Inför: Helsingborg-Troja


Ett tunt Troja med blott 10 ordinarie forwards kommer tvingas att matcha juniorer i onsdagens möte mot tabelljumbon Helsingborg. Samtidigt har Felix Wermelin gjort starka inhopp i laget under hela hösten och senast mot Hanhals målade debutanten Eric Henriksson, så det kommer troligtvis inte betyda allt för mycket för matchens utgång.

Senast man möttes så avfärdade Troja Helsingborg lätt som en plätt och söndagsåkte hem en 8-0-seger, men Helsingborg brukar vara en tuff nöt att knäcka nere i den kalla ladan i skogsdungen bakom Helsingborgs Arena. En rink som ligger rejält i skymundan bakom såväl arenan som gigantiska Olympia ett stenkast bort. Året Troja avancerade till HockeyAllsvenskan, 2016-2017, så vann man premiärmatchen mot just Helsingborg med 7-1. Men i returmötet så fick man se sig besegrade med 3-5 efter bland annat två målgivande passningar från HHCaren Gustaf Berling. Pucken må vara platt, men allt tycks ändå vara möjligt.

Statistiskt sett tycks HHC, i stil med Halmstad och Tyringe, förlora oavsett om de gör en bra match eller en dålig match, om de gör första målet eller de släpper in första målet. Helsingborg ligger som sagt jumbo i serien och har gjort näst minst mål av samtliga samtidigt som de släppt in mest mål. Till skillnad från Troja som trots turbulensen både gjort mest mål framåt och släppt in minst antal mål bakåt. Med andra ord är det svårt att förvänta sig annat än att Troja ska plocka hem tre säkra poäng på onsdagskvällen, även om man går tunt på folk. Men som sagt, så enkelt är det inte alltid. Inte ens Pelles väloljade maskin som trofast tuggade sig mot Allsvenskan gick säkert.

Men efter matchen ställs siktet in på seriens sista fyra matcher. Fyra tuffa och viktiga kamper i kampen om Allettan. Först ut är Kristianstad på söndag, då förväntas även nya Lucas Venuto göra debut.

Spelare att se upp med
Helsingborg: Helsingborg är inne i en tuff matchperiod med flera möten mot topplagen på raken, men i de tre senaste matcherna har lagets unge center Johan Zarwel varit het och varit inblandad i flera mål, trots de tunga förlusterna. Han är dessutom den enda i laget som mäktat med att göra fem mål eller mer hittills denna säsongen, med sina 10 fullträffar är han i nivå med Trojas Mikael Roslund.

Troja: Trojas kedja med Åkesson, Sjögren och Roslund har fortsatt att vara het och Roslund var inblandad i tre mål senast mot Hanhals och i två mot Tyringe. Han är en målskytt av rang och troligtvis kommer han fortsätta producera även mot Helsingborg.

Sen är ska Gustaf Berling matchas mot sitt gamla lag, bara det faktumet brukar innebära minst en poäng.

Formkurvan
Helsingborg: 3-4 mot Vimmerby, 2-8 mot Nybro, 1-4 mot KRIF
Troja: 6-1 mot Hanhals, 3-1 mot Tyringe, 3-4 mot Mörrum

Poängkung
Helsingborg: Johan Zarwel 10+4 = 14 poäng
Troja: Mattias Åkesson 6+15 = 21 poäng

Mål per match / insläppta per match
Helsingborg: 2,16 gjorda / 3,97 insläppta
Troja: 3,97 gjorda / 1,98 insläppta

Effektivitet
Helsingborg: Gör mål på 7,91% av sina skott, räddar 89,94% av skotten de tar emot
Troja: Gör mål på 10,74% av sina skott, räddar 91,90% av skotten de tar emot

Utvisningsminuter per match
Helsingborg: 8,82 minuter
Troja: 9,82 minuter

Power Play / Box play
Helsingborg: 13,73% / 78,18%
Troja: 21,57% / 85,45%

Tekningsprocent
Helsingborg: 48,61%
Troja: 51,89%

Vinster i matcher där man gjort första målet
Helsingborg: Har vunnit 20% av de matcher där man gjort matchens första mål (5 tillfällen)
Troja: Har vunnit 77,78% av de matcher där man gjort matchens första mål (9 tillfällen)

Förluster i matcher där man släppt in första målet
Helsingborg: Har förlorat 91,67% av de matcher där man släppt in matchens första mål (12 tillfällen)
Troja: Har förlorat 62,5% av de matcher där man släppt in matchens första mål (8 tillfällen)


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud