Troja straffade av Linköping


Troja Dam 1-2 straffar Linköping 2

Första perioden börjar ganska avvaktande. I Troja är det första femma som skapar men inga jättechanser. När Troja får PP är det istället Linköping som är närmast efter cirka 7 minuter. Linköping fortsätter skapa chanser och har bland annat ett stolpskott efter drygt 13 minuter. Men tack vare bra målvaktsspel från Lina Jansson står sig 0-0 perioden ut. Skott 10-14.

Linköping börjar även period 2 bra. Efter drygt 2 minuter gör istället Julie Öiseth 1-0 på Trojas första chans. Efter målet tar Troja över och skapar flera chanser bland annat är Maria Lindberg nära på ett friläge men Linköpings målvakt räddar. Mot slutet av perioden skapar LHC en del och har en styrning i stolpen men totalt sett är Troja bättre i perioden och borde göra mer än ett mål. Skott 16-8.

Linköping börjar tredje bäst i en period som präglas av mycket slarv från båda håll. Båda lagen har flera bra kontringslägen men mindre bra avslut. Efter halva perioden kvitterar LHC efter en fin uppåkning av Moa Viklund som hittar en fri Marthe Brunvold framför mål. Mer LHC efter det och bra tryck i PP. Sista fem minuterna tar Troja över och är nära att avgöra vid ett par tillfällen men det blir förlängning. Skott 5-7.

I förlängning skapar Troja mer i det böljande 3 mot 3 spelet. Såväl Maria Lindberg som Sabina Martinsson är riktigt nära att avgöra. Skott 4-0.
Straffar avgör och där är LHC:s Lisa Östrup den enda som gör mål. Trojas straffar generellt är dåliga.

I ett defensivt bra men offensivt oskärpt Troja är målvakten Lina Jansson och backen Mira Jungåker samt kämpen Sabina Martinsson de som förtjänar plusbetyg. Offensivt finns det en del generellt att jobba på.

/ Erik Ruben


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud