Inför: Troja-Dalen


HC Dalen

HC Dalen inledde säsongen som en väloljad maskin och såg ut att med marginal ta en Allettan-plats. Men nu på slutet har det onekligen gått grus i maskineriet och man kommer till Ljungby Arena med två raka 0-3-förluster i bagaget och ligger i dagsläget sjua, tre poäng upp till femte platsen och Allettan. Kan de repa mod mot Troja? Eller ska Troja, som inledde säsongen som en rostig Saab men nu brummar på som en stabil SUV, fortsätta vinna?

Spelare att se upp med
Dalen: Laget har gått tungt och det är väl ingen som är hetare än den andra i laget just nu. Men senast Dalen och Troja mötes så var lagets mål- och poängkung Jonathan Tholander inblandad i samtliga av Dalens mål. Det märks när Tholander är på isen.

Troja: Backen Johan Malmborg var nära att vända förra mötet mot Dalen på egen hand när han i matchens slutminuter sköt både ett och två mål. Trivs han mot Dalen? I senaste matchen, mot Halmstad, var det en annan back som trivdes som fisken i vattnat, Carl Ernstig. Han sköt 1+1 och noterades +4 i statistiken, vilket var bäst i laget. Kom han in i ett stim?

Eller är det dags för junioren Felix Wermelin att göra sitt första mål i Trojadressen? Han har haft sina chanser under hösten med det var först i fredags mot Halmstad som han noterades för sin första poäng, en assist till Morbergs 5-0-mål (för i övrigt var Morbergs första mål).

Formkurvan
Dalen: 0-3 mot Vimmerby, 0-3 mot KRIF, 4-3 mot Kristianstad
Troja: 7-0 mot Halmstad, 4-2 mot Nybro, 2-1 mot KRIF

Poängkung
Dalen: Jonathan Tholander 6+7
Troja: Mattias Åkesson 4+13

Mål per match / insläppta per match
Dalen: 2,78 gjorda / 3,27 insläppta
Troja: 4,48 gjorda / 1,83 insläppta

Utvisningsminuter per match
Dalen: 12,67 minuter
Troja: 11,25 minuter

Power Play / Box play
Dalen: 12,20% / 70,59%
Troja: 24,32% / 84,62%

Tekningsprocent
Dalen: 52,84%
Troja: 48,84%


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud