Het, hetare, Meyer


IMG_1992

Meyer-het
*Nicolai Meyer, Södertälje: 10+11 på 15 matcher
– Efter 15 spelade matcher med Södertälje SK så leder den danska dynamiten hela HockeyAllsvenskans poäng- och målliga med 21 poäng fördelat på tio mål och elva assists. Så efter efter inte ens 1/3 av säsongen spelad har Meyer redan gjort 54% av alla de poäng han gjorde på 52 matcher i Troja ifjol. Han har onekligen kommit till sin rätt i Södertälje där han får massvis med förtroende i en förstakedja med Sebastian Dyk och Christofer Liljewall och spelar i snitt närmare 18 minuter per match.

*Max Lindroth, Hanhals: 4+8 på 11 matcher
– Hade is i magen för ett Allsvenskt kontrakt och stod således kontraktslös fram tills mitten av augusti. I slutändan blev det inget kontrakt i Allsvenskan utan ynglingen fick nöja sig med ett kontrakt i Hanhals i Ettan. Men väl där har det, föga oväntat, blivit succé och han är i dagsläget den södra divisionens poängbästa back med tolv poäng på elva matcher. Närmast jagande är Trojas Alexander Edström med elva poäng. Och inte nog med det, succé har lett till att Frölunda fick upp ögonen för honom och lät han provträna med laget under en vecka. Raka spåret från Ettan till SHL.

Het
*Jesper Thörnberg, Herlev: 11+7 på 15 matcher
– Åtta i den totala poängligan för den danska ligan och flest mål av samtliga i ligan med sina elva fullträffar på 15 matcher. För en gångs skull går det dessutom ganska hyfsat för laget, Herlev, som ligger femma i tabellen. Det är roligare med hockey i Danmark? Mer poäng på 15 matcher där än på en hel säsong inklusive kvalserie i Troja.

*Elias Edström, Teg: 3+10 på 7 matcher
– En som inte riktigt lyckades slå sig in i fjolårets offensivt starka Troja och som vände hemåt istället. I Norrland går det som på räls och Edström ligger idag sexa i den Norra seriens totala poängliga och intern poängkung i Teg. Trots ett mindre antal spelade matcher än de flesta andra i serien.

*Simon Fredriksson, Rungsted: 2+3 på 15 matcher
– Poängmässigt står han sig bra både internt och sett till den totala poängligan för backar. Och sett till +/- så står han sig väldigt starkt i ligan. Sen spelar han förstås också i ett av ligans starkaste lag.

Ljummen
*Jonathan Johnson, MODO: 4+4 på 15 matcher
– Får tämligen mycket förtroende i topplacerade Modo (snitt 16 minuter per match) och matchas i toppkedjorna. Ligger fyra i den interna poängligan.

*Jens Holmström, Västervik: 0+1 på 11 matcher
– Poängmässigt har det inte varit någon succé men förtroendet är Jensa är stort i Västervik och han spelar högt upp i formationerna och får mycket istid (snitt 18min/match). Bra +/- också.

Kall
*Tor Immo, Leksand: 3+4 på 12 matcher
– Fjolårets skyttekung lär inte bli det i år. En blek höst för Immo i ett Leksand som annars tuffar på bra i serien, men konkurrensen i laget är dödande och man hamnar lättare i skymundan i Leksand än i fjolårets Troja.

*David Rundqvist, Leksand: 3+2 på 13 matcher
– Inte fått samma offensiva roll i Leksand som han hade i Troja, gör jobbet bra men poängproduktionen har uteblivit.

*Alexander Lindqvist-Hansen, Västervik: 2+0 på 13 matcher
– Liknade roll som i Troja, spelar mot motståndarnas bättre kedjor. Har dock fått förvånansvärt lite förtroende och snittar bara 14 minuter per match. Hela laget har kräftgång och Flash har fått dra ett tungt lass.

*Sebastian Benker, Västerås: 2+1 på 14 matcher
– Fått beröm för sitt hårda jobb men får jobba väldigt hårt för sin poängproduktion. Mer undanskymd roll förvisso.

Robin Johansson, Karlskrona: 2,52 insläppta/match och 90%
– Robin har en hög högstanivå, det vet alla Trojaner, men i KHK har han inte kommit till sin rätt och har istället blivit utkonkurrerad av den yngre ex-trojanen Arvid Holm. (Edit: information om skadebekymmer har framkommit)

Iskall

*Wiliam Wennström, Nybro: 0+0 på 8 matcher
– Är inte en av Nybros mer framträdande backar, i någon ände av isen, och har fått förtroende därefter.

*Pelle Svensson, Odense: Tränare

– Pelles tränarkarriär går inte spikrakt. Hans Odense är i dagsläget jumbolag i den danska ligan. Laget har släppt in fruktansvärda 60 mål på 14 matcher och har samtidigt gjort minst antal mål framåt.

Slutat
Mattias Nilsson
Johan Nielsen
Johan Andersson


5 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Vedis on 4 november, 2018 at 10:33
  • Svara

  Där ser man vad det svänger fort i hockey!
  Beror väl också på att vissa hamnar i ett bättre lag.

  Det går ju inte så bra för Pelle Svensson i Odense heller precis!

  • Christian on 4 november, 2018 at 10:54
  • Svara

  ”Elias… Norra Allettan” ?

  1. Korrigerat! Tack för påpekandet, tangenterna brann snabbare än tanken där☺️

  • Ted on 4 november, 2018 at 12:01
  • Svara

  Robin har varit/är skadad. Därav mindre matcher. Han har hållt nollan 1 gång, bättre raddnings%, bättre vinst% och lägre insläppta mål/match än Holm. Så Johansson är åtminstone ljummen tycker jag.

  1. Tack för info! Under de omständigheterna har du helt rätt!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud