagt tillsynes rätt tamt fram och bjöd inte på någon spektakulär hockey. Däremot bjöd man på en stabil och systematisk hockey som gjorde Halmstad till kanonmat på ren rutin. Mikael Roslund fixade 1-0 i slutet av den första perioden, som i övrigt innehöll få målchanser.

Matchen fortlöpte på liknade sätt, och avsaknaden av den där brinnande glöden förde delvis tankarna tillbaka till den träningsmatch som lagen hade i inledningen av försäsongen. Då förlorade Troja, trots att man även då hade mer kvalité i sitt spel. Men denna gång fanns en bättre mognad i Trojas spel och systematiskt spelade man ner Halmstad på hälarna. Halmstads energi sipprade ur dem likt luften ur en dåligt knuten ballong och istället drog Troja iväg resultatmässigt. Rejält. Efter andra perioden stod det 3-0 till Troja och efter 60 minuters spel stod det hela 7-0. Därmed åkte man hem med tre trygga poäng i bagaget. En match starkt präglad av ”en-dag-på-jobbet”-karaktär.

Man kan vara kritisk till att det inte blixtrar och dundrar kring ett topplag när de ställs mot ett lag vara existensberättigande i serien är kraftigt ifrågasatt. Men det är också en styrka att beta av matcher utan att slå sig blodiga på cupen. Man har en trygghet och inneboende spelkvalité att luta sig tillbaka till. Sju mål framåt och noll mål bakåt utan att gå på 100% av sin kapacitet är egentligen helt sinnessjukt.

I övrigt, trots att Halmstad away inte längre är den högtidsmatch som det än gång varit så var det många Trojaner som i kväll hittat till Halmstad. Uppskattningsvis några hundra fyllde upp den ena långsidan. Det är skoj! Men dessa hundra var mångt mycket tystare än de tiotal som tidigare år intagit den bortre ståplatsläktaren.

Matchens lirare

*** Anton Svensson

** Mikael Roslund

* Anton Johansson


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud