KHK strået vassare


Karlskrona får en smakstart när lagets bästa spelare Deanna Morin hittar en helt fri Ebba Strjernkvist framför mål och 0-1 efter bara 40 sekunder. I övrigt märks det att Karlskrona är det bästa lag Troja mött på hemmaplan i år. Giftiga i kontringarna och får till mycket etablerat spel.

I Troja är det i huvudsak första femman med de tre HV71 lånen Linnea Andersson, Michelle Claesson och Maja Jakobsson tillsammans med Alva Solberg och Julie Öiseth som ligger bakom farligheterna. Framför i PP. Jakobsson är närmast med en styrning som Julia Karlsson i KHK målet räddar. Skott 7-10.

I andra tar Troja över och i PP kommer kvitteringen. På en kontring när Linnea Andersson hittar Michelle Claesson framför mål som sätter pucken i nättaket. Direkt efter är Maja Jakobsson nära med Karlsson räddar. KHK:s farligaste chans är när Filippa Wahlfried får ett friläge men Jansson räddar lätt. Skott 10-8.

I tredje börjar KHK bäst. Kate Lumley får friläge som Jansson räddar. Man har mer av spelet och Troja får ägna sig åt kontringsspel. Maja Jakobsson är det som har flest läge. Efter 11.05 tar KHK ledningen efter hård forechecking och Lumley hittar Wahlfried fri framför mål som inte gör något misstag. Direkt efter skjuter Lumley i utsidan av stolpen med KHK håller kvar pucken och Deanna Morin tar tillvara på en retur efter eget skott och 1-3. Ett par byte senare blir Kebalka fri men Jansson räddar. Troja försöker, Jakobsson är nära ett par gånger men det vill sig inte idag.

Kan även nämna att Elin Svensson och Maria Lindberg saknades pga landslagsuppdrag samt Anna Johansson Modig skadad och Emilia Fredriksdotter sjuk.

Beröm till Maja Jakobsson som likt ifjol skapar mycket på egen hand och med sin kedja. Alva Solberg som gjorde sin bästa match på hemmaplan för säsongen och Lina Jansson som svarade för flera bra räddningar.

I KHK är det svårt att inte nämna Morin men även Karlsson i mål gör en bra match.

/Erik Ruben


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud