Inför: Troja-Hanhals


Den södra HockeyEttan är oerhört jämn och Troja har idag ett poäng ner till placeringen under strecket, en placering som nästa motståndare Hanhals idag parkerar på. Ska lagen byta plats i tabellen efter matchen eller lyckas Troja hålla göteborgarna på avstånd?

Det är ingen lätt uppgift som väntar för Troja i Ljungby Arena. Troja har haft det struligt på sistone och även om de lyckades avbryta förlustsviten senast mot Tyringe så såg det inte bra ut. Motsatt är det för Hanhals som verkligen är inne i ett stim och bubblar av självförtroende. Man har tre raka segrar i ryggen, segrar som kommit mot starkt och tufft motstånd i from av Vimmerby, Nybro och KRIF. De för innan har man en strafförlust mot Kristianstad. Hanhals har med andra ord all kapacitet i världen att slå Troja med.

En gastkramande match av stor vikt för båda lagen.

Troja har inför matchen tappat centern Alfred Andersson. Han lämnar laget av personliga skäl, vilket kan betyda i princip vad som helst. Sjukdom, konflikt, familjesituation… jag vet inte och i respekt till honom som person så ska jag i inte spekulera. Men klart står att Troja i dagsläget endast har 11 ordinarie forwards på kontrakt och blott tre centrar (även om Sjögren också kan axla en sådan roll). Ett redan bräckligt lag med en centersida med låg konkurrens har alltså blivit väldigt tunt. Det är inte bra! Särskilt inte när man nu är i den sits att man riskerar att tappa en Allettan-plats. Troja behöver alltså reagera på marknaden innan jul, och även då kan det redan vara försent. Man försökte spara inför säsongen med tunnare trupp, men har säsongen inte utvecklats som man kanske trodde och då finns det inte mycket mer val än att hosta upp sedlarna. Det finns spelare i övriga Ettan som skulle kunna tillföra mycket, men det är väl knappast troligt att en annan Ettan-klubb släpper sin spelare till en konkurrent innan deras säsong är över. Lån från HA/SHL? Någon äldre spelare som fortfarande står utan kontrakt? Eller kolla på andra sidan Atlanten i de amerikanska farmaligorna?

Spelare att se upp med
Hanhals: Hanhals är ett kollektiv på frammarsch men om vi ska hålla ögonen lite extra på några killar i denna matchen så har deras forwards Mattias Elfström och Ludvig Rantanen varit heta de tre senaste matcherna när de mött väldigt kvalificerat motstånd. Rent spontant så är det flera spelare i Hanhals lagbygge som är bättre än vad vi tror, välskolade spelare som smyger underifrån.

Om inte annats så brukar släkten alltid vara värst, så jag tror vi kan räkna in minst en pinne från Max Lindroths klubba.

Troja: Troja låg under med 0-1 inför sista perioden senast mot Tyringe, då stoppade Roger Forsberg in Carl-Johan Sjögren som center mellan poängkungarna Mattias Åkesson och Mikael Roslund, som gått tungt på senare tid, och det blev succé direkt! Kedjan låg bakom alla Trojas tre mål i den sista perioden och banade vägen för segern. Nu när Alfred Andersson tråkigt nog lämnat laget på eget bevåg så lär troligtvis den kedjan lämnas intakt. Kan de bana vägen ännu en gång?

Formkurvan
Hanhals: 3-1 mot Vimmerby, 3-1 mot Nybro, 4-1 mot KRIF
Troja: 3-1 mot Tyringe, 3-4 mot Mörrum, 2-4 mot Kalmar

Poängkung
Hanhals: Robin Carlsson 9+10 = 19 poäng
Troja: Mattias Åkesson 5+14 = 19 poäng

Mål per match / insläppta per match
Hanhals: 3,45 gjorda / 3,14 insläppta
Troja: 3,84 gjorda / 2,04 insläppta

Effektivitet
Hanhals: Gör mål på 10,59% av sina skott, räddar 90,99% av skotten de tar emot.
Troja: Gör mål på 10,42% av sina skott, räddar 91,58% av skotten de tar emot.

Utvisningsminuter per match
Hanhals: 11,38 minuter
Troja: 9,94 minuter

Power Play / Box play
Hanhals: 16,28% / 80,60%
Troja: 22,92% /86,27%

Tekningsprocent
Hanhals: 51,86%
Troja: 50,97%

Vinster i matcher där man gjort första målet
Hanhals: Har vunnit 45,45% av de matcher där man gjort matchens första mål (11 tillfällen).
Troja: Har vunnit 75% av de matcher där man gjort matchens första mål (8 tillfällen).

Förluster i matcher där man släppt in första målet
Hanhals: Har förlorat 40% av de matcher där man släppt in matchens första mål (5 tillfällen)
Troja: Har förlorat 62,50% av de matcher där man släppt in matchens första mål (8 tillfällen)


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud