Inför: Troja-Mörrum


Mörrum GOIS

Troja har inlett andra vändan på serien i princip identiskt med hur man inledde serien i september. Man har slagit Halmstad tämligen komfortabelt, varit chanslösa mot Dalen och förlorat på egna misstag mot Kalmar. Så om historien ska fortsätta upprepa sig så kommer det bli en tillsluten tillställning i Ljungby Arena mot Mörrum. Senast lagen möttes så vann Troja med 2-1 på övertid i en match där bägge lagen strulat med att vaska fram några hetare målchanser.

Mörrum är ett lag för den nedre halvan av tabellen och spelar därefter; det vill säga tillknäppt, tråkigt och i väntan på motståndarens misstag. Men samtidigt finns det spetskompetens i laget, vilket gör att den gråa massan kan blixtra till och vinna matchen när tillfälle ges. Något inte minst Nybro fick erfarna för två matcher sedan när man förlorade mot Mörrum med 1-3.

Troja har två raka torsk i ryggen och en förlust till så brinner det återigen i knutna kring Allettan-platserna. Man hade chansen att säkra sin placering efter jul och hänga av Dalen och Kalmar, men istället kröp dem närmare Troja som i nuläget bara har två poäng ner till under strecket.

För Trojas del gäller det att hitta tillbaka till glöden och aggressiviteten i sitt spel. Det har gått betydligt slöare i både uppspel och närkamper de senaste 3-4 matcherna och det har straffat sig.  Tekningsspelet och powerplayspelet måste upp ett antal steg om Troja ska fortsätta göra anspråk på ambitionerna om avancemang.

Spelare att se upp med
Mörrum: Att en back leder den interna poängligan är ovanligt, men i Mörrum har den rutinerade Dave Lindarv kopplat greppet kring den positionen, samtidigt som han är betryggande som försvarsutpost. Var inblandat i alla Mörrums tre mål senast mot Vimmerby och sett över hela säsongen så är han inblandad i drygt hälften av alla Mörrums mål.

En annan rutinerad pjäs i laget är Sonny Karlsson som besitter en hög högstanivå och har en kreativ och fartfylld spelstil. Han gjorde två mål senast mot Vimmerby och ett mål dessförinnan i segermatchen mot Nybro. En spelare att se upp med!

Troja: Troja är inne i en svacka och det är ingen spelare som riktigt spelar på topp just nu. Jonathan Nielsen var direkt inblandad i bägge målen mot Kalmar, men samtidigt inte övertygade i andra änden av isen. Jag förväntar mig en tillsluten match och då är det två grabbar som tenderat att kliva fram och ruska om i motståndarnas murbildning; Hampus Andréen, med sin perfekta och alerta skridskoåkning, samt centern Johan Lindholm.

 

Formkurvan
Mörrum: 3-6 mot Vimmerby, 3-1 mot Nybro, 1-5 mot KRIF
Troja: 2-4 mot Kalmar, 0-2 mot Dalen, 7-0 mot Halmstad

Poängkung
Mörrum: Dave Lindarv 3+11
Troja: Mattias Åkesson 4+13

Mål per match / insläppta per match
Mörrum: 2,27 gjorda / 3,34 insläppta
Troja: 3,98 gjorda / 1,99 insläppta

Utvisningsminuter per match
Mörrum: 9,36 minuter
Troja: 10,79 minuter

Power Play / Box play
Mörrum: 21,95% / 79,07%
Troja: 20,93% / 87,23%

Tekningsprocent
Mörrum: 48,66%
Troja: 49,19%

 


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud