Fågel, fisk eller mittemellan?


 

Har spelarna levt upp till förväntningarna? Har någon överträffat alla förväntningar? Eller är det rent av någon som vi tycker inte levererat det vi hade hoppats på?

Förtydligande; med ”mittemellan” avser jag att man levererat i den mån som vi på förhand kunde förutspå, således är det positivt!

I dessa bedömningarna blir det lätt att jag lägger stor vikt vid poängproduktion, men jag försöker även ta hänsyn till vad de presterat totalt kontra vad de presterat mot topplagen, vad de presterat tidigare, antal ”matchens lirare” de tilldelats och hur jag personligen upplevt deras insatser på isen under hösten. Detta är ju förstås min egen subjektiva uppfattning, men vad tycker ni?

(OBS: skrev detta inlägg innan matchen mot Tyringe den 17/11. Så ev. procent stämmer inte om ni räknar med matchen mot Tyringe i beräkningarna.)

Målvakterna
*Wictor Ragnewall
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Har bra statistik mot topplagen som är i nivå med hans totala statistik, gett ett stabilt intryck och varit i nivå med den nivå han var i Ettan med Tingsryd. Hade höga förväntningar på sig inför säsongen vilket gör att han i princip omöjligen kan överträffa dem, men Ragnewall har varit precis den målvakten han värvades att vara.

*Anton Svensson
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Hade lägre förväntningar på sig inför säsongen än Ragnewall och förväntades bli mer back-up-målvakt, vilket han också till stor del blivit. Har bra statistik totalt, men sämre mot topplagen. Har dock inte spelat så många matcher mot de tyngre motståndarna. Utmanar Ragnewall med jämna steg, vilket är nästintill överförväntan.

 

Backarna
*Alexander Edström
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Kom in sent i laget efter att varit utskälld av supportrarna ifjol. Har på nio matcher bättre poängsnitt än han haft någon av de tidigare säsongerna i laget, god plus/minus också och gjort ett synligt avtryck på isen. Var en komponent som fattades i laget inledningsvis.

*Carl Ernstig
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Defensiv back som inte hade särskilt stora förväntningar på sig, förväntades inte ta en plats i något av de mer betydelsefulla backparen. Vilket han inte heller gjort. Tyvärr har han gett ett osäkert intryck på isen och inte tagit något steg framåt sen ifjol, spelar lite för svårt.

*Anton Johansson
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Spelmässigt håller Anton jämna steg med tidigare säsonger och poängmässigt har han hoppat ett steg framåt till och med. Får mycket förtroende i alla spelformer, vilket egentligen borde betyda än mer avtryck än de han faktiskt gjort. Varit stabil och uppfyllt förväntningarna.

*Tom Johansson
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Hade en del starka matcher på försäsongen men har sedan dess hamnat mer i skymundan med mycket lite förtroende.

*Daniel Karlsson
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Våran allas ”Trucken” ligger statistiskmässigt bra till sett till hans tidigare säsonger, men spelmässigt har han varit mer osynlig än tidigare. Lite av en besvikelse på det planet, då han ska vara lagets härförare. Har dock spelat upp sig i tighta situationer och mot tuffare motstånd så som ex. Kristianstad.

*Johan Malmborg
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Förväntades vara en back för ett av lagets mest betydelsefulla backpar och ett vapen i PowerPlay. Har inte varit något av detta hittills på säsongen och har gett ett osäkert intryck i egen zon.

*Jonathan Nielsen
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Gör man 10+14 poäng som back i Allsvenskan som förväntas man besitta oerhört mycket kvalité för HockeyEttan. Nielsen snittar nästan en poäng per match och har haft en oerhört stark förmåga att steppa upp sitt spel när matcherna blivit tuffare. Lagets säkraste kort på backsidan så här långt på säsongen.

*Anton Olsson
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Hade inga förväntningar på sig att ta någon speltid i A-laget, har fått testa på spel men inte mycket mer.

 

Forwards
*Alfred Andersson
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Har ett poängsnitt på 0,93 poäng per match denna säsongen, vilket är det tredubbla mot hans karriärsnitt i Ettan inför den här säsongen. Har redan slagit nytt personligt poängrekord på seniornivå och har tillhört en av lagets mer tongivande kedjor. Har dock haft svårt att producera mot topplagen.

*Hampus Andréen
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Gör en halv poäng per match och bidra med ett väldigt nyttigt hårt jobb på banan. Gör aldrig en dålig match och har dessutom förmågan att göra sina bästa matcher mot topplagen. Viktig egenskap!

*Gustaf Berling
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Gjorde 1,63 poäng per match ifjol för Halmstad och är värvad för att vara lagets drivande offensiva spelare. Har gjort en hel del poäng, men nästan inga alls mot topplagen. Tar dessutom ofta alldeles för långa byten. Inget bra tecken.

*Adam Byström Johansson
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Har snittat runt 1 poäng per match i Ettan tidigare i sin karriär, vilket han inte riktigt levt upp till i Troja ännu. Men har hållit sin prestation på isen relativt jämn oavsett motstånd, vilket är ett gott tecken.

*Johan Lindholm
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Personligen har jag hyllat hans insatser på isen under hela hösten, vilket väger tungt. Men sett till poängsnitt och produktion mot topplagen har han inte riktigt levt upp till förväntningarna. Särskilt när det kommer till andelen vunna tekningar. Tar dock en ansvarsfull roll i laget och blir därmed ett gränsfall, gör i princip allt bra men behöver producera mer mot topplagen.

*Simon Morberg
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Har varit skadad mycket och fått den där förväntade rollen som fjärdecenter. Behöver liksom de flesta centrarna i laget vinna mer tekningar mot speciellt topplagen.

*Hampus Olsson
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Hade en mycket stark försäsong vilket höjde förväntningarna på honom något. Men han producerar ungefär som förväntat (0,5 poäng per match) och har höjt sin prestation i matcherna mot topplagen.

*Mikael Roslund
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Snittar ungefär en poäng per match och har tillhört en av lagets mest offensiva kedjor. Precis den roll som förväntades av honom att axla.

*Carl-Johan Sjögren
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Viktig rutin men han har blandat och gett under säsongen, troligtvis på grund av en del skadebekymmer. Producerar något sämre än förväntat och har haft ganska svårt att producera mot topplagen. Men som sagt, han bidrar med viktig rutin och har steppat upp i tighare matcher, som t.ex. mot Mörrum senast.

*Tobias Törnkvist
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Fyller sin funktion som grovjobbare, precis som förväntat. Kommer till mycket avslut även mot topplagen.

*Felix Wermelin
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Wermelin är nog den enda i forwardsbesättningen som inte hade några som helst förväntningar på sig inför säsongen. Men den 18-åriga junioren har tagit plats i laget i många matcher och gjort det bra, noterats för en assist men har absolut inte saknat tillfällen att göra sitt första seniormål på.

*Mattias Åkesson
Fisk/Mittemellan/Fågel
– ”Åke” är den tredje länken i den framgångsrika kedjan med Alfred och Roslund och han har tillsynes fått en nytändning inför den här säsongen. Snittar högre än hans historiska poängsnitt i Ettan och har hållit en jämn nivå även mot topplagen. Allt blir inte sämre med åren allså!

*Oscar Öhman
Fisk/Mittemellan/Fågel
– Lånet från Modo producerar i jämn nivå med sitt historiska snitt, vilket förstås är bra. Han producerar dock sämre mot topplagen än som förväntas av en av lagets ledande centrar. Har likt övriga centrar i laget en svag tekningsstatisk. Skjuter näst mest i laget, efter Nielsen, oavsett om det är topplagen eller övriga lag man möter, men vad händer med avsluten?


4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Olivia on 18 november, 2018 at 17:55
  • Svara

  ?#40

  • Philip on 18 november, 2018 at 18:34
  • Svara

  ?#40

  • Gisela Gustavsson on 18 november, 2018 at 19:43
  • Svara

  Alfred#40?

  • Magnus Lund on 18 november, 2018 at 20:13
  • Svara

  #40?

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud